`Beta` is a nickname for software which has passed the alpha testing stage of development and has been released to users for software testing before its official release.`
Zašto bi ja na mojoj mašini proveravao da li je neko parče softvera stabilno i doraslo finalnom / oficijalnom izdanju ? Naročito ako su to drajveri. Ne pada mi na pamet.
Ma, problem je u tome sto software (pa i za drajvere vazi) cesto biva publikovan kao `final` ili `official release`, pa opet masa hljudi iskusi sa njime grdne probleme. I suprotno: mnogo toga sto izadje kao `beta` ili `RC` pa cak i kao `public preview`, ume da radi besprekorno. Dakle, niti je `beta stage` znak da ce drajver narocito brljaviti niti WHQL garantuje stabilnost...
@Sky: mala korekcija - cekaju kao OZEBLI Sunce. Dakle, ljudi koji su ozebli, pa cekaju da sunasce izgreje...
:: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Software_release_life_cycle#Bet :: :: `Beta` is a nickname for software which has passed the alpha testing stage of development and has been released to users for software testing before its official release. :: :: Zašto bi ja na mojoj mašini proveravao da li je neko parče softvera stabilno i doraslo finalnom / oficijalnom izdanju ? Naročito ako su to drajveri. Ne pada mi na pamet :: ::
Apsolutno da ne mora da znači, ali moja poenta je bila, da nemam nameru ni vremena da se igram sa BETA drajverima. Šta ću da izgubim ako sačekam final.... ? I zašto bi uopšte probao svaki build ako nemam probleme ? Ko je toliko očajan, i ima toliko vremena na bacanje ? Blejim po FileHipo-u ili nkekom forumu čekajući prvi release da bi ga probao....evo, sad ću.
Naravno, postoje i izuzeci, a to je kada ta nova verzija doprinosi poboljsanju ovoga ili onoga, ali doprinosi!
Ono sto hocu da kazem je to da sam prosli mjesec instalirao 9.12 drajver i necu preci na novi (jer je ovaj za sada dobar, nikakvih problema) dok god ne budem imao problema sa trenutnim, ili bude nekakvo konkretno poboljsanje u radu graficke kartice...
Ni 9.12 ne bih instalirao da nisam vidio kod drugih povecanje performansi, i na kraju sam se i sam uvjerio u isto...
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.