Imam solidnu konfiguraciju (Intel Pentium 4, 3.00GHz, 1Gb RAM, itd...) i treba mi solidna graficka. Maticna ima AGP slot i ne mijenja mi se citav kompjuter zbog PCI-E trenda, premda mi je jasno da je AGP pred izumiranjem. Zato mi treba savjet koja AGP graficka je najisplativija a da nije preko 200 evra i da se moze kupiti u BG. Izbor nije bogat kao kod PCI-E, ali sam se spetljao oko raznih karakteristika koje svaka graficka ima; ocigledno da radna memorija nije jedino mjerilo. Graficka koju trenutno imam je Saphire Radeon 9600 Pro 128/128. Nije losa, ali koja klasa iznad bi me obezbijedila za duze vrijeme. Hvala na sugestijama!
:: Imam solidnu konfiguraciju (Intel Pentium 4, 3.00GHz, 1Gb RAM, itd...) i treba mi solidna graficka. Maticna ima AGP slot i ne mijenja mi se citav kompjuter zbog PCI-E trenda, premda mi je jasno da je AGP pred izumiranjem. Zato mi treba savjet koja AGP graficka je najisplativija a da nije preko 200 evra i da se moze kupiti u BG. Izbor nije bogat kao kod PCI-E, ali sam se spetljao oko raznih karakteristika koje svaka graficka ima; ocigledno da radna memorija nije jedino mjerilo. Graficka koju trenutno imam je Saphire Radeon 9600 Pro 128/128. Nije losa, ali koja klasa iznad bi me obezbijedila za duze vrijeme. Hvala na sugestijama
Procitaj dve teme ispod tvoje: "Koja je isplativija kupovina X800XT ili 6800Ultra?" i pronacices resenje, pogotovo onaj deo oko isplativosti cele akcije, jer za te pare se mozes apgrejdovati na pristojan PCIE.
Ja bi na tvom mestu pricekao da se pojavi 7900 GS za AGP samo prati na netu da li se pojavila u BG i ne oklevaj jer se brzo prodaju , acena je mozda malo veca od 200e nisam siguran , mozda 230e ali isplati se.
... i postoji jedan problem koji uopste niko ovde nije pomenuo, a bilo bi jako dobro da ga poznajesh... jake grafichke vuku puno struje ... tako da mozesh dotji u situaciju da kupujesh i novo napajanje, jer to koje imash moze se pokazati kao preslabo... (ako grafichka koju kupish nema na sebi sopstveni prikljuchak za napajanje)
:: Ja bi na tvom mestu pricekao da se pojavi 7900 GS za AGP samo prati na netu da li se pojavila u BG i ne oklevaj jer se brzo prodaju , acena je mozda malo veca od 200e nisam siguran , mozda 230e ali isplati se :: :: :: Tako neshto nije u najavi.7900GS PCI-E je oko 220e.
Gde custe bre za 7900gs za agp? Koliko ja znam jedino Gainward 7800gs ima isti cip kao i 7900gt (24pipeline-a) , ali za 7900gs za agp nisam ni cuo ! P.S.Gainward je djavolski skup ...(mislim na 7800gs agp) , dakle uzmi slobodno 7600 gs i teraj ...(kod club 3d-a pazi na napajanje) ...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.