Juce sam pazario Sapphire 5870, pa rekoh da odradim bencheve...
Iz nekog razloga, 3Dmark06 mi je dao nizak score. U prvom momentu sam mislio da mi je procesor usko grlo (???), ali Vantage i dalji testovi su dali normalne rezultate tako da pretpostavljam da je 3dmark06 ogranicen procesorom...
Zbog ovoga sam napravio po dva testa za igre, sem za crysis. Digao sam i7 860 sa stock coolerom na 3,4ghz ali sam morao zbog grejanja da ugasim HT. Vantage je bio isti, samo je cpu score bio veci. Igre su davale iste rezultate.
Lep benchmark, ali sto se nisi malo strpeo za koji mesec kada izadje Fermi, uzeo bi je za dosta manje novca, a imao si 5770 nije ti bila hica :). Sad ce Sky da te iskritikuje :).
Što se nije strpeo ? Što volim ovakve komentare. Pa kad izađe Fermi da čeka HD6000, pa će tada Fermi da pojeftini...šta da kupi karticu 2026. ?
:: Lep benchmark, ali sto se nisi malo strpeo za koji mesec kada izadje Fermi, uzeo bi je za dosta manje novca, a imao si 5770 nije ti bila hica :). Sad ce Sky da te iskritikuje :) :: :: Pozdrav
@Daum Obzirom na platformu koja prati karticu, razultati su očekivani.
Opet lupas ...HD6000 nece izaci pre 2011 godine i to ko zna kad.. A da ja kritikujem coveka nema za sta..Ja sam ga i savetovao da uzme 5870 ako bude imao kesh!Uzeo ja u pravo vreme,nigde nista nije pogresio a sta ce dalje da radi to je njgova stvar.
Jesam dobio i sapphire kesu :D :D :D __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Što se nije strpeo ? Što volim ovakve komentare. Pa kad izađe Fermi da čeka HD6000, pa će tada Fermi da pojeftini...šta da kupi karticu 2026. :: :: :: Lep benchmark, ali sto se nisi malo strpeo za koji mesec kada izadje Fermi, uzeo bi je za dosta manje novca, a imao si 5770 nije ti bila hica :). Sad ce Sky da te iskritikuje :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: @Dau :: Obzirom na platformu koja prati karticu, razultati su očekivani :: :: Nego jesi dobio ATI - Sapphire kesu ?
Ja ama bas nigde nisam pomenuo HD 6000, nego sam mislio da saceka Fermi jer ce tada sigurno poleteti nadole cene 5870 i 5850, imace i neke GTX 3xxi koji vi toliko zarko cekate, a 5770 bi mu do tada sasvim ok radila posao, hajde da nema grafu pa da mora da kupi ? Uostalom njegov je novac pa neka sam odlucuje, ja samo kazem sta bih ja odradio i sto mislim da je bolje.
Svaka cast na trudu, rezultati su OK, mada primecujem da ima veliki pad u performansama, iz nekog razloga ? FPS na primer u Far Cry max 120, a min 35. Ima veliki `Lag`, ali mozda drajveri to ispeglaju, ili ce Fermi da prepegla :)))))
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
Pa ko zna koliko ce Fermalien da kosta..A druga stvar ko zna kad ce da dodje kod nas..Treca stvar,covek ne moze da ceka i sad ispade da je pogresio sto je uzeo 5870 ..Jebte,sta bi sa mnom,sad jos ja branim ATI muaahahahaha...Salu na stranu..Nek radi sta je njemu volja..Izlaze odredjeni naslovi i covek hoce da igra sve u fulu a trenutno ATI za tu kintu nudi najbolje..To je to..Ako izadje Fermialien nek posel prelazi na njega,opet njegov izbor..Kolo srece se okrece..
:: Ja ama bas nigde nisam pomenuo HD 6000, nego sam mislio da saceka Fermi jer ce tada sigurno poleteti nadole cene 5870 i 5850, imace i neke GTX 3xxi koji vi toliko zarko cekate, a 5770 bi mu do tada sasvim ok radila posao, hajde da nema grafu pa da mora da kupi ? Uostalom njegov je novac pa neka sam odlucuje, ja samo kazem sta bih ja odradio i sto mislim da je bolje :: :: Pozdrav!
Definitivno si odvalio glupost... ali ti ovo nije nonsense No2, vec ne znam koji vec...
Nista se ne dobija od performansi sa DX11... Ali ti to sa tim 4770 ne bi znao ionako... __________________ Scourge of PCBerza
:: nema je Nvidia i zato se ne dobija nista njome.. :: :: :: nonsense No2.. :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
rekao sam da je to tvoja Nonsense No2 posto treba ipak ljudi da znaju da pre neku noc nisi IMAO POJMA da je prva GPU IKADA NAPRAVLJENA U 40 NM procesu upravo 4770... lupio si da je 65 nm...
i o kakvim ti benchmarcima pricas? i kako tebe sad neko moze da shvati ozbiljno?
obzirom da je to bila jedna od vecih prekretnica u industriji GPU-a, to svako ko se iole zanima za ovu oblast mora znati....
ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
2 sedmice posle premijere u svetu su se pojavile kod nas 5850 i 5870, sigurno ce imati neki model low segmentu, i nekom polu high segmentu, jer ne verujem da ce da izbace karte od minimum 400$ jer nema tu zarade neke preterane. Naravno nije losa kupovina trenutno karta i performanse su joj odlicne samo kazem da ce se situacija naglo promeniti za nekoliko meseci. Ja se secam kada je 4870 izasla bila je 15k, posle 3 meseca ne znam ni ja zasto ode na 22k i posle toga pade na 15k ponovo, pa lagano dodje do 11k-12k.
Pozdrav!
:: Pa ko zna koliko ce Fermalien da kosta..A druga stvar ko zna kad ce da dodje kod nas..Treca stvar,covek ne moze da ceka i sad ispade da je pogresio sto je uzeo 5870 ..Jebte,sta bi sa mnom,sad jos ja branim ATI muaahahahaha...Salu na stranu..Nek radi sta je njemu volja..Izlaze odredjeni naslovi i covek hoce da igra sve u fulu a trenutno ATI za tu kintu nudi najbolje..To je to..Ako izadje Fermialien nek posel prelazi na njega,opet njegov izbor..Kolo srece se okrece. :: :: Frames per second Gameplay :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: Green,Green Grass Of Home :: :: :: Ja ama bas nigde nisam pomenuo HD 6000, nego sam mislio da saceka Fermi jer ce tada sigurno poleteti nadole cene 5870 i 5850, imace i neke GTX 3xxi koji vi toliko zarko cekate, a 5770 bi mu do tada sasvim ok radila posao, hajde da nema grafu pa da mora da kupi ? Uostalom njegov je novac pa neka sam odlucuje, ja samo kazem sta bih ja odradio i sto mislim da je bolje :: :: :: :: Pozdrav!
Zamolio bih te da mi ne trujes temu. Posto ni tvoj prvi post nije bio vezan za temu, otvori novu temu u svastari pa kuckaj do sutra slobodno...
Nisam temu postavljao zbog tebe licno i tvog misljenja... uzmi sve sa rezervom, i misli sta god hoces...
I nisam rekao za 4770 da je 65nm... __________________ Scourge of PCBerza
:: rekao sam da je to tvoja Nonsense No2 posto treba ipak ljudi da znaju da pre neku noc nisi IMAO POJMA da je prva GPU IKADA NAPRAVLJENA U 40 NM procesu upravo 4770... lupio si da je 65 nm.. :: :: i o kakvim ti benchmarcima pricas? i kako tebe sad neko moze da shvati ozbiljno :: :: obzirom da je to bila jedna od vecih prekretnica u industriji GPU-a, to svako ko se iole zanima za ovu oblast mora znati... :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
Naravno, svi trujemo forum. Zato i dalje svi imamo svoje naloge, a ti skaces sa jednog banovanog na drugi... __________________ Scourge of PCBerza
:: ima vas nekoliko koji trujete forum... :: :: tako da je ovo samo bockanj u odnosu na to sta `` VI`` radite.. :: :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
@Daum pre si naglasio da ti je komp za neki posao, render ? ima li neko GPGPU resenje za taj program posto je ovo nova serija ATI-ja pa bi kao trebalo nesto da implementiraju ?
Pozdrav!
:: Naravno, svi trujemo forum. Zato i dalje svi imamo svoje naloge, a ti skaces sa jednog banovanog na drugi.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: ima vas nekoliko koji trujete forum... :: :: :: :: tako da je ovo samo bockanj u odnosu na to sta `` VI`` radite.. :: :: :: :: :: :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: :: :: ::
Slabo... programi koje koristim uopste nemaju neku GPU podrsku... Autodesk Maya i Mudbox uglavnom... __________________ Scourge of PCBerza
:: @Daum pre si naglasio da ti je komp za neki posao, render ? ima li neko GPGPU resenje za taj program posto je ovo nova serija ATI-ja pa bi kao trebalo nesto da implementiraju
:: Slabo... programi koje koristim uopste nemaju neku GPU podrsku... Autodesk Maya i Mudbox uglavnom.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: @Daum pre si naglasio da ti je komp za neki posao, render ? ima li neko GPGPU resenje za taj program posto je ovo nova serija ATI-ja pa bi kao trebalo nesto da implementiraju ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.