E ovako, imam veliku dilemu posto u narednih par dana nameravam da pazarim novu grafu. Lomim se izmedju Asus GTX 285 Matrix i Asus HD5870....
NECU DA ZBOG OVOGA PO MILIONITI PUT ISPADNE SVADJA IZMEDJU CRVENIH I ZELENIH, Samo me zanima subjektivno misljenje da bih prevagnuo u odluci!
Do juce sam Imao Asus GTX 280, ali sam iz razloga poznatih sebi morao da je udomim...
E sad po onome sto sam gledao po netu u single GPU varijanti je po sintetickim testovima jaca 5870, ali nekako me muci ona stara `prica se prica, ati drajveri, problemi itd`, plus to su samo testovi... prava stvar je nesto drugo...
S druge strane znam sta je asusova matrix serija, ali ali i jos puno ali, plus je cela GTX serija EOL... imacu srece i ako nadjem uopste... a 5870 ima na svakom koraku...
Nisu male pare u pitanju, zato molim za pomoc! :) Hvala unapred
I jedno i drugo je tu oko 35000-36000... Malo me muci to jer ceo zivot imam zelenbace, tako da....
:: Koliko para jedno?Koliko drugo :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: ::
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
e ako je tako sto pozdravljam svako ima svog fana, sacekas ti lepo mart ako ti nije bas frdz za kard i vidis koliko ce da kosta gtx360, ili to ili sad ati pa kako hoces
Mi se jednom i upoznasmo..Koliko sam te skapirao volis dobre i kvalitetne stvari.. Sacekaj ti Fermi,imam dosta informacija oko njega..Bice revolucija na polju grafickih procesora..Inace moci ce da se nesto nabavi i ispod kape :) Mislim da ti nije isplatljivo da bacas pare ni na jedno ni na drugo..Uzmi neku karticu da imas onako i strpi se mesec dana..Ako te jos nesto ineteresuje javi se na mail ili na MSN pa cemo se kuckati,rado cu ti pomoci.. Pozdrav.
Ma 5870 naravno, prevelika je razlika u performansama da bi uzimao ono sto preferiras. Inace karta se nalazi nova za vec ~310e, ne znam gde ti kupujes.
^ pa ukoliko je tako moguce i ja bi cekao da izadje Fermi i nabavio nesto po ceni ispod zita
evo ti odnos, ovo je cak review 5850 koja je brza,a jeftinija i to dosta od 285, naravno tu je i 5870 i ostale karte, kazem jos 1 ako mozes sacekaj gf100
slazem se sa sky-em, sacekaj jos malo, mislim da se ne isplati toliko para dati za graficku, da sam na tvom mestu, trenutno bih se zadovoljio sa nekom 250GTS grafickom, ili 260GTX..
pa nista, pare na racun, nek se jos malo prikupi, pa ce se saceka do marta, mada cu iskreno biti u iskusenju jer me svrbe parice, ali sta sad... strpljenje je vrlina... (valjda...)
HVALA SVIMA!
:: slazem se sa sky-em, sacekaj jos malo, mislim da se ne isplati toliko para dati za graficku, da sam na tvom mestu, trenutno bih se zadovoljio sa nekom 250GTS grafickom, ili 260GTX. :: :: ::
Ne vredi da cekas tog fermija, kad dodje ovde nece biti ispod 500E+Zileti+masinica+etc... Pevcu vreme ide kukurikao ili cekao svjedno...
Imas pare kupis i kraj price.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: pa nista, pare na racun, nek se jos malo prikupi, pa ce se saceka do marta, mada cu iskreno biti u iskusenju jer me svrbe parice, ali sta sad... strpljenje je vrlina... (valjda... :: :: HVALA SVIMA :: :: :: :: slazem se sa sky-em, sacekaj jos malo, mislim da se ne isplati toliko para dati za graficku, da sam na tvom mestu, trenutno bih se zadovoljio sa nekom 250GTS grafickom, ili 260GTX. :: :: :: :: :: ::
Almighty, aka Bogdanov drug? Zozo ovde sa dote :) Moj predlog je da sacekas, ja takodje skupljam kesinu za zver masinu na leto da uzmem, bice novih stvari :)
:: pa nista, pare na racun, nek se jos malo prikupi, pa ce se saceka do marta, mada cu iskreno biti u iskusenju jer me svrbe parice, ali sta sad... strpljenje je vrlina... (valjda... :: :: HVALA SVIMA :: :: :: :: slazem se sa sky-em, sacekaj jos malo, mislim da se ne isplati toliko para dati za graficku, da sam na tvom mestu, trenutno bih se zadovoljio sa nekom 250GTS grafickom, ili 260GTX. :: :: :: :: :: ::
Nisam citao sve postove posto sam umoran ... Samo jedno da ti kazem : Imao sam Asus 285GTX na jedan dan , a inace imam vec neko vreme 5870 ... Razlika je OGROMNA , ali OGROMNA !!! 285GTX je pre svega bucna , 6000 poena manje daje na istoj konfiguraciji u 3DMark06 ... Mislim da je poredjenje BABE i ZABE ! Dobro je rekao jedan covek ovde da 5850 je stavlja u mali Dzep ! Evo ovako : 285GTX oko 17000 poena , 5850 oko 20500 poena , 5870 oko 22000 poena ... Nadam se da sam pomogao ...
je da li tebi karta treba sad (odma`), ili ne. Ako ti treba sad, onda 5870 (5850), ako ti nije frka, ti čekaj Godoa, pa onda vidi šta ti je činiti.
Ajde nas prosvetli Skaj, molim te. Da li su entuzijasti samo ljudi koji poseduju najskluplji (i eventualno i najbrži) hardver u plavo-zelenoj kombinaciji?
To entuzijasta se vuce sa gigabajtovog oc tekmicenja od prosle godine, nema veze sa cenom hardvera... :)
-Mogu da sacekam godoa, nije mi problem :) Valjda ce stici kad tad :)
:: je da li tebi karta treba sad (odma`), ili ne. Ako ti treba sad, onda 5870 (5850), ako ti nije frka, ti čekaj Godoa, pa onda vidi šta ti je činiti :: :: Ajde nas prosvetli Skaj, molim te. Da li su entuzijasti samo ljudi koji poseduju najskluplji (i eventualno i najbrži) hardver u plavo-zelenoj kombinaciji :: :: :: Phenom II X3 720B :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Re: Dilema@Ako smem da primetim: jesu. Entuzijasti, utoliko sto...
01.02.2010. 01:24
status: user broj poruka: 11001
im je u prvom planu kvalitet (`performance`, kao kvalitet) a izdatak u drugom (planu). E sad, u pravu si za `Cekajuci Godoa` - oni koji bas hoce DX11 kartu, i to odmah, svakako nece imati dilemu. Dilemu ce imati plavo-zeleni entuzijasti, jer, pazi ovo: kada na X58 plocu stavis barem i920-ku i barem 3x2GB PC2000 DDR3, memory bandwidth ide u NEBESA. Protocnost sistema = + beskonacno...Tu nista od AMD-a ni blizu nije. Pogon (boost) koji 285-ica dobije na takvom memory/CPU bus-u priblizice ovu kartu pomenutim ATi-jevim sve dok se radi o DX9/10 aplikacijama. Pri tom upozoravam da se ne radi samo o fps-u u toj-i-toj 3D igri, nego i `stvarnim` aplikacijama kao sto je renderovanje u Photo$hop-u, multimedia player-ima koji su u stanju da angazuju GPU itd. I na kraju, hajde da se ne lazemo: Intel i NV, svaki ponaosob i kombinovano su i veci garant stabilnosti. Oni koji duze prate scenu svakako su primetili da kada se pominju Crveni, pominje se i nesto veca potrosnja, nesto vece zagrevanje, nesto vise problema sa drajverima... I obratno: `rock stability at the highest possible level of performance` uglavnom podrazumeva Intel+NV. Naravno, kao sto rekoh, sve ima svoju cenu.
Evo sta kazu Anglosaksonci (nasa braca po Keltima) enthusiasm=absorbing or controlling possession of the mind by any interest or pursuit. lively interest.
Kao sto vidis, nigde ne pise da je bitno koliko to kosta.
:: je da li tebi karta treba sad (odma`), ili ne. Ako ti treba sad, onda 5870 (5850), ako ti nije frka, ti čekaj Godoa, pa onda vidi šta ti je činiti :: :: Ajde nas prosvetli Skaj, molim te. Da li su entuzijasti samo ljudi koji poseduju najskluplji (i eventualno i najbrži) hardver u plavo-zelenoj kombinaciji :: :: :: Phenom II X3 720B :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Šta je tu bolje ili jeftinije ili bučnije ili ovo-ono... čovek voli zelene i ima to da kupi i tačka. Nema veze što ga ATI sada šije, to će biti mali problem dok ne izađe Gvozda, a onda, kada isti uzme brzinsku krunu, svi vlasnici zelenih karti (bilo kojih) osećaće se bolje i tu se priča završava. Najbolje, da i sačeka Fermi, to jeste, al` ne znam da li može i koliko će to još da traje u stvarnosti.... Drugo, ako uzme ATI, naje*aće nam se keve ovde smaranjem sa drajverima i problemima koje nije imao na nvidiji, bar prva tri četiri dana dok mu ne dosadi i ne provali sam i podesi kako treba, tako, samo bi pravio lošu reklamu seriji 5xxx... go Greeen! Rock stability, da, daaa.. to je vezano za zelene. Svi vlasnici njihovih matičnih to dobro znaju... od ide drajvera do ostalog....
Nema tu dileme. I ja vise volim nvidia karte, pouzdanije su mi i navikao sam na njih, pa sam uzeo opet 5870... Nema apsolutne logike uzimati sad nVidiu, jer za te pare imas daleko brzu Ati kartu. Pogotovo sto je fermi iza ugla....
Ako bas ne mozes da cekas, uzmi ATI 5870 definitivno... __________________ Scourge of PCBerza
3Dmark06 ne vazi vise kao kompetentan merac za graficku jer mnogo zavisi od procesora, sto mozes da vidis u mom benchu bre nedelju dana. 19.000 poena sa 5870, a 17.300 u Vantage-u... Vantage je sada pravo merilo... __________________ Scourge of PCBerza
:: Nisam citao sve postove posto sam umoran ... Samo jedno da ti kazem : Imao sam Asus 285GTX na jedan dan , a inace imam vec neko vreme 5870 ... Razlika je OGROMNA , ali OGROMNA !!! 285GTX je pre svega bucna , 6000 poena manje daje na istoj konfiguraciji u 3DMark06 ... Mislim da je poredjenje BABE i ZABE ! Dobro je rekao jedan covek ovde da 5850 je stavlja u mali Dzep ! Evo ovako : 285GTX oko 17000 poena , 5850 oko 20500 poena , 5870 oko 22000 poena ... Nadam se da sam pomogao .. :: :: :: Poz !
Re: Ma nema to sve veze nikakve@Pisko>>>chipset-ovi
01.02.2010. 03:12
status: user broj poruka: 11001
Odgovorno (i kategoricki) tvrdim da je, generalno uzev, stabilnost na relaciji chipset-CPU na strani Intel-a. Bus mastering, na strani Intel-a. USB, takodje. Instalisanje drajvera (intel.inf), lako, brzo i primenjivo na ogroman broj ploca. Dodatno olaksanje: SVI Intel-ovi chipset-ovi, barem od legendarnog BX440 pa do danasnjih X58 bili su i jesu direktno podrzani od aktuelnih M$Windowsa (native), dok su ploce koje su podrzavale AMD-a morale da se `doinstalisu` da bi se svi kontroleri stavilii u stanje pune funkcionalnosti.
Nasuprot ovome, IZRAZITO problematicni proizvodjaci su (ili: bili su): Via, ALi, SiS i AMD (setimo se samo one krntije od chipset-a 690, koja je `podrzavala` Duron/Thunderbird/AthlonXP, inace prvog AMD-ovog chipset-a). Setimo se problema u vidu uzvicnika u device manager-u, sekcija USB, sistem devices... To je bilo gotovo redovna pojava i na `Apollo` i `KT` set-ovima firme Via, zatim Nforce (na zalost, i NV zna da pravi bagovite stvari), narocito onim koje su podrzavale AMD-a (naime, iz nekog, meni nepoznatog razloga, manje problema zadavale su varijante ovih govana od setova koje su podrzavale Intel-a).
Kategoricki tvrdim da su IZRAZITO kvalitetni (svi u svoje vreme) sledeci chipset-ovi: BX440, 815, 845, 865, 875, 945, 965, P35 do 55, X38 do 58. Sve Intel, naravno.
IZRAZITO bagoviti, sto ce reci: nestabilni, skloni pregrejavanju, problematicni u smislu drajverske bagovitosti: Via Apollo (razne verzije, da ne kazem, ali eto, da napisem: perverzije), SiS (vazi isto sto i za Via), Nforce (generalno uzev: obilje mogucnosti, overklokabilnost itd. ali driver-wise problematicno DO BOLA, greje se ONOLIKO...). Naglasavam: da li zato sto je veci broj ovih chipset-ova radjen u varijanti koja podrzava AMD-ove procesore (u odnosu na varijante istih koje su radjene za Intel-ove) ili je nesto drugo po sredi, tek, svi pomenuti problemi A NAROCITO drajverska bagovitost, pokazali su se ne samo prisutnijim nego karakteristicnim za AMD CPUs varijante.
:: Šta je tu bolje ili jeftinije ili bučnije ili ovo-ono... čovek voli zelene i ima to da kupi i tačka. Nema veze što ga ATI sada šije, to će biti mali problem dok ne izađe Gvozda, a onda, kada isti uzme brzinsku krunu, svi vlasnici zelenih karti (bilo kojih) osećaće se bolje i tu se priča završava. Najbolje, da i sačeka Fermi, to jeste, al` ne znam da li može i koliko će to još da traje u stvarnosti... :: Drugo, ako uzme ATI, naje*aće nam se keve ovde smaranjem sa drajverima i problemima koje nije imao na nvidiji, bar prva tri četiri dana dok mu ne dosadi i ne provali sam i podesi kako treba, tako, samo bi pravio lošu reklamu seriji 5xxx... go Greeen :: Rock stability, da, daaa.. to je vezano za zelene. Svi vlasnici njihovih matičnih to dobro znaju... od ide drajvera do ostalog... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.