Stanje: doticna karta EN9600GT/HTDI/512M/A vezuje se analogni TV(ima SCART i kompozitni) sa vec razvucenim kompozitnim kablom (radilo sa starom grafikom) cca.7m karta ima 2x DVI i jedan s-video sa 7 pinova HDTV i kablic za doticni izlaz na, KOMPONENTNI (PLAVI, ZELENI I CRVENI) nije RGB.
Kombinacija preko samo plavog ili zelenog da izigrava kompozitni ne funkcionise. Drajvere menjao, kabl nisam ali dobijem samo pri cekiranju recimo PAL-a sliku `u prolazu`, na sekund. Postoji li fizicki neki adapter da prepovezem sve komponentne u kompozitni...? ili sta vec. Izgubih zivce
Inace sa grafe ide plavi kablic (od ta tri) pa na cinc predpostavljam!
01.02.2010. 23:48
status: user broj poruka: 1475
Da bi sve to sljakalo kako valja treba imati odredjene drivere i kad povezes klonirati ili prebaciti sliku na drugi ekran (nije samo ubodes i to je to)!
Re: Inace sa grafe ide plavi kablic (od ta tri) pa na cinc predpostavljam!
03.02.2010. 01:34
status: user broj poruka: 4
pa dobro, koji diveri? probao sam 196.21_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql 196.34_desktop_win7_winvista_64bit_english_beta nv19107_win7vista64 i nista...
:: Da bi sve to sljakalo kako valja treba imati odredjene drivere i kad povezes klonirati ili prebaciti sliku na drugi ekran (nije samo ubodes i to je to) :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=59972 :: ::
a sto se tice skarta, ne resava mi problem posto visi kompozitni kabl, onda mi treba jos jedan adapter itd...
Ukoliko se radio devetopinskom konektoru za na graficku, najbolje je da bez obzira na sva, setujes kao da imas ukljucen klon, zatim `minus` kompozitnog stavis na masu a spenadlom bodes po rupicama.Garantovano neces da promasis pravu.Kod nekih sa 9 pina u srednjem redu imas cetiri od kojih je prva rupica `masa` a treca `plus` kompozitnog. Kupi samo odgovarajuci konektor za graficku na koji nije naletovano nista. Ja sam ih placao oko 70 dinara. Ako ti se ne zadrzi u postavkama klon, bez obzira na setovanja, menjaj i drajvere, vidi najnovije u kojima je podrzana tvoja graficka kartica.Ako ti bude bila slika koju si nasao bez boje, ostavi `plus` sa kompozitnog tu gde je, a masu trazi i dobices to sto trazis.
Sedmopinski je, ali shvatam fiziku. Video sam neke DIY sheme ali rekoh, ima li nesto za bez mnogo mozga udenuti. Moracu drivere da kopam ali mi sve ovo mirise na nereseno-stativa itd.
......se kupi S video 4 pinski, 2 zilni kabl i 1 RCA. 2 bliza pina na S videu se leme zajedno i oni postaju centralna igla na RCA, a ona 2 dalja se isto leme zajedno i leme se za omotac RCA. Naravno moze da se kupi takav vec uradjen, ako negde ima.
Zato sto taj 7 pinski ima isti sistem. Samo sto na redu od 3 pina, srednja igra neku ulogu, kao i u redu od 4, 2 srednja igraju isto neku ulogu za komponentne(RGB).
Broj postavljenih tema: 60400. Broj poslatih odgovora: 647479. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.