Imam TV/FM kartu Zoltrix VP-8790 Rev. 2.3 sa čipom conexant fusion 878A. Na karti je i audio kabl (isti kao oni što idu uz CD ili DVD), ali prvo sam jedva iskopao na netu neke drajvere, a potom ustanovio da ne znam gde da "ubodem" kablić, jer TV program još i mogu da pronađem, ali bez zvuka. Radio program, jasno, ne mogu nikako da pronadjem, ni jednu stanicu, a ništa se ni ne čuje, čak ni šuštanje. Dakle, šta sad?
Da, to sam pročitao. Ali, kada sam tako i uradio, ništa se nije promenilo - i dalje je zoltrix "ćutao"? Biću još tačniji, "ubo" sam kablić u 4 pina odmah kraj mesta gde je i kablić sa DVD-a "smešten". Da li je bitno kako se "ubadaju" - šta ide gde? Isto važi i za mesto na TV karti - kako znam da je kablić dobro postavljen? Naravno, isprobao sam mnogo kombinacija, ali ništa.
Na kablicu je prvi pin obicno oznacen strelicom, a naploci brojem 1 ili nekako slicno, trebalo bi da je naznaceno u manualu. Imas dve orijentacije pa probaj obe. Rekao si da si karticu ubo pored kablica sa DVD-a. Ako ovo prethodno ne uspe, ubodi kablic sa TV karte umesto njega, to bi moralo da proradi.
Svaka čast i poštovanje, narode, cenim znanje i trud da ga prenesete. Mislim da sam "ošacovao" gde bi mogao da bude problem i krećem "u avanturu po kanti" da proverim sve mogućnosti koje ste mi naveli. Ãim proradi, javljam.
Iz mog iskustva, mrlja je 95% locirao problem. Eventualno bagljavi drajveri zvučne i programa koji ide uz TV karticu, mogu da onemoguće pravilno konfigurisanje izvora zvuka (jednostavno opcija nije dostupna). Ja sam svojevremeno imao problem sa 5.1 integrušom na Abitu NF-2S, jer neki programi nisu hteli da je prihvate kao ulaz za zvuk, dok kod Audigy-a i pre toga Live! nije bilo problema.
Drajver je ispremeštao sve što mu se našlo na putu - izgleda da bi trebalo da budem srećan što nije i mene. Gomila setovanja je bila potpuno nestandardno "naštimovana", i "mute" je "mutiralo", zvuk je usmeren na modem, a uspeo je i da me "ugasi" u maloj kućnoj mreži. No, sve je sad OK, radi lepo. "Zoltrix" je mator, ali sasvim pristojan komad hardvera. Jedino što mu treba baš dobra antena - napravio sam je od telefonske žice i zadovoljava. Hvala svima!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.