Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
SAMSUNG SYNCMASTER 940 BW
STRANA 1 OD 1
ikac74 SAMSUNG SYNCMASTER 940 BW 11.10.2006. 15:24 T2397

status: user
broj poruka: 9

ikac
Zelim da promenim klasicni CTR monitor Samsung SyncMaster 957 MB za TFT LCD Samsung SyncMaster 940 BW da li je to pravi izbor ili gresim ???
Potreban mi je Vas savet.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson Re: SAMSUNG SYNCMASTER 940 BW 11.10.2006. 17:01 #8874

broj poruka: 736

::
:: ika
:: Zelim da promenim klasicni CTR monitor Samsung SyncMaster 957 MB za TFT LCD Samsung SyncMaster 940 BW da li je to pravi izbor ili gresim ??
:: Potreban mi je Vas savet.
Ne bash.To je cini me se wide monitor.Uzmi Samsung 931BF, to je odlican monitor.Cena je oko 300e, a ako imash novca i ne zalish da ga dash uzmi Samsung 971P.Njegova cena je oko 430e.
VMARC Apsolutno najbolji monitor za te pare 11.10.2006. 19:48 #8875

broj poruka: 9425
Po meni je to sto je wide u stvari prednost. Koliko znam Vista je optimalizovana za wide monitore i oni su svakako buducnost. Posedujem wide monitor vec skoro godinu dana i klasicni 4:3 mi sada deluju nekako cudno, valjda sam se navikao.
Sto se tice 940BW prodao sam ga pre neki dan i kupac je prezadovoljan. Odlican kontrast, rezolucija standardnih 1440x900, odziv 4ms, po meni stvarno najbolja kupovina za te pare. Eh sad ne znam kako stoji sa, za Samsunga u tom cenovnom rangu vec uobicajnim, mrtvim pikselima, ali ovaj ih nije imao... Uglavnom garancija ti je 3 god, ali i tolerancija na minimum 3 mrtva piksela... pa kako te dokaci :))
Podesiv je po visini, pozadi imas mali osigurac, koji ti omogucava da fiksiras monitor na koju hoces visinu, i moze se rotirati mislim za 90 stepeni u oba smera.
I da, jos jedno subjektivno misljenje, naime ovaj model se, po meni, ne moze pohvaliti nekim extra dizajnom sa prednje strane, dok sa zadnje izgleda veoma zanimljivo, ali dizajn kod ovakvih monitora i ne treba da prestavlja adut, vec pre svega brzina odziva i odlicna upotrebljivost u realnim uslovima eksploatacije cak i u igrama i sve to cenom prilagodljivo za "obicne smrtnike" :)
gvlada Samsung 205BW 12.10.2006. 01:36 #8879

broj poruka: 61
Samsung 205BW, veruj mi 19" wide je isuvise malo. 20" je ista visina (vidljiva dijagonala) kao tvoj 957 samo dobijas na duzini i to je extra! Vista optimizovana za wide, igrice (imas patcheve za skoro sve igrice, nasao sam svojevremeno za Quake4, za NFS Most Wanted etc). 205BW je skuplji ali ima 1680:1050 rezoluciju, nema ghost efekta i boje su strasne (crna je crna). Zaboravi 4:3 (5:4), a ako nemas para strpi se malo i uzmi 20" ili vise. Pozz.
ps: 940BW nema height adjustment, 205BW ima
Garson Re: Apsolutno najbolji monitor za te pare 12.10.2006. 02:01 #8880

broj poruka: 736

:: Po meni je to sto je wide u stvari prednost. Koliko znam Vista je optimalizovana za wide monitore i oni su svakako buducnost. Posedujem wide monitor vec skoro godinu dana i klasicni 4:3 mi sada deluju nekako cudno, valjda sam se navikao
:: Sto se tice 940BW prodao sam ga pre neki dan i kupac je prezadovoljan. Odlican kontrast, rezolucija standardnih 1440x900, odziv 4ms, po meni stvarno najbolja kupovina za te pare. Eh sad ne znam kako stoji sa, za Samsunga u tom cenovnom rangu vec uobicajnim, mrtvim pikselima, ali ovaj ih nije imao... Uglavnom garancija ti je 3 god, ali i tolerancija na minimum 3 mrtva piksela... pa kako te dokaci :)
:: Podesiv je po visini, pozadi imas mali osigurac, koji ti omogucava da fiksiras monitor na koju hoces visinu, i moze se rotirati mislim za 90 stepeni u oba smera
:: I da, jos jedno subjektivno misljenje, naime ovaj model se, po meni, ne moze pohvaliti nekim extra dizajnom sa prednje strane, dok sa zadnje izgleda veoma zanimljivo, ali dizajn kod ovakvih monitora i ne treba da prestavlja adut, vec pre svega brzina odziva i odlicna upotrebljivost u realnim uslovima eksploatacije cak i u igrama i sve to cenom prilagodljivo za "obicne smrtnike" :)
Mozda je Vista optimizovana za wide ali igre nisu niti ce biti.
VMARC Re: Re: Apsolutno najbolji monitor za te pare 12.10.2006. 11:01 #8885

Ne znam, ne igram ih nesto posebno. Poslednje sto sam igrao jeste Tomb Rider - Legend i savrseno je izgledao na 1440x900, ali se 7600GS jezivo mucio da je izgura. Za takvu rezoluciju u novijim igrama ipak treba minimum neki 7900. Mislim da sve novije igre imaju podrsku za wide i da ce se raditi u buducnosti uglavnom u tom smeru ;)

@gvlada 205BW je preko 150 evra skuplji a to je jos malo pa dva 940 :)
gvlada 205BW widescreen 12.10.2006. 22:46 #8895

broj poruka: 61

Sve igre novijeg datuma su optimizovane za widescreen, a za starije imas patcheve i upgrade varijante, i film ili igrica na wide moze losije izgledati samo osobi koja nema razvijeni periferni vid!! Naucnici zadnjih decenija proucavaju najbolji odnos ekrana za ljudski vid i ne pravite mi kiselo grozdje, wide je sve jeftiniji a 4:3 se vise i ne proizvode!!!! Sony je celo svoje crt postrojenje prodao Kinezima da prave rezervne delove. Najlaksi test na belom zidu probaj da iscrtas granice onoga sto vidis, dobices pravougaonik, stranica pribliznog odnosa 16:9.
A sto se tice cena 940bw je (po PC Berzi) od 260 do 300 eur a 205BW od 360 do 400eur. Razlika je od 60 do 140eur. Licno 60eur za 1" veci monitor vredi, jer ne racunaj to je vece za 2.5cm vec izracunaj celu povrsinu koju dobijas plus veca rezolucija, plus 205BW je 16.7M pravih boja, 940BW ima 16.2M laznih boja. Izgooglaj i videces da monitori sa specifikacijom 16.2M boja u stvari imaju 262.1k pa kombinuju i prikaz slike se ne moze porediti. Tako da razlika u ceni jeste opravdana i moj savet ide na 205BW.
VMARC Re: 205BW widescreen 13.10.2006. 06:46 #8898

Ma pazi APSOLUTNO si u pravu za sve sta si naveo, i moj glas bi isao 205ici jer jeste svakako bolji ali mislim da covek nije razmisljao o to cenovnom rangu. Mislim da onaj ko razmislja u bilo kom slucaju o 205ici automacki odbacuje svaku pomisao na 940 ;)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs