Sledeci put kada mi neko kaze da su ATI drajveri sranje,neka prvo dobro razmisli!!! Sa ovim j*b*nim nVIDIA drajverima nece cak ni google eartf da radi kako treba na Win 7... Sa ATI drajverima nisam imao nikad nikakvih problema! I kakva je ovo glupost sa drajverom koji kaze: Display Driver Nvidia Windows Kernel Mode Driver Version 196.21 stopped responding and has successfully recovered...
I ja sam imao večeras sranje sa Nvidia drv. Ubacio sam novu GT220 i ubacim sveže drv sa sajta. Kad ono trsne slika pri podizanju sys. Morao sam da vratim drv sa cd-a grafike
Ma njesra je sto ja nemam disk sa drajverima... Bas su ga zasrali ovaj put... Citao sam na netu da od pojave Viste imaju puno problema sa drajverima i nikako da ih rese...
Preksinoc sam instalirao na jednom racunaru svez Win 7 x64. Nisam uspeo da instaliram 196.21_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql. Zanimljivo je da sam nekako bio ubedjen da mi je puko fajl pri daunlodu,jer je mi je prijavljivao neke nebuloze pri instalaciji,ali skinuo opet sa druge lokacije i ista prica...Probao ih kod sebe i isto: http://img251.imageshack.us/img251/3490/capturezg.jpg
Mrzelo me je da gubim vreme i provaljujem sta je problem...Nasao kasnije 190.62_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql...Klik,klik,nekst,nekst,nekst,finis...I sve OK. Nesto su za*bali sa ovom verzijom.
EDIT: Nisam uspeo da ih raspakujem ni RARom,WinZIPom ni 7-ZIPom...Run as Admin ne radi,dupli klik ne radi. Mrzelo me je da eksperimentisem dalje.
Baš ta dotična verzija je i meni napravila pičvajz
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: Preksinoc sam instalirao na jednom racunaru svez Win 7 x64 :: Nisam uspeo da instaliram 196.21_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql :: Zanimljivo je da sam nekako bio ubedjen da mi je puko fajl pri daunlodu,jer je mi je prijavljivao neke nebuloze pri instalaciji,ali skinuo opet sa druge lokacije i ista prica...Probao ih kod sebe i isto :: http://img251.imageshack.us/img251/3490/capturezg.jp :: :: Mrzelo me je da gubim vreme i provaljujem sta je problem...Nasao kasnije 190.62_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql...Klik,klik,nekst,nekst,nekst,finis...I sve OK :: Nesto su za*bali sa ovom verzijom :: :: EDIT :: Nisam uspeo da ih raspakujem ni RARom,WinZIPom ni 7-ZIPom...Run as Admin ne radi,dupli klik ne radi :: Mrzelo me je da eksperimentisem dalje :: :: :: DaSickSystem :: ::
ja sam imao problem sa 195.xx nekom verzijom, instalirao sam driver i kad ono dirt 2 ne radi!?! a ovaj koji kazete da ne valja meni radi dobro, mada imam neke drop off frame rate, i evo sad ipak sumnjam da je zbog toga, a na netu nisam nasao nikakvo resenje, nzm u zadnje vreme ga nesto utupili stvarno sa ovim driverima, barem meni se desavaju cudne pojave i stvarno ne znam kad ce vise da naprave neke kvalitetne da lepo koristimo bez problema.
ok, doticna verzija drajvera ima neki bug, u pojedinim konfama ne radi dobro, pa sta, ispravice za dva-tri dana! odmah ste osuli drvlje i kamenje kao da nikad u istoriji nvidije nije napisan dobar driver. chill, bice sve ok... dok se ne sredi (oh strahote!) terajte drajvere sa diska :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Odgovorno tvrdim da ovo nije tacno. Navedeni drajver sam...
13.02.2010. 01:50
status: user broj poruka: 11001
instalisao na 4 makine medjusobno prilicno razlicite (kolicina i brend memorije, procesor -iako su svi CoreDuo- i maticne ploce -sve razlicite medjusobno). Na dvema se nalaze XP32bit+W764bit, a na druge dve samo W764bit. Karte su 9800GT (jedna, na mom kompu), 250 (dve), i jedna 220 (makina kupljena juce, u WinWin-u, pusteno u pogon sinoc). Ni u XP-u ni u W7 nikakvih problema. Na svim kompovima izuzev onog na kojem je 220, ima 5-6 ozbiljnih 3D igara (COD4\MW\H.A.W.X...) i sve se vrte da je milina igrati ih. Na mojoj makini i na onoj sa 220 instalisan je i GoogleEarth (5.xxx) i u oba slucaja radi k`o podmazano. Istini za volju, pre par dana sam (na mom kompu, dual boot) apgrejdovao na 196.34 (beta), ali ne zbog problema nego da bih malo uporedjivao (i bas i nisam otkrio razlike). - - - - - - - - I jos nesto, cenjene kolege: problemi koje imamo sa instalisanjem drajvera za NV karte prava su relaksacija u poredjenju sa problemima pri istalisanju Catalyst-a (prokletinja zvana CCC!).
.....će uvek biti problema (grafičke, zvučne, štampači, skeneri......) s vremena na vreme, zašto jednostavno ne prihvatite to kao činjenicu umesto što se odmah izuvate ?!?
Smorili ste univerzum više sa svakodnevnim temama ko je bolji i ko je gori u čemu.
Re: Odgovorno tvrdim da ovo nije tacno. Navedeni drajver sam...
13.02.2010. 02:25
status: user broj poruka: 2909
:: instalisao na 4 makine medjusobno prilicno razlicite (kolicina i brend memorije, procesor -iako su svi CoreDuo- i maticne ploce -sve razlicite medjusobno). :: Na dvema se nalaze XP32bit+W764bit, a na druge dve samo W764bit. Karte su 9800GT (jedna, na mom kompu), 250 (dve), i jedna 220 (makina kupljena juce, u WinWin-u, pusteno u pogon sinoc). Ni u XP-u ni u W7 nikakvih problema. Na svim kompovima izuzev onog na kojem je 220, ima 5-6 ozbiljnih 3D igara (COD4\MW\H.A.W.X...) i sve se vrte da je milina igrati ih. Na mojoj makini i na onoj sa 220 instalisan je i GoogleEarth (5.xxx) i u oba slucaja radi k`o podmazano. Istini za volju, pre par dana sam (na mom kompu, dual boot) apgrejdovao na 196.34 (beta), ali ne zbog problema nego da bih malo uporedjivao (i bas i nisam otkrio razlike). :: - - - - - - - - :: I jos nesto, cenjene kolege: problemi koje imamo sa instalisanjem drajvera za NV karte prava su relaksacija u poredjenju sa problemima pri istalisanju Catalyst-a (prokletinja zvana CCC!)
Ovo su print skrinovi sa mog racunara gde imam 7600...A masina na kojoj sam prvo pokusao da ih instaliram je bas sa GTS250 na kojoj kazes da si ih instalirao... Nemam nameru da se napinjem ciji su drjveri bolji ili gori,ali ovo ocigledno ne radi kako treba.
Ja sam imao probleme i sa starijim 19x.xx driverima
13.02.2010. 08:56
status: user broj poruka: 1889
I svima preporuchujem 186.xx jer su najbolje uradjeni. Mozhda 2xx.xx bude sredjena... To ne znachi da 195.xx ne rade kako treba ili da 192.xx ne rade kako treba, vec da su meni pravili probleme.
Poznat je problem BSOD 116 na WIN7 sa novim drajverima za nVIDIA kartice, ali se u svakom slucaju ponasaju cudno. Isti drajveri sa karticama jednog proizvodjaca ne rade, dok kada stavite istu karticu drugog proizvodjaca sve radi kako treba. Zato su i razlicita iskustva korisnika nVIDIA kartica, jedni su zadovoljni, dok drugi vide samo probleme.
Da ne bude da samo nVIDIA ima problema, isti problem se javlja i kod ATI kartica. Zaguglajte i videcete da mnogo ljudi trazi resenja za svojee problemeupravo za video kartice pod WIN7. Niti hvaliti jedne, niti kuditi druge, svi su isti...
Cela poenta je bila da ovaj drajver nije radio kako treba,a koliko vidim i kod gomile drugih ljudi je pravio probleme... Kao sto rekoh driver sweeper,pa sam pustio win da sam instalira drajvere,pa driver collector i briga me za dalje... Uopste mi nije bila poenta ko je bolji,a ko gori sto se tice drajvera... I kao sto je Bax rekao,neki rade neki ne,neki zezaju..Samo je bitno da nadjemo ono sto radi kako treba...
Sto kaze Bax, uvek je bilo problema sa drajverima i zato ne treba trcati, sacekas vidis reakcije, znas sta moze da ti se desi i nadjes resenje. Ja nemam problema sa doticnim drajverima. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Re: ...@Frantic84> driversweep je shittina od programa. Evo...
13.02.2010. 15:17
status: user broj poruka: 11001
sta treba da uradis: 1. deinstalises (stavku po stavku) drajver pomocu nekog univerzalnog unistaller-a (ja koristim Revo).#RESTART#. 2. Repove ocistis pomocu driver cleaner-a (ver. 3.3 i noviji, rade pod W7), opet stavku po stavku (sve sto je vezano za NV). #RESTART# 3. Ocistis .cab (vazi samo za XP), opet pomocu DrvCleaner-a.#RESTART# Instalacija! Upotrebi betu 196.34, da bi bio bas, bas, bas siguran u uspeh (a ja cu doci i besplatno to obaviti ako i pored svega navedenoga ne budes imao uspeha, pod uslovom da zivis u Beogradu).
:: Cela poenta je bila da ovaj drajver nije radio kako treba,a koliko vidim i kod gomile drugih ljudi je pravio probleme.. :: Kao sto rekoh driver sweeper,pa sam pustio win da sam instalira drajvere,pa driver collector i briga me za dalje.. :: Uopste mi nije bila poenta ko je bolji,a ko gori sto se tice drajvera.. :: I kao sto je Bax rekao,neki rade neki ne,neki zezaju..Samo je bitno da nadjemo ono sto radi kako treba.. :: :: Pozdrav za sve!!! : :: :: Open source software rules!!! :: ::
OK Bax, ali koja je fora npr da je do verzije 186.xx 2D mod radio savrseno i karta se vracala kako treba, a sada je kartama i Desktop u 3D modu! xD Ajd sto vuce struje nego sto se greje za dz ko da igram GRID! :S (ja sam sad na 180.48 zbog toga svega)
:: :: .....će uvek biti problema (grafičke, zvučne, štampači, skeneri......) s vremena na vreme, zašto jednostavno ne prihvatite to kao činjenicu umesto što se odmah izuvate ?! :: :: Smorili ste univerzum više sa svakodnevnim temama ko je bolji i ko je gori u čemu.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.