Koji CPU i zbog cega? Ja sam za 630, ima jezgro vise, isti takt, jedino nema L3 koji ispada da nije tolko ni bitan do klokova od 3ghz, po testu sa underklokovanim Phenomom II 965. Ne interesuje me otkljucavanje. Vase misljenje?
Ako bi uspesno odkljucao L3 onda naravno bez dileme Athlon II x4 630,i ako budes imao srece sa primerkom cpu-a!
:: Koji CPU i zbog cega? Ja sam za 630, ima jezgro vise, isti takt, jedino nema L3 koji ispada da nije tolko ni bitan do klokova od 3ghz, po testu sa underklokovanim Phenomom II 965. Ne interesuje me otkljucavanje. Vase misljenje?
Ne može da se otključa nešto čega nema. Koliko je meni poznato samo prvi primerci 620/630 su imali L3...Nisu ovi iz AMD-a blesavi pa da prodaju skuplji proizvod za manje pare. Za šta ćeš da koristis procesor? Za igre ti 4 jezgra ne trebaju...za neke druge aplikacije koje mogu sva 4 da iskoriste....to je već drugo.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Pa najvise me zanima za igrice..Jeste da sada rade bolje sa cashom, ali ce u buducnosti poput gta IV sve raditi za vise jezgra. Vrlo mala razlika u frejmovima izmedju x4 630 i x3 720. Evo vam link pa pogledajte u dnu. Mislim na to sta ce buducnost da nosi, zato bolje uzeti jezgro vise, kad vec imaju isti takt.
Re: Hvala za link u mailu. Problem je sto ce `buduce` igre imati i...
03.02.2010. 07:28
status: user broj poruka: 11001
potrebu za buducim hardverom. O multithreading-u u igrama govori se vec nekoliko godina, pa ipak, i dan-danas posao izvanredno odradjuju i single-core procesori, ako su samo overklokabilni i ako su povezani sa brzom graf kartom. Drugim recima, uzmi 720 ako je pretezno za igre. Ako je fifty-fifty - takodje. Samo ako ces se ozbiljno baviti obradom video materijala, uzimaj 4 cores. :: Pa najvise me zanima za igrice..Jeste da sada rade bolje sa cashom, ali ce u buducnosti poput gta IV sve raditi za vise jezgra. Vrlo mala razlika u frejmovima izmedju x4 630 i x3 720. Evo vam link pa pogledajte u dnu. Mislim na to sta ce buducnost da nosi, zato bolje uzeti jezgro vise, kad vec imaju isti takt :: :: http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=83&p2=105
barem za mene. Iz potpisa se vidi da imam 720BE, sa kojim sam u kombinaciji sa 4870 i 4GB RAM-a terao bez probleme sve što sam do sada instalirao od igara. Za sada, ništa nisam oveklokovao, zato što nema potrebe. I manite se više te priče o otključavanju. To je samo bio AMD-ov štos da u početku privuče što više kupaca, a sada kad to nije toliko potrebno, više `neće da može drugovi`.
Mislim da Plamen lupeta maximalno. Ovo je stvarno za razmatranje.... tu su negde i zato im je sam AMD dao tako sličnu cenu.... Ja bi preporučio athlona, ali jedva, nisam toliko siguran... samo zbog toga što L3 ne donosi koliko bi ja želeo, a, donosi više potrošnje struje nego što bi želeo. Pa kad se to spoji i sabere da jedne jezgre nema pa nema, onda predlažem taj athlon. U nečemu se slažem sa ostalima: osim u renderovanju i stvarno multithreadingovanom softveru, nećeš osetiti razlike. AMD je odradio dobar posao sa tri jezgra i šta god uzeo, nećeš puno pogrešiti ili dobiti-izgubiti. Tu je dilema pun phenom II x4 sa ostalim jeftinijim procesorima, a ovo je sve tu negde... samo količina keša govori. Odnosno, AMD je sam dao vrednost procesora s tim da, razlika u parama ne govori o razlici u performansama već samo o međusobnom rangu procesora. Eto, to uzmi kao nezavisnog savetodavca, mi smo malo nekompetentni, poprilično bez iskustva sa svim procesorima i naravno, navijači.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Kakav crni Athlon.... Phenom II 720 ga kida u svakom pogledu... :: :: ::
moj glas ide PII x3 jer ima cash, dobro se clockuje, a treba ti za igre, mozda ce negde da zafali jezgro ali kad ga napucas moze i da se nadoknadi, athlon je takodje fin cpu ali nije za ono sto ti trazis, a i ako pocne MT u igrama sigurno nece skociti sa 1-2 na 4 jezgra nego na 3 za pocetak, eto toliko od mene
Evo, uzeo sam 630, po benchmarku na anandtech.com, 720 vrlo malo jaci u igrama od 630, dok ga u skoro svemu ostalom pobedjuje athlon. Ovde je stvar ko ima 720, on ce da kaze taj, ko ima 550 kazace taj itd...ali mislim da je dilema stvarno velika: jezgro ili cash...zeznuto. Ja sam ipak jezgro uzeo. Volim da radim sto stvari u isto vreme, a igre volim da mi lepo rade, ali igram bas retko. Ali kad igram hocu da radi. sad bih probao da ga otkljucam, 99%nece, ali cu da probam. Je li samo acc na auto, ili mora i Ecc na hybrid?
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.