Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Athlon II 620 i 5850? Help
STRANA 1 OD 1
Snoopy- Athlon II 620 i 5850? Help 01.02.2010. 00:47 T24179

status: user
broj poruka: 6083
Dobri ljudi,

Da vas brat pita nesto, ali da mi odgovore iskljucivo ljudi koji se razumeju, istrazivali su, ili su isprobali: da li ce CPU iz naslova da gura jednu 5850 u punoj snazi? CrossFire me ne zanima, samo single. Citao sam nesto i kazu bez problema je gura, sem CF. I jos nesto, da li moze sa stock coolerom da se klokuje ovaj CPU na 3.0Ghz?

Hvala na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax NE! 01.02.2010. 00:52 #185548

broj poruka: 1475
Uostalom pitaj Zajebanog da li mu je i7 na defaultu bio dovoljan da izvuce max. iz ove karte!

Edit: ali moze da se meti zajedno i da sve sljaka bez problema!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

Snoopy- :( 01.02.2010. 01:11 #185551

A reci mi onda koji AMD minimum treba za ovu graficku ako ovaj nije dovoljan.
LonleyMax Re: :( 01.02.2010. 01:19 #185555

Ma bice i taj Athlon dosta... to sam ti napisao zato sto si malo zeznuto postavio pitanje: `da li ce CPU iz naslova da gura jednu 5850 u punoj snazi?`
Znacu tu spada izvlacenje maximuma OC-om i ostalo... kazem ti bice ti dobar i taj AthlonII x4, ali ako imas kinte nemoj da ti bude problem da se otvoris za Phenom II x4 925!

:: A reci mi onda koji AMD minimum treba za ovu graficku ako ovaj nije dovoljan.
Snoopy- Pa sad.. 01.02.2010. 01:22 #185556

Iskreno, ne daje mi se 4000 vise za 925, a i nemam, posto tek treba da skupim za 5850. Zanima me u punoj STOCK snazi, znaci da ne klokujem karticu, da je shljapim i da tera, a da procesor je ne gusi. I ako znas odgovori mi na drugi deo pitanja, za 3ghz na stocku za cpu. Hvala sto se cimas.

Jos ovo: sta mislis umesto 620 da uzmem p II 720Be? Po benchovima nije neka razlika, ali kad dodju igre za 4 jezgra, dal bolje da se drzim za athlona i ustedim 1000 din?
Pisko Puna snaga... 01.02.2010. 01:29 #185559

broj poruka: 6655
Biće mu VIŠE nego DOVOLJAN, ali sa njim ne možeš oboriti ni jedan svetski rekord. Mislim da je to pravi odgovor. Neće mu biti usko grlo ni u čemu osim u bodovima 3DMarka koji će uvek `namirisati` da nema L3 keša i kazniti bodovni saldo.
Ovaj se, kao i mnogi ostali Athloni II, može dići preko 3GHz sa stock coolerom iz windowsa, bez prtljanja po bios-u (ili tako, ako želiš).
Druga je priča, neki balans. Nekako, uz tu grafulju ide phenom procesor, da je II u naslovu, ako može najnoviji stepping i najjeftiniji od tog steppinga - ionako se klokne i bude kao skuplji. Ali, kažem, razlika u performansama i nije tolika kolika je u ceni.... pa pogledaj benchmarkove u igrama. L3 znači, ali ponekad se čovek iznenadi koliko malo.
Eto: uz athlonII nekako više paše 10000 jeftinija grafulja 5770 ili 4890.... (cenovno) iako će i ovo da radi i da ostavi solidan upgrade momenat jer će cene i phenoma i athlona dalje da se srozavaju i čine celu platformu dostupnijom i u narednom periodu.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

LonleyMax Kazem ti kolega... 01.02.2010. 01:33 #185560

moze... kupi to sto si hteo i nemoj da brigas! :)
A sto ce tice OC-a... a sto ne bi moglo samo moras znati da se bakces oko toga!
Najvise ce ti zavisiti od ploce i memorije koliko daleko ces dogurati, ali teoretski 3GHz moze!
Evo i jedan clanak o tome pa pogledaj i sam: http://www.overclockersclub.com/reviews/athlon2_620/3.htm :)

Edit: Kolega Pisko ti sve rece, nisam ni morao pisati ovaj post!
Inace, da dodam AMD-ovi procesori su izuzetno hladni tako da nemoj da brines za taj kuler i da razbijas glavu! .)

Snoopy- :D 01.02.2010. 01:38 #185561

Hvala momci na odgovorima, extra ste od pomoci. Samo za piska: nije mi fora da uzmem 5770, zato stedim na CPU da bih grunuo grafu, lezi mi na srcu 5850, zato sam vas i cimao da mi kazete da li ce maleni athlon da kaska za njom. Prodao sam ASUS 4830 da bih uzeo ovo cudo, samo malo da padne cena, sad furam na HD4200 :D
Jos jednom hvala, i dalji postovi i misljenja/cinjenice su dobrodosli.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs