Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
XFX graficke karte
STRANA 1 OD 1
Viske XFX graficke karte 02.02.2010. 11:36 T24208

status: user
broj poruka: 115
Dvoumim se da uzmem XFX radeon 4670/1gb graficku. Sve mi od karakteristika odgovara jedino nemam ali bas nikakvog iskustva sa tom firmom. Do sada sam koristio Asus i Gigabyte i zaista sam sa njima zadovoljan ali mi se njihove graficke trenutno ne uklapaju. Ako neko ima nekog iskustva...
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar dobri su 02.02.2010. 12:09 #185817

broj poruka: 3992
jedni od najboljih...nemas brige

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

H-nitro yo 02.02.2010. 12:14 #185820

broj poruka: 1977
XFX no1 nema sta da se dvoumis zato im i jesu cene ogromne, evo jedan primer gigabyte i msi 8800 core na 692 a xfx na 830 pa vidi sam razliku

Rise above the pain master the crane

vladapsd XFX graficke... 02.02.2010. 13:55 #185837

broj poruka: 1011
su do pre neku godinu bile stvarno u vrhu,ali u skorije vreme mi se cini da su u istom rangu kao i ostali bolji proizvodjaci.

@H-nitro
malo je cudno to poredjenje i Gigabyte i MSI mogu da naprave extra proizvod, npr Gigabyte-ov GTX260 oc ili MSI Twin frozer.

Ono sto jos uvek XFX (cenom i kvalitetom) odvaja od ostalih su Fatality karte.

Jos jedno,mada nisam siguran da je tako jos uvek,kada sam pre 2,5 godine kupovao 8800GTS bila je i XFX u opticaju ali sam uzeo Gainward zbog 3god garancije naspram 2god.

goran27 re 02.02.2010. 14:03 #185841

broj poruka: 372

Slazem se sa Vladom.Mislim da danas nema razlike u proizvodjacima.Jednako su dobri i MSI,ASUS,GIGABYTE.Ja sam pre godinu dana,imao XFX8800GTS G80 cip,i otisla je u vecna lovista na samom isteku garancije(2godine).Doduse sve karte sa G80 cipom su bile problematicne zbog velikog zagrevanja.Ako imas viska novca,ti pazari XFX,ali mislim da nema greske sa bilo kojom drugom firmom.

Daum ... 02.02.2010. 16:30 #185868

broj poruka: 12798
Mora da sedis ispod kamena kad nisi cuo bilo kakvo iskustvo sa XFX...

mslavko82 02.02.2010. 17:08 #185874

broj poruka: 721
XFX su dobre karte, ali nisu nista posebno :) A bas od te XFX karte treba da bezis. To je HD4670 sa DDR2 memorijom, nesto sto neces naci nigde drugde - uglavnom, sporija je od `normalnog` HD4670 koji koristi DDR3 memoriju. Ako bas hoces 4670, uzmi Sapphire ili MSI, a izbegni ako mozes GigaByte ili Asus (bucni).

@vladapsd: Fatal1ty karte? Trenutno u njihovoj ponudi se nalaze Fatal1ty karte sa 8600GT i 9400GT cipovima. Davno su oni batalili taj brend...
Viske re 02.02.2010. 22:17 #185927

Slazem se da je verovatno sporija bar po testovima oko 20%. Problem je sto moram da je spakujem u zaista ogranicen prostor, pre svega mora da zauzima 1 slot. da trosi sto manje(imam cifteka od 300W) i daje sto bolje rezultate(naravno shodno cipsetu). Za asusa i gigabyte sam cuo da urlaju pa sam ih odmah odstranio. To ludilo ne bih da trpim. Trenutno koristim Gigabajtovu GF8500/512mb/128bit pa bih je zamenio za nesto bolju ali za razumne pare.

imarkovic >> Viske 02.02.2010. 23:05 #185942

broj poruka: 19023
brate, ja bih se dvoumio i dobro raspitao za tu XFX karticu, imao sam da kazem neprijatno iskustvo sa GTX260 karticom, kada se optereti, coperi su tako znali da zuje, meni je to smetalo, nekima ne smeta, zavisi od tvog praga tolerancije, posle sam i cuo jos nekoliko iskustava i zakljucio da XFX ima taj problem, e sad, nije slucaj sa svim karticama, ali raspitaj se...nevezano za to, XFX pravi odlicne kartice...

mslavko82 03.02.2010. 00:28 #185960

Chieftec od 300W moze da gura bilo koju 4670, pa i jacu... ali to sto mora da zauzima jedan slot moze da bude problem :) Od single-slot 4670 probaj da nadjes Sapphire, njihove kartice (pogotovo sa 1 GB DDR3 memorije) su bile single-slot, trebalo bi da mogu da se nadju kod nas jos uvek - a nisu mnogo skuplje od pomenutog XFX-a. Ako ne nadjes njih ostaju ti jedino Gigabyte i XFX - problem buke je navodno resen u novim revizijama Gigabyte kartice, ali ja ne bi rizikovao dok se neko ne pojavi sa iskustvom iz prve ruke - onaj Gigabyte 4670 koji sam ja cuo je bio prilicno iritantan :(
Viske re 03.02.2010. 00:42 #185963

Ja sam prvo i racunao na tu gigagyte karticu ali ko god je koristio, pozeleo je da je nije uzeo. Verzija sa zalmanovim kulerom je prevelika za 1 slot, asus takojdje...
Za saphire znam, dobri su, cak su i vazile za najbolje ati kartice. Tako mi i ostade samo xfx i saphire pa sta nadjem.

H-nitro re 03.02.2010. 00:46 #185965

prvo kao sto rekog xfx i evga su jedni od najboljih proizvodjaca, to sam rekao jer su na svetskom brendu no1 ovo govorim isklljucivo za karte, sto se tice gigabyta, na zadnjem mestu o5 samo za karte govorim lupam nije na zadnjem ali tu negde na zadnjem je 3d club, a svaki proizvodjac ima po neku sagorelu kartu tako da ne ulazim u to nemam 4670 ali kad so oko proizvodjaca tice trba probrati ako imas sansu

imarkovic > h-nitro 03.02.2010. 01:05 #185969

ne bih se slozio, ja bih pre svrstao BFG sa eVGA, a XFX tek na daljim mestima..

H-nitro @imarkovic 03.02.2010. 01:15 #185972

ticbra mozda ali kazem ti na svetskom brendu su tako sortirane, mozda si imao drugacijih iskustava i ostali ali za mene je ovako u ostalom nisu tu neke gigantske razlike, ali je jedno sigurno gigabyte u vecini kartica je bullshit

mslavko82 03.02.2010. 10:51 #186030

Tacno je da je GigaByte imao ogroman broj crkavanja ranije, ali to je zato sto su neumorno forsirali fazon pasivnog hladjenja - pogledaj njihovu ponudu, oni su i HD4850 ponudili sa pasivnim hladjenjem!!! Time su postali sinonimi za kartice koje brzo crkavaju :) Valjda su to konacno shvatili, pa batalili, ali sad imaju TAKO BUCNE ventilatore... da je to smesno.
Sto se tice XFX-a, oni su svoju popularnost izgradili na dozivotnoj garanciji i odlicnoj overklokabilnosti (GeForce7 i GeForce 8 era). Danas imas mnoge kartice koje se dobro klokuju (mada je XFX i dalje u vrhu), a garancija im je kod nas 2 godine, tako da oni nisu nista specijalni. Zapravo, eVGA, BFG, XFX - hardverski nema neke velike razlike (mada eVGA ponekad dobija probrane cipove kao partner no.1) - razlika je u podrsci i garanciji, sto nama nista ne znaci, jer ne zivimo u SAD-u. Tako da je bolje birati kartu po kvalitetu hladjenja i duzini garancije, nego po brendu... barem kod nas :)

imarkovic > msslavko 03.02.2010. 11:07 #186039

apsolutno se slazem sa tobom po svemu sto si naveo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs