U pitanju su samsunzi 2233sn i 2243nw. Prvi je 1920x1080, a drugi 1650x1050. A pitanje je kako ce se snaci 4850 sa njima u igrama, posto su rezolucije bas razlicite. Da li ce se na ovim rezolucijama primetiti razlika izmedju 521mb i 1gb memorije na grafickoj ? Cilj je uzeti 2233sn, iigrati nove igre na native rezolucji, ne mora u full detaljima i gledati full hd filmove.
Izmedju AA i full HD rezolucije, biram ovo drugo. A potrudicu se da nadjem 4850 sa 1GB. Gledao sam testove 5670 vs 4770 vs 4850 (otprilike isti cenovni rank) i 5670 nema tu sta da trazi, za klasu je losija, a DX11 (cemu to sluzi a uz to i ne radi) mi nije potreban, bar neko vreme... 4770 je tesko naci, tako da mi preostaje 4850 sa 1gb, pa predlozite proizvodjaca?
evo da budem detaljniji pošto imam nešto slično pa da ti kažem kako šta ide na 1080p
MW2 - sve do kraja bez AA - 60fps 99% vremena Dragon Age - very high, 4xAA Borderlands - ako staviš sve do kraja zna da uspori
to su neke koje sam više igrao u poslednje vreme, uglavnom može se, ako se malčice stegne kaiš, ipak je to budžet klasa 1080p monitor bi ti bio malo bolji za filmove
Naravno da je bolje 1080p ali nece ti biti laku u igrama sa tom kartom racunaj da ce ti u odnosu na taj drugi monitor oboriti sigurnih 10fps ali o5 bolje resenje je veci monitor, jebes smoothe edges igraj to u velikoj rezoluciji i uzivaj isto kao i filmovi...
20`na 24` odnosno sa 1680 na 1920 koristim 9800GTX+ 512MB (u klasi sa 4850) gubitak je oko 10FPS mozda u odnosu na 1680, ustvari zavisno od igre negde i manje.... Lepo ce se snaci 4850 sasvim, vecinu igrara ces moci na maksimumu da igras bez AA u 1080p. Negde ce moci i sa AA bez problema. Slobodno uzmi veci monitor pa kad skupis pare uzmi jacu kartu i to je to, mada bices i s 4850 miran na toj rezoluciji za sada.
Pusti ostale komentare , ono sto ti je rekao TheBear , to je to .Ja vecinu igara teram sa 3870 na 1920x1200 , a neke i na 1920X1200 AA.Moj savet ti je da kupis samsung 24` , imas ih vec za 200e
Uvazeni kolega malo cu te razocarati ATi HD4850/512mb se sasvim fino slaze sa jednim 24` full HD monitorom. Nema apsolutno nikakvih problema sa prikazom a posto nisam zahtevna azdaja manje vise sve ide u 1920x1080 nesto na max nesto na mid a ono sto ne moze ni na min ne zelim da igram znaci ono kriza i te gluposti gde samo pritiskam oroz.
greska moja jer prevideh onaj deo gde kaze ne na full, pokusao sam nadimestiti to sa postom 185356 (gura solidno karta), covek nije HC gamer pa ce ovo raditi fino, samo je pitanje ostatka konfiguracije
nece se bas svoditi na 30-35 to zavisi od igre, u vecini ce imati cak i vise FPS... Eto ja upalio Mass Effect 2 to je sad najnovije sto je izaslo stavim 1080p sve na max. 4xAF upalim kad ono igra konstatno 60FPS ide ponekad malo padne u najzahtevnijim scenama. Sve to sa 9800GTX+ koja je tu negde sa 4850...
:: :: Au The Bear tek sad procita sta si napiso isto sam i ja to misli :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: PALIT 4830 730/2150MH :: CORSAIR TX 950 :: GIGABYTE Clear Cas :: BENQ T241W :: ::
noviji naslovi kanda su dosta bolje optimizovani, ne igram puno igre ali eto mass2, dirt2, shift, nisu puno zahtevni, npr verovali ili ne na lapu mi je shift malcice zahtevniji od nfs underground2, a 5x bolje izgleda
hehe, odakle si saxija iskopao ug2 , sećam se kad je izašlo, izgledalo je lošije od ug1 a bilo triput zahtevnije, gore optimizovanu igru u životu nisam ni video ni igrao.
Ja sam igrao i prvi i drugi UG na Ati 9550 u 1024x768 cini mi se i lepo su radile.
:: hehe, odakle si saxija iskopao ug2 , sećam se kad je izašlo, izgledalo je gore od ug1 a bilo triput zahtevnije, gore optimizovanu igru u životu nisam ni video ni igrao :: :: ::
kao sto rekoh bice gubljenje oko 10fps ali ne da je isplativije nego nema polemike,
@saxija pa nije bas da nisu zahtevniji ali negleda se tako ticbra, to su igre u `okviru` ili `kocki` jer se ucita tabla pa je igras,
a igre tipa gothic gde je ucitavanje kao celina table ili gta gde se 3x manje i brze ucitava nego neke zahtevnije igre, to je zato sto ima live render pa su one bas zahtevne i tu se mnogo fps gubi jos sa aa af i 1920x1080 a ovako nije da je zanemarljivo ali mnogo manje gubitke ima
@raic skoro mi doneo ortak pa ja reko aj da opetem malo kad ono udavi na max, cvrc, mozda je do HW ne voli ga, c2d 2GHz 4 gb rama i 9600m GT
@H-nitro nemam bas puno iskustva sa igrama li mi je gore navedeno bolje radilo nego prethodne, napominjem da mass nisam igrao ali cim tako siba znaci da je optimizovana, da takodje ko voli simse tu je najveci prokret
Svako pametan ce ti reci da uzmes Full HD.. Sam si rekao za koju primenu ti treba monitor..Danas je neka 24` tako reci postala standard tu i tamo zavisno od panela i kvaliteta ali od dijagonale za to ok. E sad 4850 ce ti raditi,nemas potrebe da se brines,negde ces morati da skidas detalje,rezoluciju,negde ne ali uglavnom ces imati nativnu rezoluciju monitora za igre mada ti ne gine neki upgrade za miran san ,pozeljno bi bilo.. Mislim da bi bilo velika greska uzeti monitor sa manjom dijagonalom! P.S.Zasto bas ova dva modela?
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.