pre oko 2 nedelje sam kupio Asus EAH5750 Formula, u pocetku je sve delovalo ok sasvim, medjutim poceo je vremenom da mi opada fps u igrama i ono sto me je najvise zabrinulo je sledece... uradio sam novi unigine benchmark `Heaven` sa DX11 i dobio sam poprilicno zabrinjavajuce rezultate : http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=33042&d=1264712773 jedino sto sam radio od kako sam dobio kartu je sto sam nadogradjivao drivere i instalirao sam novi OS Vista Ultimate x64... ako neko ima ideju ili savet u cemu je problem i sta da radim neka pomogne ...
rekoh da je ladna... ne vidim koja je poenta XP-a kada ima DX9... mene je najvise zabrinuo ovaj benchmark zato sto ljudi sa 4830 dobiju po 35 fps na DX10 a ja 20 vr` glave ...
odmah zameni napajanje i problemi ce sami nestati...taj thermalmaster by Coolermaster nema ni priblizno 420W!!! uzmi neko 500W ocz TT CM...
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*2GB DDR3 Geil@1333Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser III 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2
:: :: pre oko 2 nedelje sam kupio Asus EAH5750 Formula, u pocetku je sve delovalo ok sasvim, medjutim poceo je vremenom da mi opada fps u igrama i ono sto me je najvise zabrinulo je sledece... uradio sam novi unigine benchmark `Heaven` sa DX11 i dobio sam poprilicno zabrinjavajuce rezultate : :: http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=33042&d=126471277 :: jedino sto sam radio od kako sam dobio kartu je sto sam nadogradjivao drivere i instalirao sam novi OS Vista Ultimate x64... ako neko ima ideju ili savet u cemu je problem i sta da radim neka pomogne ...
ma kakav dobar komad...za 400w napajanje mora da ima preko 20A(vise oko 25A).moje od 500W ima 35A tako da pocni da trazis novo napajanje.PS.thermalmaster je tek toliko za nijansu bolji od kineza al daleko od toga da gura 57xx
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*2GB DDR3 Geil@1333Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser III 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2
:: to sam razmisljao medjutim ovaj Thermal Master je dobar komad, ima 16A na 12V, nije ono djubre sa 10A na 12V grani ...
99% iz prostog razloga kada grafika treba da ode u full load napajanje ne moze da joj isporuci koliko joj struje treba i zato losije radi...nek ti kaze odg jos neko al je definitivno do napajanja.sto se tice napajanja nije los taj LC 650W al moze i
:: ja sam mislio da ga menjam svejedno kad budem bio u finansijskoj situaciji, planirao sam :: 1. LC POWER LC6650GP3 650 :: 2.CHIEFTEC GPS-550AB-A 550 :: :: a da li je 100% sigurno da je sve ovo do napajanja, ipak 16FPS na unigine heaven, to je malo zabrinjavajuce nije moguce da je samo do napajna .. :: :: ::
ne kazem nista ja da nije tacno ovo za napajanje, ali nemam pojma 5750 je mali potrosac svega 85W vuce a ovaj procesor vuce 65W, a 16fps na ovom bencu je bas zabrinjavajuce, ne sumnjam da napajne igra tu svoju ulogu ali bojim se da nema jos nesto ...
Nemoj da se vatas samo za taj benchmark uradi , 3dmark06, ovaj najnoviji i brate bencmarkuj par igara ,napajanje dokupi dodatno napajanje namenjeno grafickim karticama , mogu ti reci video sam ga kako radi i igrao na njemu, vrhunski radi a nije skupo , bice ti dovoljno 250w, dakle stavlja se gde i dvd/cd rom,
Znajte!!! Dva galvanski spregnuta napajanja od recimo 400w je sigurnije resenje od jenog 750w , ne zbog onih 50w nego zbog stabilnosti, ponekad i jeftinije resenje , to bi nam mogao reci nas MACHINE elektronicar ali jbg....
evo linka imas aj nije reklama ali vidi sta je pa kupi gde hoces
Nemoj da se vatas samo za taj benchmark uradi , 3dmark06, ovaj najnoviji i brate bencmarkuj par igara ,napajanje dokupi dodatno napajanje namenjeno grafickim karticama , mogu ti reci video sam ga kako radi i igrao na njemu, vrhunski radi a nije skupo , bice ti dovoljno 250w, dakle stavlja se gde i dvd/cd rom,
Znajte!!! Dva galvanski spregnuta napajanja od recimo 400w je sigurnije resenje od jenog 750w , ne zbog onih 50w nwgo zbog stabilnosti, ponekad i jeftinije resenje , to bi nam mogao reci nas MACHINE elektronicar ali jbg....
evo linka imas aj nije reklama ali vidi sta je pa kupi gde hoces
ne vatam se samo za taj bench, nego ipak kad neko sa 4830 dobije skoro duplo bolji rezultat od mene, zapitam se jesam ja lud =))) a sto se tice VGA napajanja hvala na savetu ali stvarno nisam u situaciji da priustim sebi takav luksuz, vise mi se isplati da uzmem ovaj LC od 650W ... uglavnom sada cu da skinem 3dMark 06 pa cu da vidim sta i kako i da javim ...
Ma razumem te potpuno,situacija je takva da se mi moramo prilagoditi,samo kad bi nam neko rekao do kada ): ,bilo je ponekih losijih rezultata, ali dobijali su razlicite rezultate za razlicitim narodnim verzijama W7 , znaci nije ti dzaba rekao covek da imas pored jos uvek XP, dual boot, to i nije neki problem samo odaberes kada startujes i gotovo, snimaj nekim programom 12v , kolike su oscilacije, ali tada negledaj skor nego padove, ajte ljudi prisetite se ovde je bilo, neki program za merenje napona, ako se ja setim postavicu ga, ocitava sve vrednosti tokom opterecenja i pravi dijagram, crveno ako sidje ispod 10% itd......
kod 3d markova gledaj GPU score, nemoj ukupan, neko ko ima quad imace ukupno vise tako.
Iskreno neznam ako ti opet bude manji skor uradi xp, pod obavezno je da imas najnovije drajvere, posle instalacije xp service pack 3 , directx9c, cipset drajvere (nikako nezanemaruj) , i drajvere ostalih kontrolera sa ploce, pa zatim framework bar 2.0 ati control panel ih trazi,drajvere najnovije.
Ja imam manje rezultate u w7 krs cip set kt400, u xp-u imam mnogo bolje performanse, moj cip set je stariji od tri godine tako da su ukinuli podrsku za njega , najbolje je sa xp-om zadnji paket via 4in1. Drajvere skidaj sa sajta proizvidjaca maticnih ploca.
upravo prevlacim 3dMark pa cemo da vidimo na sta ce da ispadne, ako ne resim ovo za sad, moracu da se nacekam dok uzmem novo napajanje, a ako to ne uspe jedino da se obesim, ipak ovo kosta dosta para a kad vidim da se ljudi hvale kako njihova 5750 jede sve pred sobom a ja se vatam za glavu sta drugo da radim =)
iskljuci to.... Taj Bench svi rade bez AA... Koje ste vi face :), koja polemika a covek nabudzio 8xAA sa tom kartom, to je malo mnogo za DX11 i tesalaciju uz to (ako je upaljena)... Kakvo crno napajanje i naponi, da ne spominjem sto ta karta jako jako malo trosi...
Pa to mene brine sto ovo trosi 85W i jes da mi je žnj napajanje al sumnjam da je samo do toga ... Aj molim te mi reci kako da stavim settings pre bencha, posto ja uve sve nabijem na max ...
Naravno da jeste taj benchmark nije maciji kasalj bas, 8xAA je mnoooogo za kartu te klase cak i u relativno manjoj rezoluciji kao sto je ta koju si stavio. Stavi ta podesavanja kao na prvoj slici i iskljuci AA i provrti test, ocekuj normalne rezultate.
Nego odradi i 3dmark06 znaci sve na default kao kad upalis tako se radi, i Vantage Performance podesavanja.
:: Pa to mene brine sto ovo trosi 85W i jes da mi je žnj napajanje al sumnjam da je samo do toga ... Aj molim te mi reci kako da stavim settings pre bencha, posto ja uve sve nabijem na max .. :: :: edit: stvarno 8xAA mnogo jak napor za ovu kartu :: ::
A finalni skor ? Nije lose uopste s obzirom da ti je i procesor pretpostavljam na default-u.
:: e ovako odradio sam 3dMark06 po default-u :: SM2.0 Score: 546 :: HDR/SM3.0 Score: 628 :: :: aj sad da cujem komentare jel ovo dobro ili lose.. :: imam neki los osecaj u pm .. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.