Fermi : Last Information from nVidia to our office
STRANA 1 OD 2
Zajebani76
Fermi : Last Information from nVidia to our office
11.01.2010. 03:38
T23631
status: user broj poruka: 538
info potice od naseg coveka koji radi za jednu veliku stranu kompanju koja se bavi It sektorom, znacio do sada najpouzdaniji info koji moze da se doboje na ovu temu, citiram bukvalno njegove reci:)
`Dobijamo za CeBit u martu sample kartice GTX360 i GTX380. GTX360 ce biti pendant za 5850, ali ce imati performance kao 5870. GTX380 ce biti pendant za 5870 ali ce biti jednu 14% do 16% bolji prosecni performance. Kasnije ce biti tri Dual Kartice mixed Mode GTX 360 + GTS 340 / GTX 360 x2 / GTX 380 x2 (Asus Mars Pendant). To je licna informacija za planiranje nase CeBit presentazije. Prema tome realisticne performance podatci. Posto ne trgujemo sa time, nismo nikakve informacije dobili sto se tice cene.
Dual Kartice ce jos trajati, posto hoce da sacekaju novi ATX Standard. ili ce biti 75W Board + 75W 6Pin + novi Standard 250/300W 10+2 Pin ili 75W Board + 2x 6+2Pin (2x 150W).`
1. Nase informacije su dve Kategorije odredjene: 1. Fact`s i 2. Manuf. Information`s
hocemo da pocnemo sa nVidia:
GPU ce biti prvi CPU koji bazira na novoj technologiji Materijala. Nije Vise vecina Silicium, nego nov Material. Informacije za taj Materijal padaju momentalno pod NDA, ali znaj da nije nVidia Technology nego od Intela sklopljen System za nm22 i manju proizvodnju. Ima tu jos dosta stvari koji i mi neznamo a i dosta sto stoji pod NDA. Na SAD trzistu su bile vec 2 presentazije od nV i Intel za taj novi Materijal.
Kroz to je veoma bolje i jeftinije praviti manje Konstrukzije, to je u sustini glavno o cemu se kod fermija radi.
Materijal ima i malo srvhe u smislu temps, posto se 15% manje greje, posto ulazu neke research Lab`s za Memorije isto na to, imamo information flow o tome
Sto se tice TSMC, AMD & nVidia, nama netreba tu puno neke tajne ili nesto da se otkrije. Mi smo u toku dogadjaja sta TSMC kupuje, sta nVidia ulaze i sta AMD ulaze. Sto se tice toga radu dosta stari Managera od Corsair / AMD / nVidia itd. crossover i menjali su Firme. Kao drugo drzi Corsair malo od vrednosti TSMCa na trzistu i Corsair ulaze Pare u druge Firme A ako se nesto dobro zna onda da Linzenziranje i tajna u Taiwanu, kini itd. u realnost nepostoji
Koliko mi imamo informacije, nemogu da kazem, ali ja sam ovde dao i malo vise utisak nas, o tome se bar radilo
sto se tice AMD/ATI i njihova politika, kao Enduser bi ija drzo se za to da znaju sta rade, ali u stvarnosti se AMD sam kaje sto je uzeo ATI, posto su mislili da ce dobiti vise nego sto i jesu, sada ove Kartice nemaju sa ATI nista vise, ovo je AMD proizvod i u sustini nije los Ali sto se tice politike, AMD vec prodaje preko 8 Godina dosta linia proizvodnje sa debelim minusom... Sta, koliko itd. nemoze niko da kaze, to da. Ali sto se tice +/- na HD5000 - mi znamo sta dobija TSMC kao Materijal, i znamo sta izlazi iz fabrike, to je dovoljno da mozemo da racunamo jednostavnu matematiku. AMD bi trenutno prodao i sa 100% minus te kartice. Zasto je AMD izbacijo te kartice? zbog trzista? ne sigurno ne, nijedan proizvodjac ne baca technologiju na trziste tako rano, ni nVidia nije nikad toliko rano izbacijo nesto na trziste, da sigurno su pravili rani paperlaunch ali AMD je morao da baci nove kartice na trziste zbog glavni sponsora koji trenutno drze AMD. Niko nece da placa i placa godinama, a da nema nista od toga
Eto nemoj me netacno da razumes, ja nemam nista protiv AMD/ATI, ipak imaju savremenu i super Hardware. I Konkurencija ja vasna za trziste.
Zato je tesko ovde meni objasniti, posto padaju dosta stvari a posebno statistike izpod NDA i nemozemo da bacamo to u internet. Zato sam te informacije koje vise nepadaju pod NDA sklopio sa utiskom, vise ili bolje receno dalje nemogu da izvucem informacije na otvoren internet
Ja sam dugo Radio ranije za Foxconn (Leadtek) i malo vremena i za TSMC, ja mislim da sam dosta u toku dogadjaja da znam 1 i 1 da saberem. Sigurno su neke stvari i informacije saberene i po nasem utisku ali ja ovu Pricu AMD/ATI : nVidia : Intel vec posmatram preko 10 Godina i mogu da kazem da nVidia dosad stalno izradio ATIa, i kada su mislili Musterija da je ATI napred (kada su imali bolje Kartice od nVidije) su pravili manji plus nego nVidia. ATI zna napraviti technologiju, ali sa parama raditi nemaju pojma
bez uvrede sto vise odlazu sve je jasnije da oni nemaju tako napredne ljude u sektoru novog cipa cim njima treba 5 meseci i vise da za 15% stignu ati koji radi uveliko na novom cipu, jebes mi sve ako ga i ne izbace do izlaska fermija. stvarno je predugo za giganta takvog da se pravda kao da porade na njemu pa nisam izgoreo po glavi
Pita covek sta bi ko najvise voleo da ima Prvi kaze : SRECE Drugi kaze :ZDRAVLJA Treci kaze :NOVACA A taj sto pita kaze :INFORMACIJE A ovi ga pitaju sto INFORMACIJE a on kaze, ko ima INFORMACIJE taj ima i SRECE I ZDRAVLJA i NOVACA
SVAKA CAST =============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
:: :: GeForce GT2x0 serija, koja u top formi ima problem da se izbori sa DDR2 verzijom 9600GT, jasno pokazuje da nešto nije u redu :: :: Sa reči na dela, give us bloody Fermi :: ::
@Zajebani76: posto ja konkretno za informacije verujem tebi (radije nego random internet novostima), moram te pitati: koliko TI verujes tom liku i koliko verujes da je sve to tacno? (da imam neku predstavu o istinitosti...:D )
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
:: sto se tice AMD/ATI i njihova politika, kao Enduser bi ija drzo se za to da znaju sta rade, ali u stvarnost :: se AMD sam kaje sto je uzeo ATI, posto su mislili da ce dobiti vise nego sto i jesu, sada ove Kartice nemaj :: sa ATI nista vise, ovo je AMD proizvod i u sustini nije lo
ovo nisam bas razumeo... kapiram da je amd uradio prekopotrebno restrukturiranje ATi-ja, da ne kazem ocigledno ih doveo u red, a sigurno deli sa atijem svoje tehnologije sto se procesora tice, tako da ako u tom smislu misli da je amd onda ok... ili kaze da amd radi sada ceo posao pravljenja gpu-a? nesto sto intel pokusava?:)
:: Ali sto se tice politike, AMD vec prodaje preko 8 Godina dosta linia proizvodnje sa debelim minusom.. :: Sta, koliko itd. nemoze niko da kaze, to da.
ni prvi, ni jedini, al sve dok ostvaruju veci profit iz drugih grana, sve firme u borbi za tron mogu podnositi izvesne minuse a u cilju dominacije trzista... simple as that.
::Ali sto se tice +/- na HD5000 - mi znamo sta dobija TSMC ka :: Materijal, i znamo sta izlazi iz fabrike, to je dovoljno da mozemo da racunamo jednostavnu matematiku :: AMD bi trenutno prodao i sa 100% minus te kartice. Zasto je AMD izbacijo te kartice? zbog trzista? ne sigurn :: ne, nijedan proizvodjac ne baca technologiju na trziste tako rano, ni nVidia nije nikad toliko rano izbacijo nest :: na trziste, da sigurno su pravili rani paperlaunch ali AMD je morao da baci nove kartice na trziste zbog glavn :: sponsora koji trenutno drze AMD. Niko nece da placa i placa godinama, a da nema nista od tog
ako je covek mislio `amd prodaje sa 100% minusa te kartice`, sigurno imaju razlog zasto, a verovatno se dotice i onoga sto sam gore napisao. mada nema razlike ni da je znacenje bas takvo kakvo pise.
:: Eto nemoj me netacno da razumes, ja nemam nista protiv AMD/ATI, ipak imaju savremenu i super Hardware :: I Konkurencija ja vasna za trziste
+1
:: Ja sam dugo Radio ranije za Foxconn (Leadtek) i malo vremena i za TSMC, ja mislim da sam dosta u toku dogadjaj :: da znam 1 i 1 da saberem. Sigurno su neke stvari i informacije saberene i po nasem utisku ali ja ovu Pric :: AMD/ATI : nVidia : Intel vec posmatram preko 10 Godina i mogu da kazem da nVidia dosad stalno izradio ATIa, :: kada su mislili Musterija da je ATI napred (kada su imali bolje Kartice od nVidije) su pravili manji plus nego nVidia :: ATI zna napraviti technologiju, ali sa parama raditi nemaju pojma
...kapiram da ih amd sredjuje po tom pitanju polako..) mada, licno, verujem da je ati vec naucio. da ja izlazim sa nekim da kazem revolucionarnim proizvodom na trziste, bogme bih se potrudio da obezbedim sto vecu kolicinu koja se moze prodati pre nego sto me stigne konkurencija. medjutim, ati nije. a onda podignu cene. odlican fazon >>> cega ima manje, kosta vise, a imaju priliku da ostvare maksimalan profit. to je ekonomski sah-mat po meni. (imam kolokvijum iz ekonomije za par dana, izaslo mi sve ovo sa trzistem na nos...)
naravno, ovo je sve `my 2 cents`, moje misljenje koje ne mora biti tacno. voleo bih da cujem vasa misljenja o ovome pa da prodiskutujemo. uljudno!:)
i jedan mali offtopic: pre nego sto se ponovo spomene Gvozda, jedna mala malecka prijateljska napomenica: ferrum = lat. gvozdje Fermi, Enrico = nuklearni fizicar, ucestvovao u Menhetn Projektu i u stvaranju prvog nuklearnog reaktora. Nvidia okuplja naucnike!:D
Samo sam preneo nesto sto je covek smeo da obelodani, to jes, ovakve informacije mogu da se nadju na netu ali on ih je skupio na jednom mestu i samo potvrdio da su tacene, otkrio je ono sto je vec negde napisano a tacno je na osnovu onoga sto dobjaju od Nvidie, mislim na kompaniju za koju radi. ND je nesto sto ne sme da se otkrije do dana prezentacije proizvoda, ali cesto to bude info koji negde procuri pa se o tome nagadja. Kad su njegove informacije u pitanju pre se treba postaviti pitanje dali Nvidia daj tacne informacije svojim partenerima i saradnicima u poslu a ovo sto je on napisao je samo prenosenje informacija sa izvora, prva ruka.) Videcemo na cebitu dali je ovo tacno.
`mislim sto se tice cene treba sacekati, koliko sam svhatio da nVidia upotrebljava CNDN2 kao PWM Phase i ne vise CU. Sto se toga tice, imaju 32% manja kostanja u produkciji kartice. Zato i traje duze kod nvidije. Neznam trenutno dok nedobijemo koje sve kartice ce bazirati na novim PWM Phasama, ali mislim da nisu ludi i da ce biti neki smisao tome. Mora se i sa te strane gledati, da ATI trenutno na svaku HD5000 Karticu daje 50$ minus - Prodaju Karticu za 300$ a plate je 350$. ATI trenutno samo 37% od Produkcije moze da proda - drugo je odpad, koji moraju da plate TSMCu. Prema tome big minus. nVidia prema tome ulazi odma sa 50% u produkciju i ima ce manju minus + stede u produkciji i imaju do 2015 jos stari ugovor da samo 45% Kostanja na odpad Produkciji moraju da plate TSMCu. nVidia je druga Liga sta se tice Business Uglavnom je za Musteriju dobro ako oba proizvodjaca vode tako rat - padaju cene i to je naravno dobro za svakog ko zeli da kupi nove kartice.`
Off :
nVidia je koristila svoju tehnologiju u produkciji 3D Animicije filma Avatar :
::Kad su njegove informacije u pitanju pre se treba postaviti pitanje dali Nvidia daj tacne informacije svojim partenerima i saradnicima u poslu a ovo sto je on napisao je samo prenosenje informacija sa izvora, prva ruka.) Videcemo na cebitu dali je ovo tacno
u pravu si. mada ne moze ni nvida da laze partnere previse, oko nekih sitnica, to vec prolazi.:)
::`Dobijamo za CeBit u martu sample kartice GTX360 i GTX380. GTX360 ce biti pendant za 5850, ali ce imati performance kao 5870. GTX380 ce biti pendant za 5870 ali ce biti jednu 14% do 16% bolji prosecni performance
al u pitanju su uzorci, znaci jos lupam dve nedelje da izlaska, pa dok stigne u prodaju, pa dok naprave slabije verzije... mada ako je to tacno da ce gtx360 biti pandan 5850, a da ce biti kao 5870, znaci da ce im cena biti slicna. mada zvuci mi malo cudno da nvidia daje jaci proizvod po relativno istoj ceni (!!!), iako bi to bio logican potez u cilju sustizanja amd-ove prodaje... mmm, neee, kostace vise definitivno.:D
taman se odlucim da cu kupiti 5850 u februaru kad sakupim pare, kad ono... ma ko ce bre da ceka, verovatno kupujem.:)
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
Odgovor za tvoju dilemu lezi u citatu koji sam postavio..Proces proizvodnje -Vreme,Tehnologija,Finalni proizvod -Cena..Procitaj dobro pa ces shvatiti..
Sto se tice pojavljivanja karti u prodaji,koliko sam ja obavesten kartice su vec na proizvodnoj traci.Ti samplovi koji dodju kao ES koji ce biti predstavljeni na CEBIT su fakticki spremni za distribuciju!To je to,gotov proizvod!
Secam se kada se pojavila prva ES GTX295 nije proslo neko smesno kratko vreme vec je bila da se kupi kod nas!
CEBIT-Zvanicna distribucija posle toga..Ne znam koji datum pada tacno CEBIT ali po Wikipedia zvanicna isporuka kartica GTX360/GTX380 na trziste je 10-tog marta..To je datum koji je od NV potekao.
@skyfire: pa izgleda da sam lupio post new message pre tvog odgovora, zato... pokusavam da multitaskujem a ne ide. a ovo je samo finansijki detalj - ako je tacan - i govori da je amd/ati u frci i da zaista radi na tome da poboljsa svoj polozaj... ne mogu nigde da vidim da se spominje vreme proizvodnje... mozda sam previse umoran.
::Sto se tice pojavljivanja karti u prodaji,koliko sam ja obavesten kartice su vec na proizvodnoj traci.Ti samplovi koji dodju kao ES koji ce biti predstavljeni na CEBIT su fakticki spremni za distribuciju!To je to,gotov proizvod
ako moze da se zna koji je izvor? posto sam se nacitao svega i svacega, nicemu vise ne verujem dok ne znadem odakle dolazi.
ako zaista bude do 10 marta, verovatno ce i stici jos obavestenja sledecih nedelja... taman cu znati kako ce da bude.:)
@Ruff Informacije nisu tajne..To si mogao da nadjes i na odredjenim sajtovima mada kao sto ti kazes vise verujem svojim ljudima na koje mogu da se oslonim tako da su informacije koje sam dobio samo potvrdjene..
10 Mart je po Wikipedia..Pratim dnevno zbivanja tako da je ovbaj datum najsveizje zabelezen.!Mogli su da ga izbace bar za 8 mart pa da kupim devojci jedan Fermi hehehehe...
Ono sto moze da se konstatuje je da je Nvidia vrlo sklona nekoj vrsti propagande ,koja potice od vrha kompanije t.j od njenog predsednika ,setimo se prikazivanja laznog fermija,a sve to da bi pokrila neizlazenje Fermi.ATI se ne pita za pare nego AMD.Mislim da je bolje za Nvidia manje dima ,a vise vatre tako da mi i ovo lici na PR dim .Niko njima ne brani da izadju sa Fermi a vec podebelo kasne ,AMD akcije skacu .
@Sky ja mislim da je taj citat cista glupost, pa ko bi prodavao karticu sa minusom od 50$ jbt ? Gde je tu logika ? Proda je za 300$, a njena proizvodnja kosta 350$ gde je tu logika ? Pa ako je tako onda je vise ne bi ni proizvodili. Nije da ne verujem ali prvo da vidimo sta ce biti na CeBit-u pa posle mozemo da diskutujemo o cena/performanse, jer od one nVidia fake konferencije retko ko veruje u ista sto oni kazu + je bila neka fake slika pre nekih 15-ak dana, itd. Mojne se palite na ovo, kada oni izbace Fermi koliko god bude bio brzi od 5xxx serije za 3-5 meseci ce izaci nova ATI serija koja ce oduvati Fermi, itd.
Pozdrav!
:: Jos jedan CITAT :: :: `mislim sto se tice cene treba sacekati, koliko sam svhatio da nVidia upotrebljava CNDN2 kao PWM Phase i ne vise CU. Sto se toga tice, imaju 32% manja kostanja u produkciji kartice. Zato i traje duze kod nvidije. Neznam trenutno dok nedobijemo koje sve kartice ce bazirati na novim PWM Phasama, ali mislim da nisu ludi i da ce biti neki smisao tome. Mora se i sa te strane gledati, da ATI trenutno na svaku HD5000 Karticu daje 50$ minus - Prodaju Karticu za 300$ a plate je 350$. ATI trenutno samo 37% od Produkcije moze da proda - drugo je odpad, koji moraju da plate TSMCu. Prema tome big minus. nVidia prema tome ulazi odma sa 50% u produkciju i ima ce manju minus + stede u produkciji i imaju do 2015 jos stari ugovor da samo 45% Kostanja na odpad Produkciji moraju da plate TSMCu. nVidia je druga Liga sta se tice Business Uglavnom je za Musteriju dobro ako oba proizvodjaca vode tako rat - padaju cene i to je naravno dobro za svakog ko zeli da kupi nove kartice.` :: :: Off :: :: nVidia je koristila svoju tehnologiju u produkciji 3D Animicije filma Avatar :: :: http://www.nvidia.com/object/wetadigital_avatar.html :: :: Frames per second Gameplay :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
morao si to da kazes???!!! priznaj!!! naravno da nema logike,AMD prodao 2 miliona 5xxx serije,nek je 1/3 58xx znaci 300miliona $ gubitka,ma daaaaaj nema sanse,pa to bi i blesav zaustavio
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: @Sky ja mislim da je taj citat cista glupost, pa ko bi prodavao karticu sa minusom od 50$ jbt ? Gde je tu logika ? Proda je za 300$, a njena proizvodnja kosta 350$ gde je tu logika ? Pa ako je tako onda je vise ne bi ni proizvodili. Nije da ne verujem ali prvo da vidimo sta ce biti na CeBit-u pa posle mozemo da diskutujemo o cena/performanse, jer od one nVidia fake konferencije retko ko veruje u ista sto oni kazu + je bila neka fake slika pre nekih 15-ak dana, itd. Mojne se palite na ovo, kada oni izbace Fermi koliko god bude bio brzi od 5xxx serije za 3-5 meseci ce izaci nova ATI serija koja ce oduvati Fermi, itd :: :: Pozdrav :: :: :: :: Jos jedan CITAT :: :: :: :: `mislim sto se tice cene treba sacekati, koliko sam svhatio da nVidia upotrebljava CNDN2 kao PWM Phase i ne vise CU. Sto se toga tice, imaju 32% manja kostanja u produkciji kartice. Zato i traje duze kod nvidije. Neznam trenutno dok nedobijemo koje sve kartice ce bazirati na novim PWM Phasama, ali mislim da nisu ludi i da ce biti neki smisao tome. Mora se i sa te strane gledati, da ATI trenutno na svaku HD5000 Karticu daje 50$ minus - Prodaju Karticu za 300$ a plate je 350$. ATI trenutno samo 37% od Produkcije moze da proda - drugo je odpad, koji moraju da plate TSMCu. Prema tome big minus. nVidia prema tome ulazi odma sa 50% u produkciju i ima ce manju minus + stede u produkciji i imaju do 2015 jos stari ugovor da samo 45% Kostanja na odpad Produkciji moraju da plate TSMCu. nVidia je druga Liga sta se tice Business Uglavnom je za Musteriju dobro ako oba proizvodjaca vode tako rat - padaju cene i to je naravno dobro za svakog ko zeli da kupi nove kartice.` :: :: :: :: Off :: :: :: :: nVidia je koristila svoju tehnologiju u produkciji 3D Animicije filma Avatar :: :: :: :: http://www.nvidia.com/object/wetadigital_avatar.html :: :: :: :: Frames per second Gameplay :: :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
:: @Sky ja mislim da je taj citat cista glupost, pa ko bi prodavao karticu sa minusom od 50$ jbt ? Gde je tu logika ? Proda je za 300$, a njena proizvodnja kosta 350$ gde je tu logika ? Pa ako je tako onda je vise ne bi ni proizvodili. Nije da ne verujem ali prvo da vidimo sta ce biti na CeBit-u pa posle mozemo da diskutujemo o cena/performanse, jer od one nVidia fake konferencije retko ko veruje u ista sto oni kazu + je bila neka fake slika pre nekih 15-ak dana, itd. Mojne se palite na ovo, kada oni izbace Fermi koliko god bude bio brzi od 5xxx serije za 3-5 meseci ce izaci nova ATI serija koja ce oduvati Fermi, itd :: :: Pozdrav :: :: :: :: Jos jedan CITAT :: :: :: :: `mislim sto se tice cene treba sacekati, koliko sam svhatio da nVidia upotrebljava CNDN2 kao PWM Phase i ne vise CU. Sto se toga tice, imaju 32% manja kostanja u produkciji kartice. Zato i traje duze kod nvidije. Neznam trenutno dok nedobijemo koje sve kartice ce bazirati na novim PWM Phasama, ali mislim da nisu ludi i da ce biti neki smisao tome. Mora se i sa te strane gledati, da ATI trenutno na svaku HD5000 Karticu daje 50$ minus - Prodaju Karticu za 300$ a plate je 350$. ATI trenutno samo 37% od Produkcije moze da proda - drugo je odpad, koji moraju da plate TSMCu. Prema tome big minus. nVidia prema tome ulazi odma sa 50% u produkciju i ima ce manju minus + stede u produkciji i imaju do 2015 jos stari ugovor da samo 45% Kostanja na odpad Produkciji moraju da plate TSMCu. nVidia je druga Liga sta se tice Business Uglavnom je za Musteriju dobro ako oba proizvodjaca vode tako rat - padaju cene i to je naravno dobro za svakog ko zeli da kupi nove kartice.` :: :: :: :: Off :: :: :: :: nVidia je koristila svoju tehnologiju u produkciji 3D Animicije filma Avatar :: :: :: :: http://www.nvidia.com/object/wetadigital_avatar.html :: :: :: :: Frames per second Gameplay :: :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
he, he, he... Covece nije sve u novim tehnologijama ima nesto i u prostom usavrsavanju posotjece sto tehnologije sto samog procesa izrade.
Sto rece Mipko na sikirici nije logicno da zeleni sa duplo vecim chipom imaju veci procenat ispravnih chipova.
I da ne zaboravimo: The Way It`s Meant To Be Renamed
Totalno su zaboreli pa su poceli da pricaju sve i svasta.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: kao sto je nVidia preskocila 2009 god sa novom arhitekrurom tako ce i ATI 2010, tako da ne ocekuj novog radeon-a iz HD6000 pre 2011.. :: :: http://www.brightsideofnews.com/news/2009/12/14/amd-to-launch-globalfoundries-gpu-production-in-2011.asp :: :: :: :: @Sky ja mislim da je taj citat cista glupost, pa ko bi prodavao karticu sa minusom od 50$ jbt ? Gde je tu logika ? Proda je za 300$, a njena proizvodnja kosta 350$ gde je tu logika ? Pa ako je tako onda je vise ne bi ni proizvodili. Nije da ne verujem ali prvo da vidimo sta ce biti na CeBit-u pa posle mozemo da diskutujemo o cena/performanse, jer od one nVidia fake konferencije retko ko veruje u ista sto oni kazu + je bila neka fake slika pre nekih 15-ak dana, itd. Mojne se palite na ovo, kada oni izbace Fermi koliko god bude bio brzi od 5xxx serije za 3-5 meseci ce izaci nova ATI serija koja ce oduvati Fermi, itd :: :: :: :: Pozdrav
to je cista glupost 2god bez novog chipa,pa desice im se isto sto i zelenima,mani te to prorocanstvo 2god unapred
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: kao sto je nVidia preskocila 2009 god sa novom arhitekrurom tako ce i ATI 2010, tako da ne ocekuj novog radeon-a iz HD6000 pre 2011.. :: :: http://www.brightsideofnews.com/news/2009/12/14/amd-to-launch-globalfoundries-gpu-production-in-2011.asp :: :: :: :: @Sky ja mislim da je taj citat cista glupost, pa ko bi prodavao karticu sa minusom od 50$ jbt ? Gde je tu logika ? Proda je za 300$, a njena proizvodnja kosta 350$ gde je tu logika ? Pa ako je tako onda je vise ne bi ni proizvodili. Nije da ne verujem ali prvo da vidimo sta ce biti na CeBit-u pa posle mozemo da diskutujemo o cena/performanse, jer od one nVidia fake konferencije retko ko veruje u ista sto oni kazu + je bila neka fake slika pre nekih 15-ak dana, itd. Mojne se palite na ovo, kada oni izbace Fermi koliko god bude bio brzi od 5xxx serije za 3-5 meseci ce izaci nova ATI serija koja ce oduvati Fermi, itd :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Jos jedan CITAT :: :: :: :: :: :: `mislim sto se tice cene treba sacekati, koliko sam svhatio da nVidia upotrebljava CNDN2 kao PWM Phase i ne vise CU. Sto se toga tice, imaju 32% manja kostanja u produkciji kartice. Zato i traje duze kod nvidije. Neznam trenutno dok nedobijemo koje sve kartice ce bazirati na novim PWM Phasama, ali mislim da nisu ludi i da ce biti neki smisao tome. Mora se i sa te strane gledati, da ATI trenutno na svaku HD5000 Karticu daje 50$ minus - Prodaju Karticu za 300$ a plate je 350$. ATI trenutno samo 37% od Produkcije moze da proda - drugo je odpad, koji moraju da plate TSMCu. Prema tome big minus. nVidia prema tome ulazi odma sa 50% u produkciju i ima ce manju minus + stede u produkciji i imaju do 2015 jos stari ugovor da samo 45% Kostanja na odpad Produkciji moraju da plate TSMCu. nVidia je druga Liga sta se tice Business Uglavnom je za Musteriju dobro ako oba proizvodjaca vode tako rat - padaju cene i to je naravno dobro za svakog ko zeli da kupi nove kartice.` :: :: :: :: :: :: Off :: :: :: :: :: :: nVidia je koristila svoju tehnologiju u produkciji 3D Animicije filma Avatar :: :: :: :: :: :: http://www.nvidia.com/object/wetadigital_avatar.html :: :: :: :: :: :: Frames per second Gameplay :: :: :: http://img29.imageshack.us/img29/7533/framepersecond.png :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
Ne mogu da verujem da ja bolje jbt mislim sa svojih 17 god. (juce mi bio rodjendan :D), pa koja ce budala da prodaje kartu sa gubitkom, pa nVidia je povukla GTX2xx seriju jer je proizvodila gubitak, a ATI da proda 2 miliona kartica sa gubitkom mnogo pametan taj decko sto je to rekao. A ATI-jevi inzinjeri sad sigurno ne piju kaficu i pricaju ko se kako proveo za Novu Godinu, pa na neki odmor sto su lepo uspeli sa 5xxx serijom nego ljudi rade da izbace sledecu seriju ? 2010. godina bice bas zanimljiva AMD ce malo Intel srediti sa nekim svojim novim procesorima Thuban, Bulodzer (valjda ce i on ove godine), izacice Fermi, Nova ATI serija kartica itd. Tako da nas ocekuje uzubdljiva godina :). Hteli vi to ili ne ATI je napravio odlican potez sa 5xxx serijom, nVidia se ceka. @Skar morao sam jbg, taj decko sto ga je Sky citirao je ispricao glupost godine.
cuju se glasine na CES 2010 da bi mart mesec bio tacan mesec izlaska Fermi,uprkos odlaganju od Fermi se ocekuje da bude vrlo konkurentan (navodno 20 % brzi od 5870)ovo je po anandtech.Tokom prve polovine godine trebalo bi da se pojave GTX265 i 275. Od Fermi se ne ocekuje da ima nisku cenu na izlasku.
@Gile cim AMD gradi fabriku u New-york-u pored IBM-ove sve ti je jasno.Mislim da ce Buldozer da napravi bum na polju CPU 128 bit-ni predvijaju da ce imati duplo vece perfomanse od klasicnih jezgara,
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.