Sta mislite, da li bi trebalo da prodam ASUS VW223D 22`` i da dodam 4000 za Benq od 24`, takodje ima samo VGA ulaz, da li se isplati? Monitor mi je jos 2 god u garanciji, nema mrtvih pixela, kao nov je, pa ne znam da li vredi dati 4000 za 2 incha, a losiju marku. (3g garancija na Benq)
ja se licno premisljam da li da prodam moj LG 22` bas da bih menjao za tog BENKA,mislim 24`,full HD,2ms za 14000 je dz,ali ja cu ipak se zadrzati zbog moje trenutne finansijske situacije,inace da imam menjao bi.... bolje biti malo LUD,nego malo PAMETAN
Pa ne znam sta da radim... nekako imam utisak da ne vredi dati 4000 za 2 incha i malo pixela u sirinu... A kad god hocu mogu da nakacim 32` lcd FUll Hd... Aj da cujem jos nekog sta mi savetuje. Ni tamo ni ovamo sam... Najvise me VGA odvraca, da ima DVI sto posto bih uzeo, al ima samo VGA...
Da li ti svakodnevno treba 24` / native Full HD ? Ako ne, odgovor je jasan.
:: Pa ne znam sta da radim... nekako imam utisak da ne vredi dati 4000 za 2 incha i malo pixela u sirinu... A kad god hocu mogu da nakacim 32` lcd FUll Hd... Aj da cujem jos nekog sta mi savetuje. Ni tamo ni ovamo sam... Najvise me VGA odvraca, da ima DVI sto posto bih uzeo, al ima samo VGA...
Menjaj. Samo, kako? Kome za ikakvu normalnu sumu možeš da prodaš svoj monitor? Tj. za koliko misliš da ga prodaš.... pa da je razlika 4000? Inače, benq je tu skoro ime za razliku od asus-a jer benq pravi svoje monitore a za asus - dragi bog zna. Iako su za pare koje koštaju baš solidni.
za 10000 prodam i da dodam 4 za benq. Pojma nemam sta da radim. Kazu VGA ne daje doliko dobru sliku, pa zato me odvraca. 5cm dijagonale za 4000... sta znam... Ako dam tih 4, oduzice mi se prikupljanje kinte za 5850, to je jos nesto sto me odvraca, ali full hd volim vise nego leba. :)
Stvar navike, po meni je VGA los, i ne vredi dodavati te pare, jel sem malo veceg monitora neces dobiti nista posebno...Lepo je sto je Full HD, ali ko mu kriv kad nema nista bolje od VGA... Samo ti nastavi sa skupljanjem za 5850. :)
Kazem ti to zato sto u imam 5 monitora u kuci, spojeni na HDMI, DVI i VGA, i ovaj VGA me jako nervira...nemogu da ga podnesem...
:: za 10000 prodam i da dodam 4 za benq. Pojma nemam sta da radim. Kazu VGA ne daje doliko dobru sliku, pa zato me odvraca. 5cm dijagonale za 4000... sta znam... Ako dam tih 4, oduzice mi se prikupljanje kinte za 5850, to je jos nesto sto me odvraca, ali full hd volim vise nego leba. :)
::Kazu VGA ne daje doliko dobru sliku, pa zato me odvraca. Prazne price...razlike nema... testirao sam model istog monitora sa DVI i VGA prikljuckom...
::5cm dijagonale za 4000... sta znam... Ako dam tih 4, oduzice mi se prikupljanje kinte za 5850, to je jos nesto sto me odvraca, ali full hd volim vise nego leba. :
Veruj mi, tih 5cm ces debelo da primetis i osetis u radu....
Kao sto sam rekao imam 5 monitora...sve kombinacije sam probao...meni znaci.
:: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: ::Kazu VGA ne daje doliko dobru sliku, pa zato me odvraca. :: Prazne price...razlike nema... testirao sam model istog monitora sa DVI i VGA prikljuckom.. :: :: ::5cm dijagonale za 4000... sta znam... Ako dam tih 4, oduzice mi se prikupljanje kinte za 5850, to je jos nesto sto me odvraca, ali full hd volim vise nego leba. : :: :: Veruj mi, tih 5cm ces debelo da primetis i osetis u radu....
sa tih pet monitora, taj sto ti je na vga, na koju graficku si prikacio? I u kom smislu je slika losija? Koja je razlika? Jel treperi ili sta? A daume, reci mi, koji si model monitora probao sa dvi i sa vga? Model koji sam ja konkretno gledao je benq G2411HDA. Na youtubu lik koji radio unboxing istog ovog, samo 2410HDA se odusevio, i kaze da je bas dobra slika, isto na VGA. Aj pricajte da li da kupujem, metro radi 00-24, mogu da skoknem bilo kad. Cekam na vase odgovore. Prvenstveno DVI-VGA razlika. Hvala momci.
Samsung T240 sa DVI i VGA, bolji mi je bio DVI sa 9800GTX+, T220 isti slucaj (upravo sam pitao drugao) sa GF 250GTS, Samsung 245t sa 8600GTS i 4870, i svim slucajevima je DVI bio bolji. To je samo moje misljenje, a mozda se moje oko tako naviklo, primetio sam razliku u ostrini malo i bojama...nije slika treperila. Ja licno ne bi uzimao, nema sanse, pogotovo sto za nekih 16k mozes naci solidan sa DVI-ovm. Najbolje bi bilo kad bi uspeo negde da nadjes pa da sam uporedis.
Pazi, razlika je nije velika, meni licno smeta...nekome mozda ne. Sve zavisi. Kao sto rekoh gore, ja ne bi menjao. Jel po meni sem tih 2 incha ne dobija nista bolje.
:: sa tih pet monitora, taj sto ti je na vga, na koju graficku si prikacio? I u kom smislu je slika losija? Koja je razlika? Jel treperi ili sta? A daume, reci mi, koji si model monitora probao sa dvi i sa vga? Model koji sam ja konkretno gledao je benq G2411HDA. Na youtubu lik koji radio unboxing istog ovog, samo 2410HDA se odusevio, i kaze da je bas dobra slika, isto na VGA. Aj pricajte da li da kupujem, metro radi 00-24, mogu da skoknem bilo kad. Cekam na vase odgovore. Prvenstveno DVI-VGA razlika. Hvala momci.
U pravu si...necu ni da menjam. Uzmem caletu FULL HD lcd 32` i zasitim se 4-5 dana i to je to. Necu bacam pare sad. Mada, druga solucija mi je bila da caletu izmem vivax Tv od 72cm a ja konfiskujem LCD :) ali mi frka da kupim posto ima samo god dana garancije a kazu da nakon toga prsnu. Da imao bar 2god, uzeo bih ga... Jel ima neko vivax obican TV?
Probao sam Benq G2220HD i G2220HDA. Jedan je bio na DVI drugi na VGA, jedan do drugog nema razlike u slici...
To sto je ovaj xxxfear rekao su verovatno razlicita podesavanja, jer isti monitor ima posebna podesavanja slike za DVI i posebna za VGA. Ostrinu slike na primer podesi automatski, dok na VGA imas izbor koliko hoces da bude ostra...
Benq G2220 je imao odlicnu sliku stvarno za TN panel, tako da ta verzija od 24 incha sigurno ima odlicnu sliku jer verovatno koristi isti panel drugih dimenzija. Ista je serija, i isti dizajn.
Moja preporuka je da uzmes monitor, neces se sigurno pokajati, ali ti odluci...
...ono sto mogu sto procentno da ti potvrdim je da nema razlike u kvalitetu slike izmedju VGA i DVI kabla. Jedina olaksica je sto ti DVI konektor sam podesava neke parametre... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.