Ovako samo sto sam prikacio pc Graficka ati 5850 sa lcd tv 42 lh 5000 odmah prepoznao postojecu rezoluciju tacnije onu koja se koristila sa monitorom 1680x1050, kada stavim na maximalnu rez. tv-a dobijem crnu traku sa leve strane od jedno 2-3 cm..povezan je adapter dvi to 15-pinski d-sub na posto na tv-u pored hdmi-a ima samo d-sub svako objasnjenje i pomoc dobro dosla ..... HVALA unapred svima!!
pa pazi ja recimo imam Samsung od 42inch. i kada nakacim preko d-sub max rezolucija mi je nesto fazon 1024x768... a preko HDMI kabla mogu da teram ove jake. to je sasvim normalna stvar, povezi preko HDMI i sve ce biti normalno, koju grafu imas uopste ?
Vec je napisao... 5850... __________________ Scourge of PCBerza
:: pa pazi ja recimo imam Samsung od 42inch. i kada nakacim preko d-sub max rezolucija mi je nesto fazon 1024x768... a preko HDMI kabla mogu da teram ove jake. to je sasvim normalna stvar, povezi preko HDMI i sve ce biti normalno, koju grafu imas uopste :: :: ::
izglleda da sam stvrano bio lenj u ove kasne sate HVALA .)
04.02.2010. 00:45
status: user broj poruka: 29
Jos jednom hvala svima na odgovorima.. @Daum uspeo sam da pozicioniram sliku da tako da ispunjava ceo ekran i da nemam tu crnu straftu sa leve strane a da mi sa desne fali sat sa toolbara ... Sad mozda je mnogo ali me zanima zasto nije sam odradio podesavanje kao i sa svim ostali mrezolucijama i nadam se da sa ovim pomeranjem nisam ugrozio kvalitet slike...
Nisi ugrozio kvalitet slike ako si stavio maximalnu rezoluciju TV-a... Ako drzis maximalnu nije mi jasno kako ti sece jedan deo... __________________ Scourge of PCBerza
Ni njemu nije jasno, zato i pita. Ili je pospan ili je pijan ko` majka ili nešto drugo. A nismo ni mi bolji sa odgovorima - tj. kao svi nešto sumnjamo ali... daj-šta-daš. Rezolucija očigledno nije ok, nije `legla` već ti je šira po horizontali (a možda i po vertikali). Slika je bila i razdešena po položaju - po horizontali ti si podesio rub leve strane sa ekranom, ali pošto je veća rezolucija slike - nemaš sad desnu stranu.... za vertikalu ne znamo, možda je donji deo slike podešen sa monitorom a fali ti ili ne fali gornji deo.... Ukratko to sa DVI ne bi smelo da se dešava a na d-sub tj analognom podešavanju - uglavnom se dešava i podešava drajverima grafulje. Vrati sve na default, restartuj računar bez priključenog tv-a ili drugog monitora, ugasi ga, priključi sekundarni monitor-tv, podesi ako nije samo... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Nisi ugrozio kvalitet slike ako si stavio maximalnu rezoluciju TV-a... Ako drzis maximalnu nije mi jasno kako ti sece jedan deo.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Sada izgleda da je sve ok ,malo sam cackao po CCC nista narocito cini se da je slika bila samo pomerena u stranu svaki put kada bih stavio max rezoluciju posto sam je nacentrirao sada izgleda ok i ostala je tu i posle naknadnih promena rezolucije na manje pa ponovo na max tu gde je i zelim na sredini u svakom slucaju, kako kazete da je to za d-sub noramlno kupujem hdmi ovih dana i nadam se resavam problem za svagda hvala svima na trudu ...
Ja sam preko kabla koji ulazi u DVI u grafu i iz nje u HDMI na tvu kacio i opet u FUll HDu mora da se radi scale. Bez adaptera, dole na kablu DVI, gore HDMI i ipak ima prazan prostor, ali samo odem na do kraja scale i posle izgleda fantastique.
Promenili su admini naslov teme. Prvobitno je pisalo `??`
Svi vole tako sarene naslove da stavljaju. HITNO BRE, STA DA RADIM, STAVIO SAM-NECE,UBICU SE ZBOG OVOGA... itd... __________________ Scourge of PCBerza
:: Heh, pa nista zato naveo je sve u naslovu... :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: e pardon, nisam video stvrano .. :: :: i javi sta si uradio na kraju .. :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.