instalirao sam novi windowsXPsp2, imam problema sa instalacijom catalysta za radeon 9550se graficku karticu . windows ne zeli da instalira drajvere, ranije je radila ali nisam imao padajuci meni na displey properties sa podacima za monitor, screen saver itd pa sam radio format hdd-a. sada ne mogu uopste da ga koristim. sam se resetuje i najnovije drajvere sa ATI sajta ne zeli da prihvati.moze li mi neko pomoci? unapred hvala
Nisi proverio da li najnoviji drajveri sa sajta podrzavaju 9550? Verovatno ne jer je to stara kartica..... probaj da koristis verziju 5.5 ona mi uvek radi sa svakim service packom za ati 9550 u bilo kojoj verziji (se, ge, pro itd)! Znas kako kazu, nije najnovije i najbolje :)
... ali, posto je sveza instalacija Windowsa u pitanju, da nisi zaboravio .NET Framework? 9550 je zvanicno podrzan. Na 5.5 se ne bih vracao ako ces da igras neke novije stvari, zbog zakrpa, optimizacija za pojedine igre...
kada navodish problem sa grafichkom u principu je neophodno retji sledetje... koja plocha , koja grafichka, koji driveri za bridge i koji driveri za grafichku i koji direct X imash (mada imash SP2 pa se zna da imash dx9c) ... i gorepomenuti .NET framework 1 , 2...
ati grafichke ne mogu da se instaliraju bez prethodno instaliranog bridge-a jer u tom sluchaju ne prepoznaje GPU... ne moze uopste da se instalira bez odgovarajutjeg directX-a ....postoji lista chuvenih problema... etc... a ovako ...
chek sad tju da razbacam pasulj po kutjishtu pa tju da ti kazem sta moze da bude ..... :)))))))))
Instaliras drajvere za plocu, zatim DX9.0c a zatim Omega drivere 5.12 i mora da radi. Ta kombinacija radi na milion kofiguracija tako da nema zasto da kod tebe ne proradi.
Ljudi koliko sam ja ovde skontao....ATI-jeve kartice su cisto govno.. Ja imam 768 kingston 400mhz ram.... i ATI 9200 i meni sece neka glupa strategija a mom ortaku ne sece na 256 rama i fx5200 Mislim sta reci vise...O drajverima i instalacijama da nepricamo....Kod nVidia...Samo utaknes i nemislis...Pa zar nije.... E KAKO DA OVERKLOKUJEM MOJU 9200SE MSI ...POZDRAV SVIMA
:: Ljudi koliko sam ja ovde skontao....ATI-jeve kartice su cisto govno.. Ja imam 768 kingston 400mhz ram.... i ATI 9200 i meni sece neka glupa strategija a mom ortaku ne sece na 256 rama i fx5200 Mislim sta reci vise...O drajverima i instalacijama da nepricamo....Kod nVidia...Samo utaknes i nemislis...Pa zar nije.... E KAKO DA OVERKLOKUJEM MOJU 9200SE MSI ...POZDRAV SVIM
Prosto receno,FX5200 je bolja od Radeona 9200se,jer je tvoja najslabija iz 9 serije a jos i SE verzija
Pazari neku 9550,9600,9800 pa ces da vidis da li su sranje. Cak je i 9250 bolji od 5200. nVidijina FX serija je najgora koju su izbacili i tu ih je Ati ubio sa gore pomenutim karticama osim naravno FX5900 koja se kolje sa 9800. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.