Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
integrisana grafika
STRANA 1 OD 1
IceCream integrisana grafika 30.01.2010. 18:51 T24154

status: user
broj poruka: 791
i nadogradnja iste
koja je tacno procedura i problemi koji prate danu operaciju
elem imam plocu MSI sa soketom 754 i integrisanom pa je bila ideja da se malo popravi situacija i doda (igrom slucaja) nvidia 7300 ,medjutim kada se ugradi doticna nema slike na monitoru ni preko integrisane ni preko pci-e varijante
dali postoje odredjena pravila ili .....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Giski hmm 30.01.2010. 19:15 #185241

broj poruka: 126

koliko ja znam ( a ne nzma mnogo ) moras prvo integrisanu da odjvais u biosu , tako su bar meni rekli posto i ja imam integrisanu graficku e sada za dalje detalj sacekaj baxa i ostale babaroge foruma da ti pojasne sta kako .:)

gilopile Re: integrisana grafika 30.01.2010. 19:23 #185243

broj poruka: 9459
Po nekom pravilu kada se utakne graficka u PCI-e slot automatski je ona prva i,trebalo bi da baci sliku.U svakom slucaju udji u bios(sa integrusom)i postavi da 1. Bude PCI-e,onda je prikljuci.Ako ni tada ne baci sliku,onda kartica nije ispravna,a moguce i sam slot.Nebi bilo lose i da malo ocistis sam slot od prasine,jer je celo vreme bio bez nje,i moguce da nema dobar kontakt.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: i nadogradnja iste
:: koja je tacno procedura i problemi koji prate danu operacij
:: elem imam plocu MSI sa soketom 754 i integrisanom pa je bila ideja da se malo popravi situacija i doda (igrom slucaja) nvidia 7300 ,medjutim kada se ugradi doticna nema slike na monitoru ni preko integrisane ni preko pci-e varijante
:: dali postoje odredjena pravila ili .....
Pisko Savet 2 30.01.2010. 19:29 #185245

broj poruka: 6655
Ako nisi dobro uradio, možeš samo da uđeš u WC i povraćaš.
Mnogi slotovi za diskretnu grafulju na pločama koje imajui integrisanu, imaju u sebi mikroprekidač koji `detektuje` da ima ili nema diskretne grafulje, pa, ako se ne utakne kako treba - pritisne do kraja (na nekim pločama se čak i čulo kvrc) zna da zeza. Probaj to ali i savete za bios - ukoliko uopšte imaš sliku na monitoru. Ako nemaš - onda je ovo što ja kažem ili je neispravna grafulja.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

IceCream re 30.01.2010. 19:31 #185246

grafika je ispravna ,kontakti cisceni a u biosu nemogu nista da nadjem u vezi grafike sem odrejivanja kolicine memorije za nju

nenika2009 Bios 30.01.2010. 19:57 #185248

broj poruka: 1083
SLI SUPORT-ENABLED

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

gilopile Re: Bios 30.01.2010. 20:06 #185250

Sli na s.754,Nforce 2-3 cipset??

:: SLI SUPORT-ENABLE
::
:: ==============================================
:: KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVN
IceCream re 30.01.2010. 20:13 #185251

ma nema SLI a chipset je Ati ??

gilopile 30.01.2010. 20:22 #185253

Probaj da utaknes monitor u integrusu,a da ti je i PCI-e prisutna u slotu,pa vidi da li ce baciti sliku.Uglavnom nebi trebalo.Javi sta ce da bidne.Tako cemo ustanoviti da li je bios switch-ovao inicijalizaciju na PCI-e.

Odradi i jedan reset biosa.

IceCream re 30.01.2010. 21:17 #185256

reset biosa isto odradjen nije dao rezultata inace je poslednja verzija
a kad je grafika u PCI-e slotu nema slike nigde ni dodatnih zvukova

gilopile Re: re 30.01.2010. 21:44 #185261

Toga sam se i plasio.Znaci da ti je primarna PCI-e(a ona ipak ne baca sliku).A sada,zbog cega ne funkcionise sam Bog zna.Jednostavno DOBRO ocisti kontakte na kartici i u slotu.Bilo bi ok kada bi nasao za probu neku drugu karticu.Moguce je da se nesto ne uklapa sto se tice cipseta i PCI-e grafike.
Iskljuci(ako imas sata HDD/DVD),pa onda probaj.Meni je jako poznato da se pojedini cipsetovi ne uklapaju/ne mirisu,sa sata uredjaim+PCI-e.

:: reset biosa isto odradjen nije dao rezultata inace je poslednja verzij
:: a kad je grafika u PCI-e slotu nema slike nigde ni dodatnih zvukov
simbalola ati vs nvidia 30.01.2010. 22:31 #185269

broj poruka: 190
ATI integrisana

Nvidia externa

Cije si drajvere ubacio?

simbalola ati vs nvidia 30.01.2010. 22:32 #185271

broj poruka: 190
ATI integrisana

Nvidia externa

Cije si drajvere ubacio?

dukiduledu KAKVE VEZE 30.01.2010. 23:15 #185280

broj poruka: 826
Imaju drajveri?kad ne baca sliku uopste u biosu?
pokusaj sa drugom grafikom,ukoliko nece,ploca nije potpuno ispravna...
a inace to je MSI,to je najnekompatibilnija marka,i najlosija....
od svih brandova msi procentualno ima UBEDLJIVO najvise reklamacija...
dukiduledu da,ati epress 30.01.2010. 23:19 #185283

chipset,ati express 200 chipset,za to vreme super stabilan,super brz,a i ta integrisana grafika je vise nego korektna...

IceCream re 31.01.2010. 00:31 #185295

ostalo je moje zapazanje
koje cu izneti javno i voleo bi da cujem vase komentare
u vise navrata je bilo `pokusaja` upgrade-a integrisanih grafaickih koje nikad nisu bila moja preporuka( ali necemo o tome) i u vecini slucajeva nije urodilo plodom
ocu da kazem ko kupuje plocu sa integrisanom grafikom unapred je sebi odredio svoj maximum sto se tice tog aspekta racunara, normalno je da to negde nlazi svoje primene
ali nikada necu shvatiti tu pricu `samo da deca igraju igrice (bilo kakve)pa cemo dodati kad bude para`prilike

VMARC FLESUJ BIOS 31.01.2010. 03:56 #185318

broj poruka: 9430

Baby BM

VMARC Re: re 31.01.2010. 04:00 #185319

broj poruka: 9430
ZAPAZANJE TI JE APSOLUTNO BESMISLENO
NA INTEGRUSAMA EXTERNE KARTE RADE SASVIM NORMALNO.
A TA PRICA SA KASNIJOM UGRADNJOM DOBRE VGA I TE KAKO PIJE VODU.

Baby BM

:: ostalo je moje zapazanje
:: koje cu izneti javno i voleo bi da cujem vase komentar
:: u vise navrata je bilo `pokusaja` upgrade-a integrisanih grafaickih koje nikad nisu bila moja preporuka( ali necemo o tome) i u vecini slucajeva nije urodilo plodo
:: ocu da kazem ko kupuje plocu sa integrisanom grafikom unapred je sebi odredio svoj maximum sto se tice tog aspekta racunara, normalno je da to negde nlazi svoje primene
:: ali nikada necu shvatiti tu pricu `samo da deca igraju igrice (bilo kakve)pa cemo dodati kad bude para`prilik
Pisko Esperanto 31.01.2010. 11:27 #185346

broj poruka: 6655
ATI express na 754 socketu, a da ga pravi MSI? Koja je to matična ploča? Ja ne nađoh takve na MSI sajtu? Gomila VIA i nVidia čipset karti, ali ni jedna sa ATI-jevim čipsetom.
U čemu je greška - provala? Kao i x puta do sada, glupiramo se i vračamo šta sve pisac nije hteo i nije znao da kaže o svom problemu... koja matčna, koji tačno naziv, koja grafička, koji proizvođač, koji drajveri itd..... samo smaranje foruma.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

dukiduledu Slazem se sa VMarc-om 31.01.2010. 11:29 #185347

Apsolutno je netacna tvrdnja da je to to sto se nadogradnje tice....tebi je nazalost zapala poluispravna ploca....a sve novije ploce (uglavnom)imaju i integrisanu grafiku,pored vrhunskog chipseta....ja inace uopste ne bezim od integrisanih varijanti...
IceCream re 31.01.2010. 14:14 #185381

nisam tu uopste da glumim spamera nego da resim problem u stvari odustao sam (za sada) i vodio sam se idejom da ce ova nadogradnja ite kako da pije vodu i popravi trenutnu situaciju ali.......
ploca je
http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&prod_no=204&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=7
a grafulja
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=g65XlwkMGwklmDnJ

a to sto sam ja izneo je moja praksa
ocu da kazemda u 5-6 slucajeva nadogradnje ove vrste samo 2 puta je sve proslo glat

dukiduledu e al vidi 31.01.2010. 14:45 #185389

ta tvoja integrusa je tek neznatno losija od te 7300gs,ta tvoja integrusa ti je u klasi negde sa nvidiom fx5200,ili pandan sa nvidijom 6200(integrisanom)...tako da neces puno dobiti cak ni ako ti proradi ta nvidia...a inace za taj socket to je njbrzi i najpouzdaniji chipset...znao sam i bez linka da je to ta ploca,zato ti i kazem,ati express 200 chipset je super za to vreme....probaj da li hoce sa drugom grafikom,ne vidim razlog zasto ne bi radila,ukoliko je ploca ispravna...inace to ima pci e x16,tako da ukoliko je athlon64 u pitanju,ili sempron 2800-3000+,mozes da igras pes 2009 sa dobrom grafikom bez problema ikakvih...
saxija re 31.01.2010. 14:47 #185390

broj poruka: 4016
onda je definitivno do ne slaganja ploce i graficke(imao taj problem sa GBTE VIA KT880 i ati 9600), a i ja cu reci suprotno od tebe jer znam bar 10 ljudi koji imaju i jadne i `jake` integrushe pa im radi sve, jednostavno nisi imao srece, probaj tudju kartu

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

dukiduledu bas tako 31.01.2010. 14:53 #185394

Saxija,slazem se...
IceCream lahva 31.01.2010. 15:02 #185396

poterali smo 7-micu sa tom masinom i sasvim je OK bez dodatne i necemo je juriti niti praviti problem oko toga nego bila je pri ruci pa ajde da napravimo malo lufta ram-u jer smo bili kriticni ali sad je nabaceno 1 giga + 256 MB tako da se operacija ipak sretno zavrsava i nadam se onom `i ziveli su dugo i srecno jos xxx godina`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs