1. ASUS 2. GIGABYTE, XFX 3. Sapphire, Gainward 4. MSI
To je glupost, zavisi, ne moze da kaze da je MSI los, npr ima ATI 4890 koja je fantasticna, takodje i Sapphire... XFX je bio dobar za nVida-u 9XXX seriju... Gigabyte pravi dobre ati 5XXX... Asus i Gainward imaju super ATI 4850 i nvidiu 9XXX ...itd... Znaci tesko ce neko moci da ti odgovori a da je u potpunosti u pravu...
koje updejtuje stalno (za razliku recimo od Gigabyte koji i po pola godine ne updejtuje njihove drivere) ,a u okviru tih drivera je Asus smart doctor ,za fan i temperature ,ima neke fore za igrice itd...cak ikona catalista nije kao Ati nego nesto drugacije.
Postavljao sam bio temu pre neki dan, za 8800GT, ne mogu je naci, odlucio sam se za 9800GT, e sad, u ponudi imam Gainward 9800GT 512mb 256bit, i istu takvu samo drugi proizvodjac Gigabyte, te dve imam u ponudi, ne znam koju da uzmem, vidim imam nekoliko verzija istih kod samih proizvodjaca, e sad ne znam koje su verzije, samo znam da su 512mb i 256bit-a, pa sta bude bude.Samo kog proizvodjaca uzeti od ova dva
Ne mozes bas tako da pojednostavis,od serije do serije.Nekad isiti brand odradi odlicnu karticu a nekad dobro podbaci! Tu je i podrska sa drajverima neophodna da bi imao kompletnu karticu! To je to.
Mala mi je razlika u ceni, nekih 250din izmedju Gainwarda 9800gt i Gigabyta 9800gt, Gainward jeftiniji. Pa zato pitam, i ne znam koju da uzmem:)
Da ne otvaram novu temu, recite mi, u vezi Biosa za plocu, flesovao bih bios, al mi malo nejasno koj fles da skinem, imam J&W plocu, ne znam da li zadnja verzija flesa sadrzi sve ispod dole ili ne, jer zadnja verzija je 1.7Mb, a ispod dole nekoliko 1.8Mb, pa me zato zbunjuje:)
Nema tu pravila, meni su ASUS i Sapphire(koji sam obozavao) crkavale
1 asus 2 Sapphire
I to novije generacije, Powercolor me odushevio...imaju sjajna svoja hladjenja, tj resenja za hladjenje grafika (nereferentne karte)
Voleo bi da mogu posedovati od HIS-a ili EVGA karticu novije generacije.
Nemojte se loziti da je ASUS dobar, a gigabyte ili powercolor nisu, to su neozbiljne i smesne konstatacije...
I koji je uopste kriterijum za ranking?OC?Garancija?dizajn?def klokovi?buka?nereferente karte?
@vladalesje svi proizvodjaci su dobri, da nisu ne bi opstali do danasnji dana, oni koji su trebali da otpadnu otpali su do sad.
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB Samsung SH-S223B DVDRW Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 22`` 2ms DVI
Meni je ovo 3. powercolor...sve tri sjajne kartice, 1650pro,4870.4890...mozda bude i 5850..
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB Samsung SH-S223B DVDRW Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 22`` 2ms DVI
:: od 3 grafike sve tri na servis,isti kvar,valjda koriste memorijske chipove iz kineskog trzno :: sto rekose power color me je bas,bas iznenadi :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) :: ::
Slazem se da nema pravila. Rankinga ima kao shto rekoste kod odredjene serije, u globalu nema. Sapphire ima 4850 single slot koja se greje ko luda a opet ima dual slot sa poboljshanjim hladjenjem itd... Jedan od kriterijuma za mene je npr. trenutno i S-video izlaz, da bih mogao da kachim TV. Preko nechega drugog cu preci zbog tog izlaza, pa i da uzmem kartu sa kracim garantnim rokom. Nemam pojma, treba se raspitati kod chika gugla... I kod tog Gygabyte je 8800 gts 512, odlichno napravljena, dok druge serije mozda nisu.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.