Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
trea mi neki ati carobnjak
STRANA 1 OD 1
boztoga trea mi neki ati carobnjak 12.01.2010. 20:34 T23679

status: user
broj poruka: 516

ja sam se iznervirao dovoljno, aj sad neko da mi objasni ko ima zivaca da se bakce sa ati.
grafika je gv-rx13p256de-rh
skinuo sam drajvere sa gigabyte sajta ali kod instalacije Catalyst instal menager mi se resetuje komp!!! sta nije u redu? zna li ko...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.01.2010. 20:49 #179987

broj poruka: 12057

Zbog čega menjaš drajvere ? Imaš probleme ? Skidi odavde: http://ati.amd.com/

savatije manjak podataka 12.01.2010. 20:53 #179990

broj poruka: 1121

koji OS, koji SP,...elem, neki Catayisti traze dodatnu podrsku u Microsoft OS-ovima, kao napr: novi framework ili win instaler...MANJAK POOATAKA...+
boztoga re 12.01.2010. 21:00 #179993

reinstalirao sam sistem na kompu kod drugara i sve je lepo islo do instalacije ATI drajvera. nemam cd sa drajverima... pa sam ih skinuo sa gigabajtovog sajta, medjutim nece!

Win xp je u pitanu SP2 instalirao sam i framework 2.0 koji je trazio.

pri instalaciji drugih programa mi izbacuje error Catalyst Instal Menager suspended i nesto da idem undo da bi mogao program dalje da se instalira. kad probam da instaliram samo Catalyst instal menager komp se resetuje

boztoga @bax 12.01.2010. 21:01 #179994

sta da radim sad? da uninstall stare drajvere? pa sa tog sajta da skidam nove ili...?

savatije deklarisano m-Nvidi-jevac...ali.. 12.01.2010. 21:41 #180011

za XP svakako u SAFE modu deinstaliraj sve drajvere nekim DRIVER CLEANER-om, ne bilo ti tesko instaliraj i NETFRAMEWORK 3.0 kao i windows installer 3.0 ili 3.1...treci savet, ako ovo ne upali, batali GBsajt vec skini drajvere sa atijevog sajta...pozz N-VIDIJEVAc

boztoga re 12.01.2010. 21:44 #180013

hvala brate puno :) javljam tek za koji dan sta sam napravio, trenutno nemam vise zivca...

sad sam se prvi put sreo sa ati i nadam se poslednji put... zasto jednostavno ako moze komplikovano...

nVidia rulz

DmasteRNo1 Neiskustvo 12.01.2010. 22:27 #180031

broj poruka: 6102
Nikako mi nije jasno kako to da samo vlasnici DžiForsova imaju problema sa drajverima za Radeone (tj. ne znaju da ih instaliraju)???

Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS

savatije Re: Neiskustvo 12.01.2010. 22:52 #180040

zatucanost...moram da ti odgovorim...uvek sam paralelno na dva racunar u kuci imao N-vidiju i ATI-ja..tako je i danas...niko me ne moze ubediti da jedan od potpisa jednog od forumasa (bio nekad) koji priblizno glasi u prevodu : ATijeve karte su kao engleki autobusi: crvene su,ruzne su i imaju lose vozace(eng>drivers)-nije barem delimicno istina...
Ni sa jednom NVIDIOM nisam imao problma, kratki i savrseno jasni inerfejsi i kontrol paneli, bez nepotrebne sminke i zaludnog trosenja resursa za razliku od catalysta koji nudi opcije koje se 50 posto nikada nece koristiti...godinama paralelno drzim vagu izmedju NV-iATI i za mene je NV uvek za korak ispred u istoj generaciji
Mala razlika u ceni i performansama na papiru, u praksi kod mene ATI-ju nikada nije donela prednost....NEPISMENOST ??? NEISKUSTVO???

:: Nikako mi nije jasno kako to da samo vlasnici DžiForsova imaju problema sa drajverima za Radeone (tj. ne znaju da ih instaliraju)??
::
:: Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS
Gare87 jok 13.01.2010. 00:34 #180072

broj poruka: 4710

isto i kod druga nece da instalira novi driver i nece i nece. ja bio kod njega i i obrisao sa driver sweeper sve drivere ali kad se pokrene instalacija ide do negde setup wizard i onda se blokira komp i mora na restart da se ode, iz vise puta sam probao, a instalirao sam mu sve one dodatne zebancije framework i windows instaler, ali nikako nece, tako da sam odustao. Ja cu probati kad budem uzeo neku ati kartu da li hoce kod mene da rade driveri .

boztoga re 13.01.2010. 04:16 #180107

ATI cards are like buses they are big, red and have bad drivers! da znam i ja za ovu istinitu posalicu. kao sto rekoh ranije, zasto jednostavno ako moze komplikovano? za Nvidia karte skines driver kao 1 file i instaliras i sve lepo radi. nikad nisam imao problem a promenio sam 5 Nvidia do sada.
ATI ako nemas cd sa drajverom od pre hrista i hoces update-ovan - on nece... ma vozdra londonski autobusu...

DmasteRNo1 Ponovo neiskustvo 13.01.2010. 09:29 #180116

broj poruka: 6102
Mogu da se kladim da je taj Radeon sa plavim PCB-om, a vi ste skinuli drajver za crveni. Nije ni čudo što neće da radi.
Kada instalirate XP, prvo instalirajte sve te dodatne zajebancije tipa: net Frejmvorka (i to najnoviji 3.5 SP1, a ne neku starudiju), poslednju verziju vindovs instalera i DajrektX-a, Vižual C++ 2005 i 2008, pa tek onda pičiti drajvere (prvo za ploču, onda za grafičku i posle za sve ostalo) i ne bi smelo da ne radi. Možda ne mora ovim redosledom, ali ja tako radim već duže vreme, i nemam nikakvih problema.
Ili vi negde grešite, ili postoji neki kinflikt. Nikada mi se nije desilo da drajver skinut sa AMD-ATi-jevog sajta neće da radi.

Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS

MaliAbner Re: re 13.01.2010. 13:10 #180142

broj poruka: 7769
A za koj ce ti CCC?
Dovoljan je Display Driver...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ATI cards are like buses they are big, red and have bad drivers! da znam i ja za ovu istinitu posalicu. kao sto rekoh ranije, zasto jednostavno ako moze komplikovano? za Nvidia karte skines driver kao 1 file i instaliras i sve lepo radi. nikad nisam imao problem a promenio sam 5 Nvidia do sada.
:: ATI ako nemas cd sa drajverom od pre hrista i hoces update-ovan - on nece... ma vozdra londonski autobusu..
Daum ... 13.01.2010. 13:54 #180154

broj poruka: 12798
Skini i instaliraj 1000 stvari, pa tek onda drivere i moli se da ti sve radi kako treba...

...i naravno, uvek je greska do korisnika, nikad driveri nisu krivi nizasta...

saxija re 13.01.2010. 14:00 #180155

broj poruka: 4016
ne znam kako ljudi imaju toliki problem sa driverima, desavalo se da pukne i jedan i drugi ali sta ja znam malo ovo ono i sredi se, ortak je skinuo poslednji driver za lap i pola igara mu sa nekim wire frame-om a kod mene radi i ATI i Nvidia super

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

raic re 13.01.2010. 14:53 #180169

broj poruka: 9006
evo bio pre neko veče kod ortaka, skino lik najnoviji driver za 8600GT i neće da mu radi cod4, u klanu je pa mu je bitno. vratio 6 meseci stariji drajver - radi igra, stavio opet novi - ne radi. znaju izgleda i zeleni da zaseru. dobro, zabole ih za starije karte, moguće.

boztoga re 13.01.2010. 15:12 #180170

ma ni ne tvrdim ja da je greska u drajverima, verujem ja da je njim geek ispravno napisao :)
i da ja pravim gresku negde. samo sam navikao da instaliram win-drajvere-update os-av itd.
i nikad nisam imao problem (dodse sa nvidiom) pa me sinoc bacilo u rebus, ne to sto nee da se instalira nego mi resetuje komp pre kraj instalacije i odbija poslusnost i koci mi instalaciju drugih programa..

kao sto vidite ne razumem se uopste u ati, aj neko da mi napise razliku izmenju plavih i crvenih.

fala
Daum Re: re 13.01.2010. 15:23 #180173

broj poruka: 12798
Moj post je bio sarkastican...

...mislim da je suludo stvarno da moras da instaliras brdo sranja da bi driveri radili...

...ja sam jos morao ceo sistem da reinstaliram zbog drivera...

:: ma ni ne tvrdim ja da je greska u drajverima, verujem ja da je njim geek ispravno napisao :)
:: i da ja pravim gresku negde. samo sam navikao da instaliram win-drajvere-update os-av itd.
:: i nikad nisam imao problem (dodse sa nvidiom) pa me sinoc bacilo u rebus, ne to sto nee da se instalira nego mi resetuje komp pre kraj instalacije i odbija poslusnost i koci mi instalaciju drugih programa..
:: kao sto vidite ne razumem se uopste u ati, aj neko da mi napise razliku izmenju plavih i crvenih
:: fal
MaliAbner Re: Re: re 13.01.2010. 16:05 #180176

broj poruka: 7769
@Daum
Znas kako ljudi kazu `kad neko n`ume on n`ume` TI ocigledno n`umes.

Inace ATi vezni programi traze samo ono sto trazi i recimo AutoCAD FW2.0 ili noviji, cak sta vise ima masa programa koja nece da se instalira na sistem ako nije instaliran recimo SP2 ili cak SP3.
Tako da mi te tvoje zajedljive opaske stvarno nisu jasne.

Inace prvih mesec dana sam Win7 vozio na sistemskim veznim programima za grafiku i nije bilo ni najmanje problema. I onako uzgred nije mnogo strasnije ni na XP-u pogotovu sa tim starim grafikama za koje postoji MS upravljacki program u SP2 ili SP3.

No sve to vec zalazi u optimizaciju sitema a ZELENI to jednostavno n`umu i ne mogu da razum`u.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Moj post je bio sarkastican..
:: ...mislim da je suludo stvarno da moras da instaliras brdo sranja da bi driveri radili..
:: ...ja sam jos morao ceo sistem da reinstaliram zbog drivera..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: ::
:: :: ma ni ne tvrdim ja da je greska u drajverima, verujem ja da je njim geek ispravno napisao :)
:: :: i da ja pravim gresku negde. samo sam navikao da instaliram win-drajvere-update os-av itd.
:: :: i nikad nisam imao problem (dodse sa nvidiom) pa me sinoc bacilo u rebus, ne to sto nee da se instalira nego mi resetuje komp pre kraj instalacije i odbija poslusnost i koci mi instalaciju drugih programa..
:: :: kao sto vidite ne razumem se uopste u ati, aj neko da mi napise razliku izmenju plavih i crvenih
:: :: fal
DarkDawn izgleda i ja imam srece 13.01.2010. 16:14 #180178

broj poruka: 697
Ja stvarno ne znam kako ali ja problema nisam imao.
Bas nedavno sam isprobavao ATI 4730 a inace imam 8800gt
i znaci samo sam izvadio moju kartu stavio ATI-ja,
izbrisao drivere sa sweperom i instalirao najnovije sa ATI-jevog
sajta i sve je radilo normalno, i posle toga opet sve isto uradio
samo naravno za Nvidiu i opet mi radi moj 8800gt.
Jedini problem sa Nvidiom imam u COD MF2 gde kad iskljucim AA
dobijam neke nenormalne strafte na ekranu, ali to je sve.

Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs