Ovako, kupio sam Gainward 9800GT(doduse stigla mi je verzija sa dva DVI i sa S-Video izlaz, a ne HDMI,mislio sam da dolzai sa HDMI, al nema veze), imam instaliran win7 (32bit), pa sam na NVidia sajtu skinuo zadnje drajvere, medjutim, kada pokrenem instalaciju prekine se i kaze da su ovo dajveri za win 7 , a da sistem koji koristim nije win 7, ja odem na Gaiward sajt, pa skinem tamo drivere, medjutim ista prica, o cemu li se ovde radi, imam instaliran Win 7 Ultimate edition,krekovan i radi extra
Ja sam tej problem resavao tako sto sam stavljao predzadnje drajvere,a ne zadnje. Mada kada sam bio uporan uspevao sam i zadnje da stavim. Skines opet pa probas,ne kacim u cemu je problem,jedno zeza drugi put ne https://www.berzapasa.com https://www.digitalcowboy.proit.org/
kad smo kod nevidije pa dodamo jos i asus, ladno serviseri zamene grugarici plocu a ostave joj stare drajvere u kutiji, sad je nforce 610i, a bio intel, ja podizem sistem ono nece da instalira drivere vidim u cemu je problem, odem na asus jer ima noviji driver nego na nvidia sajtu kad oni zapakovali 373 mb i to ko zna kako, pokrenem rar kad ono prc! toliko o podrsci :)
ma nisam progresio, skinuo sam bio za 32bit verziju, jedino ako su oni tamo pogresili. Sada sam skino oba drivera sa ovih linkova gore sto mi izbacio Sky, prvi driver, noviji takodje nije hteo, ista prica kao i ove sto sam ja skino, ali ovaj drugi mi proso, instalirao sam, ne znam o cemu je rec. Jel moze neko da mi kaze gde Mozilla pamti Bookmarks, da bih sacuvao stranice i vratio ih, reinstaliracu win. Za Operu znam, ona pamti u adr formatu
Crvendaci, detlici i ostale `ticice malo smirite dozivljaj..Ko zna zapravo sta je ovde problem..Drugo googlajte malo i nadjite koliko problema ima zapravo sa nekompatibilnoscu drivera sa win 7 plus nekompatibilnoscu sa igrama recimo :
Sto se tice vladalesje-a,uopste nije rekao kakav mu je Win i ko zna dal je ubio nesto u regsitru 32 i zasto se tako ponasa?! A komentar na NV drivere ove poslednje a pogotovu za Win 7 sam dao jos ranije i ne svidjaju mi se uopste mada najveci problem je do OS-a!
Zato se ljudi kojima je stalo do stabilnosti pre svega, kao i meni sto je stalo, drze XP-a. Sedmica ima potencijala ali ne prelazim na nju dok ne izadje SP1.
:: Crvendaci, detlici i ostale `ticice malo smirite dozivljaj..Ko zna zapravo sta je ovde problem..Drugo googlajte malo i nadjite koliko problema ima zapravo sa nekompatibilnoscu drivera sa win 7 plus nekompatibilnoscu sa igrama recimo :: :: http://www.bit-tech.net/gaming/pc/2009/10/22/windows-7-games-compatibility-testing/ :: :: Sto se tice vladalesje-a,uopste nije rekao kakav mu je Win i ko zna dal je ubio nesto u regsitru 32 i zasto se tako ponasa? :: A komentar na NV drivere ove poslednje a pogotovu za Win 7 sam dao jos ranije i ne svidjaju mi se uopste mada najveci problem je do OS-a :: :: Frames per second Gameplay :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: The ATI Way It`s Meant To Be Played :: ::
I ja koristim XP kao primarni OS..Imam i Win7 kao second boot OS..Nego jovanka da ti kazem nesto.Win 7 ima problem sa nekompatibilnoscu sa raznim software-ima ali je daleko stabilniji sistem od XP..Inace izlazi sad SP1..Eto moje predvidjanje u testu Win 7 vs XP se obistinilo..Siguran sam da se ni tu nece zavrsiti vec ce doci i do SP2.
:: Zato se ljudi kojima je stalo do stabilnosti pre svega, kao i meni sto je stalo, drze XP-a :: Sedmica ima potencijala ali ne prelazim na nju dok ne izadje SP1 :: :: :: :: Crvendaci, detlici i ostale `ticice malo smirite dozivljaj..Ko zna zapravo sta je ovde problem..Drugo googlajte malo i nadjite koliko problema ima zapravo sa nekompatibilnoscu drivera sa win 7 plus nekompatibilnoscu sa igrama recimo :: :: :: :: http://www.bit-tech.net/gaming/pc/2009/10/22/windows-7-games-compatibility-testing/ :: :: :: :: Sto se tice vladalesje-a,uopste nije rekao kakav mu je Win i ko zna dal je ubio nesto u regsitru 32 i zasto se tako ponasa? :: :: A komentar na NV drivere ove poslednje a pogotovu za Win 7 sam dao jos ranije i ne svidjaju mi se uopste mada najveci problem je do OS-a :: :: :: :: Frames per second Gameplay :: :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: :: :: The ATI Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Sad ozbiljno, dobra je to bila pretpostavka. Inace, na XP-ove bubice sam se navikla pa ih nekako i trpim, pa i predvidjam Ako vec prelazim na novi OS, on mora biti dosta bolji. Vistu sam nakratko probala, posle SP1,ali je bila prezahtevna i previse debil-frendli za moj ukus.
:: I ja koristim XP kao primarni OS..Imam i Win7 kao second boot OS..Nego jovanka da ti kazem nesto.Win 7 ima problem sa nekompatibilnoscu sa raznim software-ima ali je daleko stabilniji sistem od XP..Inace izlazi sad SP1..Eto moje predvidjanje u testu Win 7 vs XP se obistinilo..Siguran sam da se ni tu nece zavrsiti vec ce doci i do SP2 :: :: Frames per second Gameplay :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: The ATI Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Zato se ljudi kojima je stalo do stabilnosti pre svega, kao i meni sto je stalo, drze XP-a :: :: Sedmica ima potencijala ali ne prelazim na nju dok ne izadje SP1 :: :: :: :: :: :: :: Crvendaci, detlici i ostale `ticice malo smirite dozivljaj..Ko zna zapravo sta je ovde problem..Drugo googlajte malo i nadjite koliko problema ima zapravo sa nekompatibilnoscu drivera sa win 7 plus nekompatibilnoscu sa igrama recimo :: :: :: :: :: :: http://www.bit-tech.net/gaming/pc/2009/10/22/windows-7-games-compatibility-testing/ :: :: :: :: :: :: Sto se tice vladalesje-a,uopste nije rekao kakav mu je Win i ko zna dal je ubio nesto u regsitru 32 i zasto se tako ponasa? :: :: :: A komentar na NV drivere ove poslednje a pogotovu za Win 7 sam dao jos ranije i ne svidjaju mi se uopste mada najveci problem je do OS-a :: :: :: :: :: :: Frames per second Gameplay :: :: :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: :: :: :: :: The ATI Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
Tema posta nije OS nego problem sa instlacijom upravljackih programa za bezgresnu nVidiju. Ja sam postovao da sam imao problem da skinem najnovije (na poslu u masini imam jednu 9800gt) sa zvanicnog sajta tako da sam ostao na nekim 185.xx. Neke cudnovate stvari se desavaju sa zelenima ali nemam pojma koje.
@JovankaO A taj Win7 sp1 ce kao da ti garantuje sigurnost ?!?!? Mislim ono ti odes u radnju i kupis original Win7 SP1.
Buduci da bar 97% ljudi u paradajz republici koristi izlecene verzije OS-a ne vidim kako je takav sistem pouzdan sa i bez SP1,2,...,n.
@onaj drugi Od svih programa koje koristim samo dva nisu pouzdano radila na Win7 i to su AutoCAD 2008 i Adobe, no i to sam resio presao sam na AutoCAD 2010 i Nitro PDF i moram priznati da sam se prelaskom na pomenute pa recimo preporodio.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Zato se ljudi kojima je stalo do stabilnosti pre svega, kao i meni sto je stalo, drze XP-a :: Sedmica ima potencijala ali ne prelazim na nju dok ne izadje SP1 :: :: :: :: Crvendaci, detlici i ostale `ticice malo smirite dozivljaj..Ko zna zapravo sta je ovde problem..Drugo googlajte malo i nadjite koliko problema ima zapravo sa nekompatibilnoscu drivera sa win 7 plus nekompatibilnoscu sa igrama recimo :: :: :: :: http://www.bit-tech.net/gaming/pc/2009/10/22/windows-7-games-compatibility-testing/ :: :: :: :: Sto se tice vladalesje-a,uopste nije rekao kakav mu je Win i ko zna dal je ubio nesto u regsitru 32 i zasto se tako ponasa? :: :: A komentar na NV drivere ove poslednje a pogotovu za Win 7 sam dao jos ranije i ne svidjaju mi se uopste mada najveci problem je do OS-a :: :: :: :: Frames per second Gameplay :: :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: :: :: The ATI Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
ima i zelembaci svojih cari,vec 2x mi se desavalo da instaliram drajver za nvidia kartu,a on mi izbaci da ne postoji hardver kompaktibilan,ajd da su najnoviji drajveri mada i karta nije toliko stara 8600 i 9800gt...mislim nema sta,svi imaju svoje bubice ali atijeve su presle u urbanu legendu....
:: Sad ozbiljno, dobra je to bila pretpostavka. Inace, na XP-ove bubice sam se navikla pa ih nekako i trpim, pa i predvidjam Lepo si sama rekla....To je zato sto si navikla na XP i sad ti nije dobar Win7...Koji je samo drugaciji i treba ti vremena da se priviknes na novo okruzenje.
Ista je prica koju ovde prepricava Nvidia tabor za ATI drajvere/kartice...Makar oni koji su ih imali,a oni drugi njihovi botovi samo ponavljaju ono sto im njihovi rol modeli serviraju kao tacno i to uzimaju kao aksiom bez namere da ukljuce makar jednu mozdanu celijicu i posumnjaju u istinitost toga i sami razmisle... Toliko su navikli na Nvidia bagove i probleme sa Nvidia karticama,da ih vise i ne primecuju jer su naucili da ih resavaju...A kad se pojavi neki jednostavno resiv problem sa ATI kartama odmah se pravi fama od toga,samo zato sto ti ljudi nisu navilki na te probleme vec na druge kojih vise nema(a to i ne primecuju) i sada ne znaju da rese nesto sa cime se srecu prvi put u zivotu...To se zove promena i tera coveka da koristi mozak...Oni koji nece da ga koriste nemaju nista drugo da rade nego da osudjuju drajvre ili kartice ili sta vec za svoje neznanje... Inace problemi nisu nista veci ni manji nego sa Nvidiom. Isto tako i ljudi koji su se prvi put sreli sa Nvidiom muce muku sa problemima koje nisu imali na ATI kartama...Abner ti je jedan od njih...Secam se kad je pi*deo sto mu Nvidia ostavlja tragove u AutoCADu....Ja sam na primer toliko navikao na taj problem da sam prestao da ga primecujem...Kod ATIja toga nema,a nisam ni primetio da je to nestalo dok se nisam vratio na NV,ali zato ima i drugih problema kojih nema kod NV...
Elem da se vratimo na temu...Win7 je pop meni definitivno pouzdaniji i brzi od XPa...Instalirao sam ga i na slabjim i na jacim konfiguracijama i odusevljen sam rezultatima...Takodje i na Inteli i AMDu/Nvidiji i ATIju...Radi svuda...Iskreno nisam ni na jednoj konfiguraciji sa 9800 karticom...
:: Ako vec prelazim na novi OS, on mora biti dosta bolji. Vistu sam nakratko probala, posle SP1,ali je bila prezahtevna i previse debil-frendli za moj ukus Vista je najgori OS koji je ikad izasao iz MSa...Prvo sam mislio da je to zato sto su beta verzije,medjutim i prva zvanicna verzija nije dala nikakav napredak... Sama instalacija Viste traje i po sat i vise vremena dok se Win 7 instalira za 15-20 minuta na bilo kojoj masini... Brze se startuje,brze radi,jednom recju bolji je od XPa,a da ne govorim tek koliko je bolji od Viste...Inace ovo nikako ne znaci da je XP s*anje,nego da je sedmica bolja... Meni je prelazak sa Win 95 na 98 bio uzas,jer mi je racunar mnogo sporije radio...Win ME mi se nije dopao,takodje ni NT dok mi je XP bio otkrovenje u odnosu na druge...Koliko sam bio odusevljen prelaskom sa 98 na XP toliko mi sad prija prelazak sa XPa na sedmicu. Navike su jedno,ali zbog toga masa ljudi optuzuje nesto da ne radi dobro...Samo zato sto su navikli na nesto i nikad nisu menjali... Probaj da instaliras Win7 Ultimate (RTM Final Build 7600),do sad sam uvek instalirao tu verziju i nikakvih (bitnih) problema nisam imao.
Upravo mi sistem logovanja pojede kilometarski post
16.01.2010. 23:33
status: user broj poruka: 446
@DaSickSystem @raic
Poenta posta je bila (posto me sada mrzi da toliko kucam) da to nije stvar navike ili stapa i sargarepe vec da sam se opekla na milenijumu i na Visti, i za XP sam sacekala SP1, pa cu i za win7. Nisam rekla da je OS los ili da mi nije dobar, nego cu jos malo sacekati, ionako ne koristim komp sama a eventualni problemi bi bili samo na meni
Re: Upravo mi sistem logovanja pojede kilometarski post
17.01.2010. 00:03
status: user broj poruka: 7769
A da ti preskocis SP1 i SP2 i za svaki slucaj sacekas SP3, sto je sigurno sigurno je... Cisto da se ne opeces. (inace oko opekotina pomaze Aloja)
Ko ceka gubi vreme...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: @DaSickSyste :: @rai :: :: Poenta posta je bila (posto me sada mrzi da toliko kucam) da to nije stvar navike ili stapa i sargarepe vec da sam se opekla na milenijumu i na Visti, i za XP sam sacekala SP1, pa cu i za win7 :: Nisam rekla da je OS los ili da mi nije dobar, nego cu jos malo sacekati, ionako ne koristim komp sama a eventualni problemi bi bili samo na men :: ::
jos jedno pitanje, nadam se da cete videti, da ne otvaram novu temu
17.01.2010. 00:57
status: user broj poruka: 183
Instalirao sam ponovo Win7, i prihvatilo mi je iz prvi put NVidia drivere, zanima me jedna stvar, ja imam plocu sa 780G SB700 chipset, sa integrusom HD3200, ja sam skinuo zadnje drivere za taj chipset sa AMD-ovog sajta, medjutim kad sam pokrenuo instalaciju i isao na Custom, nisam imao mogucnost da instaliram samo chipset bez drivere za integrusu, nego sve, a imao sam mogucnost da sa starijih drajvera za Xp, tacnije sa 8.10 da instaliram samo drivere za plocu, a CCC i displej driver sa novijom verzijom 9.11, morao sam tako jer mi pravilo malo problem. I da nastavim ono sto sam poceo, posle sam instalirao NVidia drajvere, sve je proslo OK, e sad ne znam koliko je to dobro?
U postupku inastalacije drivera i nekompatibilnosti istih izmedju sebe + Izbagovan win!
@Bolesni Seres bre kao jedna foka kao i obicno!
@Onaj drugi
Ja sam stavio link o nekompatibilnosti sa igrama a ako pimetis Jovanki sam upravo objasnio da je Win 7 kao OS stabilniji od XP i samim tim pouzdaniji..Ali da je sistem savrsen daleko od toga zato i stize SP1!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.