Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
veliki problem
STRANA 1 OD 1
Gare87 veliki problem 29.01.2010. 01:18 T24116

status: user
broj poruka: 4710

E ovako, ja prosto ne mogu da nadjem driver od ovih novih koji ce da mi radi lepo na 8800gt, zadnji driver koji je dobro radio je jedan stari 186 koji sam skinuo od gigabytovog sajta. Ali posto je bas star driver sada sa ovim novim driverima imam uvek problem, i da na starom driveru nece da rade novije igre! Problem je u tome sto imam konstantni drop off frame rate kad god snimim novi driver, tj. igra rade normalno, ali svake par sekunde mi opada frame rata na minimum pa se poveca, tako da je nemoguce da se igra. Da bi se vratilo u normalu moram alt tab na desktop windows 7, dok se `raskoci` i onda igre rade normalno. Za sada imam problema sa unreal tournament 3(najvise), dirt 2(povremeno), fifa 10(povremeno), dragon age(malo vise povremeno:). Pa ako znate neki driver koji dobro radi na ovu grafu, dajte kazi te mi molim vas!!

p.s. Stari driver sam obrisao iz control panela, pa onda sa drive sweeper ochistio i onda snimio novi driver. poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: veliki problem 29.01.2010. 02:30 #184793

broj poruka: 9459
Ne keca tebe drajver,vec imas nekih drugih problema,sigurno.Budi siguran da si instalisao najnoviji dirktX,pa sa ofc sajta skini najnovije drajvere,ondak lepo pokreni igricu,i ako ti opadne frejm...izadji iz igrice i vidi (task manager) sta ti u procesu keca CPU najvise.
Pa cemo dalje...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: E ovako, ja prosto ne mogu da nadjem driver od ovih novih koji ce da mi radi lepo na 8800gt, zadnji driver koji je dobro radio je jedan stari 186 koji sam skinuo od gigabytovog sajta. Ali posto je bas star driver sada sa ovim novim driverima imam uvek problem, i da na starom driveru nece da rade novije igre! Problem je u tome sto imam konstantni drop off frame rate kad god snimim novi driver, tj. igra rade normalno, ali svake par sekunde mi opada frame rata na minimum pa se poveca, tako da je nemoguce da se igra. Da bi se vratilo u normalu moram alt tab na desktop windows 7, dok se `raskoci` i onda igre rade normalno. Za sada imam problema sa unreal tournament 3(najvise), dirt 2(povremeno), fifa 10(povremeno), dragon age(malo vise povremeno:). Pa ako znate neki driver koji dobro radi na ovu grafu, dajte kazi te mi molim vas!!
:: p.s. Stari driver sam obrisao iz control panela, pa onda sa drive sweeper ochistio i onda snimio novi driver. poz
Daum ... 29.01.2010. 03:00 #184798

broj poruka: 12798
Meni se cini da ti se GPU pregreva pa ti driver spusta clock kartice... Kolike su ti temperature tokom igre?

Pusti RivaTuner OSD i gledaj temperature...

Gare87 dobro jutro 29.01.2010. 11:38 #184817

E ovako, proverio sam za temp malopre, maksimalna temp za grafu je bila 60(chak i manje nego shto obichno jeste, to je oko 70), cpu temp je bio 58 maksimalno.

A ovo za directx sam proverio, ali kod mene pise da je instaliran dx11!?!? Sad mi nije jasno kako to moze da radi tako, kad je grafa sa 10.0!? pomoc.

Daum Re: dobro jutro 29.01.2010. 13:49 #184846

Windows 7 podrzava DX11. To sto ti karta ne podrzava DX11 ne znaci da ga koristi...

:: E ovako, proverio sam za temp malopre, maksimalna temp za grafu je bila 60(chak i manje nego shto obichno jeste, to je oko 70), cpu temp je bio 58 maksimalno
:: A ovo za directx sam proverio, ali kod mene pise da je instaliran dx11!?!? Sad mi nije jasno kako to moze da radi tako, kad je grafa sa 10.0!? pomoc
Gare87 malo kasnim 29.01.2010. 16:04 #184875

imao sam neke obaveze pa zato. Nego dobro, naravno da ne koristi dx11, ali sam pogledao update za dx 11 sa microsoft sajta ali nema nicega novog, zadnji koji sam vido je od septembra, tako da nije onda do directx-a verovatno. sta moze biti onda jos??

saxija re 29.01.2010. 16:09 #184878

broj poruka: 4016
mozda te zeza napajanje a mozda i neki AV, ne znam sta koristis ali cak i novi avast ume malo da uspori ucitavanje igre, a sa bitdefenderom sam imao iskustvo da zakolje igru ako se ne ukljuci game mode i jos jedno, vidi da li ti je slucajno uljucen physics u Ncontrol panelu

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

Gare87 ... 29.01.2010. 16:25 #184884

Hm, pa napajanje mozda, do sada nisam imao problema sa napajanjem(jeste da koristim codegen)ali vec dosta dosta dugo vremena koristim i radilo je sve ok. Nvidia physix je ukljuchen, a koristim samo bitdefender i ukljuchio sam game mode, interesantno ali recimo ovaj UT 3 nekad radi normalno, a nekad ima stalno drop off fps, i to od 65 pa do 5, i stalno pada na razlichite vrednosti kad zapocne, sta sad??

saxija re 29.01.2010. 16:26 #184885

iskljuci fiziku pa probaj i vidi kod nekog drugog ako mozes

`O-O`amdgeek`O-O`

Gare87 jok 29.01.2010. 16:58 #184889

ugasio sam physx u control panelu i u igri ali opet opade fps, majku mu vishe!!

Opterecenje cpu-a u toku igre je skoro 100% i pada do nekih 90%, u task manageru je igra zauzima oko 70%+audio njen neki oko 15 20% i ostalo je system!! ostaje mi jedino da probam sa starim driverom dal nece da pada fps(mada ostale novije igre nece da rade), ako ne radi znaci nesto se prejebalo, a sta bi moglo da bude??

saxija re 29.01.2010. 17:29 #184895

a sta jos ti bese imas u kompu,po svemu sudeci tebe zeza jos nesto, ja imam PII 940 i mukicu od ATI HD435NULE pa mi NPR dirt2 koristi 2 jezgra i to po 50%, a igram ga na 1024*768 sto znaci da skoro sve radi cpu jer je niska rezolucija, pogledaj ti sevise koji rade u toku igre, reinstaliraj sistem

`O-O`amdgeek`O-O`

Gare87 a ja mislio 29.01.2010. 17:45 #184903

da ce win 7 da potraje bez brisanja mnogo mnogo vremena :(

Ovako imam gigabyte ep35-ds3l, e5200 koji tren. radi na 2.9ghz, 3 giga kingston hyperx rama, gigabyte 8800gt 256mb 256bit. Do skoro mi sve radilo u fullu kako treba na max podesavanja bez ikakvih problema, jedino sto sam instaliro u skorije vreme je dirt 2 koji nije hteo da radi na 195 driveru, pa sam snimio ovaj novi sad skoro sto je izasao driver 196. A od onog puta kad sam imao 195 sve mi tako igre imaju drop fps od nekih normalnih 40 50 60 frejma(zavisno od igre do igre) pa pada na nekih 10 15 5 nema pravila, i onda moram alt tab pa se onda vratim u igru i radi opet normalno!? To najvise puta radim u fifi 10(msm na alt tab) onda povremeno u dirt 2, a ovaj UT 3 radi tako normalno pa onda pocne da pada fps stalno. Sys procesi pise da su na 00 tak da ne opteracuju proc, osim jednog koji ima nekih 5% standarnih!! neznam do sta moze da bude jos???

skar eh 7-ica 29.01.2010. 19:19 #184940

broj poruka: 3992
ma mene je 7 *ebala u zdrav mozak,pa sam se vratio na XP i sad sve opet sljaka...

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

Gare87 @skar 29.01.2010. 19:51 #184949

a to sto te je 7-ica zebavala jel ima neke veze sa ovim problemom?? Ako ima onda ajde podeli da znam i ja dal je do toga?? A ako nije onda je to tvoj problem sa windowsom, meni sve radi super osim ovoga sto se pocelo desava sad skoro.
A vec sam rekao da i xp nije bezgresan i da je poceo da se koci kad je bio snimljen ranije, tako da ako nisi siguran da je do windowsa onda nemoj da pricas tako. pozdrav

Daum ... 29.01.2010. 20:05 #184951

Na mrtvi XP se ne vracam vise ikad...

raic re 29.01.2010. 20:06 #184952

broj poruka: 9006
jbmlg, gare, ortak mi ima isti problem, bukvalno isti, samo što on ima 8600gt, prvi put je video to na sedmici pa je vratio xp, nije pomoglo, i dalje ima isti problem. aj stavi neki baš mator drajver pa probaj s njim, ako već nisi, pa javi šta je bilo

edit: a, da. radi ti s matorima, napisao si, ortak ima i problem da mu s ova dva poslednja drajvera ne radi cod4 uopšte, u klanu je pa mu je bitno. možda jedino da napipaš neke koji rade a nisu mnogo matori, ili da probaš neke modifikovane

edit2: Daume, snobe jedan

Gare87 eeeee 8600 29.01.2010. 20:28 #184962

8800 i 8600 ko nebo^ i zemlja\/
Da je u pitanju 8600 ne bi se chudio, a sa ovom sve sam razarao dok sad odjednom pochelo da zebava, evo snimih malopre 186 onaj stari stari driver i za divno chudo dirt 2 radi ali sa chak 10 frejma manje, sad je oko 30 a sa onim novim je bilo oko 40 i malo vise ponekad. Sad sa ovim radi bolje UT 3 ali opet kad mu dodje uzme pa opadne na 5 15 20 i tako nekonstantno stalno, mamu mu!!!

Neznam izgleda da nije do drivera, ali mozda i jeste, neznam sta da radim, moracu mozda format c pa jovo nanovo. Ako imate neke predloge da ne bi brisao 7-cu aje pa mi kazite!?!? hvala

raic re 29.01.2010. 20:48 #184974

broj poruka: 9006
i jesu ko nebo i zemlja al je familija ista i isti problem imate, i njemu naglo opada fps pa mu se vraća na alt-tab, nema veze da li na ekranu ima neke opasne akcije ili ne.

može biti da su ovi iz nvidia-e rešili da svima sa kartama serije 8 i starijim pokažu ono što se ne pokazuje u kulturnim uslovima, eh?

a format iskreno ne znam da li će da ti pomogne

edit: jesi probavao slučajno ove drajvere, ako nemaš bolju ideju http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=10

Gare87 wtf!? 29.01.2010. 21:11 #184980

kakvi su sad pa ovi driveri?? Nisam vido da pise po cemu su optimizovani!?Probacu

Ali nije mi jasno zasto se raskoci kad se ode na alt-tab?? Jedino sto sam primetio da je primera radi kad igram fifu 10(mada fifa nije testirana na 7) i pocne da se kochi i odem na task menager tada bije na 100% opterecenost, onda sachekam par sekunde i kad se smanji opterecenost na nekih 65% vratim se u igru i radi sve normalno, tako da mi nije jasno sta se to desava?? A UT 3 je uvek na oko 95-100%, pa mozda zato kochi, neznam sta da mislim!?!?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs