Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI driveri istina i laz !
STRANA 1 OD 1
gile23 ATI driveri istina i laz ! 08.01.2010. 22:48 T23571

status: user
broj poruka: 9121
Vec duze vreme se vrti prica da su ATI driveri tezak les i da su im kartice isto tako jos veci les sto nikako nije tacno. Sto vise vreme tece ATI se veoma popravlja na polju drivera, evo primer su najnoviji 9.12 driveri koji su dali veliko ubrzanje 5xxx seriji, oko 10% sto nije uopste malo. Dok nVidia tapka u mestu ATI samo postaje bolji. Evo nekoliko puta je Gamer4Life dok je bio na forumu sa novijim nVidia driverima dobijao manji 3D Mark skor, cudno zar ne ? Ja sam imao pozitivno iskustvo i sa ATI i nVidia driverima, imao sam jednu situaciju da me je izbacivalo iz Crysis i Crysis Warhead igre, ali to je bilo do sistema a ne do drivera jer je Vista x86 bila u losem stanju, takodje sam imao cudnu situaciju sa nVidia driverima za laptop kada nikako nisu hteli da se instaliraju, jednostavno kaze no compatible driver not found ? Slobodno mogu reci da ni jedni ni drugi nisu savrseni, ali to da ne radi nijedna igra na ATI-ju je cista glupost. A igre na kojima se to testira su uglavnom legalno crackovane igre pa se samim tim ne moze nista tacno reci, sto ne bi radila ATI DX11 u DIRT 2 kada je igra najavljivana kao DX11 igra ? Dakle ako kupujete kartu ne gledajte samo da bude nVidia zbog drivera jer ni njima driveri nisu mnogo bolji od ATI-jevih (pitanje je da li su uopste bolji), a ATI driveri nisu uopste toliko losi koliko se prica da su pre bili, ja imam 5 godina ATI kartice (9550 i 4850) i nikakav problem nisam imao, osim gore navedenog za koji se ispostavilo da je do sistema.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
athlon87 RE 08.01.2010. 23:00 #178918

broj poruka: 1133
Slazem se.Ja sam do sad imao 9200 pa x1300pro,i sad 4830 nikakvih problema nisam imao.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Hijerarhijski gledano po OS-u drivere uvek instalisu Administratori 08.01.2010. 23:49 #178935

broj poruka: 7723
Obicnim userima nije to dozvoljeno ,samo OS to ne dozvoljava.Tako je i na Linuxu i na Windowsima.Mozda je deo problema sto obicni korisnici hoce da instalisu drivere.Pretezno obicni korisnici imaju probleme sa instalacijom drivera.
aco re 09.01.2010. 00:00 #178938

broj poruka: 2788
Od kad imam Ati kartice nisam imao nikakvih problema a imam ih vec duze vreme(9200, 9600 i sad 3850) i nikakvih problema nisam imao sem jednog u Dirt 2 sa starim drajverima(u pitanju su bili 9.10) i kad sam instalirao 9.12 igrica je radila extra.
Pozdrav :)

MSI 3850 256dd3 OC
AMD Athlon 5200+
Biostar nf520 a2 te
2gb 800mhz Transcend
Hitachi 320gb
Chieftec CFT 750w
LG L222WS 22`

Pisko Istina? 09.01.2010. 00:09 #178940

broj poruka: 6651
Problema ima i biće ih. Platforme su što namerno što slučajno tako napravljene, da za većinu igara moraju da se prilagode drajveri. To je put u dalje probleme. Kod oba proizvođača. Činjenica je, da su prebezi iz nVidije u ATI tabor, bar delom, bili dovoljni blesani da samo ubace karticu u već formiran sistem sa nvidijinim drajverima. To se u velikom procentu završavalo katastrofama. Podešavanje više displeja i TV-outa, NIJE bilo isto, i to je kod neznalica koje su jedva i ono prethodno podesile, stvaralo dalju frustraciju i proizvoelo samoodbrambeno napušavanje drajvera, da se ne bi priznalo kakva vrsta blesana je sa draverima imala posla.... Ali, toga će i dalje biti.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

RacaBG re: Hijerarhijski gledano po OS-u drivere uvek instalisu Administratori 09.01.2010. 00:25 #178947

broj poruka: 104

Obicnim userima nije to dozvoljeno ,samo OS to ne dozvoljava.Tako je i na Linuxu i na Windowsima.Mozda je deo problema sto obicni korisnici hoce da instalisu drivere.Pretezno obicni korisnici imaju probleme sa instalacijom drivera.

WTF!????

Ja ne videh jos HOME masinu da se ne vrti pod administratorskim userom (pravima), eventualno ljudi stavljaju password za logovanje. Jedini logicni problem sa OS i pravima moze biti npr UAC kod Viste ili Windows7.

Sticem utisak (a mozda i jos neko drugi) da nazalost nemas pojma u cemu pises.

Obicno me ne pogadja, svako moze da pise sta hoce, ali covece bas ponekad preteras.

Izvinjavam se za skretanje sa teme.
obradmi Raco ae malo mucni glavom pa shvati sta sam napisao 09.01.2010. 00:31 #178949

Nece valjda salterusa koja radi za kompom da instalise driver itd...
Veovatno nisi radio u IT nikad i ne znas o cemu pisem.Ne znas sta je administrator ,a sta je obican user.
RacaBG re: Raco ae malo mucni glavom pa shvati sta sam napisao 09.01.2010. 00:38 #178952

Nece valjda salterusa koja radi za kompom da instalise driver itd...
Veovatno nisi radio u IT nikad i ne znas o cemu pisem.Ne znas sta je administrator ,a sta je obican user.

Pa ako bi salterusa imala vremena da na radnom mestu igra igrice, njeno radno mesto bi bilo nepotrebno, zar ne????

A lepota FORUMA je u tome sto nemas pojma ko je sa druge strane za tastaturom i cime se bavi, a nemam nameru iz kulture da napisem gde sam radio i gde radim.

gile23 ... 09.01.2010. 00:38 #178953

Nista nije problem da se resi ako se ne potrudite, za 99% da igra ne radi postoji neko resenje samo je pitanje koliko dugo ste spremni da kopate :).

Pozdrav!
obradmi Raco ae me zaobidji 09.01.2010. 00:43 #178955

bole me q de si radio i sta si radio to je tvoj problem.Lepota foruma je da ti ne znas o cemu sam pisao i da ne znas da postoji veliki broj ljudi na forumu koji su na nivou salterusa.Nemam nameru da ti crtam stvarno.

RacaBG re: Raco ae me zaobidji 09.01.2010. 00:50 #178957

bole me q de si radio i sta si radio to je tvoj problem.Lepota foruma je da ti ne znas o cemu sam pisao i da ne znas da postoji veliki broj ljudi na forumu koji su na nivou salterusa.Nemam nameru da ti crtam stvarno.

Pa ja sam i napisao da te obicno zaobilazim!!!

Al veceras mi se nesto ne spava.

Primecujem da si ti na nivou MICE UBICE, nemas potrebe da vredjas `veliki broj ljudi na forumu koji su na nivou salterusa`.

A nije lepo odmah da se vadis na bol u `alatki`, cini mi se da sam ipak bio kulturan prema tebi.

2m4Y re: 09.01.2010. 03:23 #178976

broj poruka: 2353
...od sad, bio bih zahvalan administratorima, da ugase teme koje pocinju ovako...

Pa zar je moguce, da zbog jedne gluposti odmah bukne vatra?
...gori ste od dece... i da, ja sam administrator svojoj masini kod kuce, i do sad, nijednom, ali nijednom, se nisam upustao, kad ubacim u komp karticu drugog tabora, da se jebavam sa driverima, ...
c:\> format c: [enter]
Are you sure that you want to format primary partition: y [enter]
Primary partition is formating...

...buahahaha!

Bio sam nVidia fan, ali AMD mi bio pri srcu... i tako, napustih zelene, i pridruzi se braci komrade... sve do 8800GTS imao sam problema tu i tam i sa nVidiom... naravno, svaka nova igra donese nove drivere, koji poboljsaju performanse u datoj igri, ali se desavalo da pogorsaju u nekoj starijoj... sa 4870 do sad nisam imao nikakvih problema, ...jedino u Dirt2-ci, postoji onaj Van bug sa padom frameratea, ali je resen u najnovijim driverima...

Dokle god se mom dzepu svidja, ja cu biti srecan...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

skar ima probljema 09.01.2010. 08:02 #178998

broj poruka: 3992
ali u stvari najveci problem je sto neke igre mnooogoo bolje rade sa zelenim kartama,evo NFS SHIFT ja sam imao jadan skor sa 4870,dok mi je drug imao bolji fps sa 9600gt,posle patcha druga prica....
ali sta je tu je,meni ATI prija dzepu i to mi je dovoljno

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

Pisko Replika 2m4Y 09.01.2010. 08:03 #178999

E, to je poenta onoga što sam hteo da napišem. Činjenica je da je moguće preći sa tabora na tabor a da se NE formatira windows. I da je to zajebancija i da nije izvesna uvek. Ali je moguće. I da je sigurnije to što si ti odradio.... i da ima problema sa drajverima nvidie kao i sa ati-jevim, tj. da popravljanjem performansi u jednim igrama, neminovno, stradaju neke prethodne - ali, ajd` ti to vidi odmah... obično prođe neopaženo do nekog trenutka kada čovek naleti ili poželi da poigra nešto starije ili ga zovu nesrećnici `neznamoštajebiloništanismodiralisamojeodjednom` čija deca više ne mogu da nešto odigraju, a ovi ne mogu da ih se trse ili kupe novu grafulju ili novu igru.
Za Obrada i Racu from Bg: bez obzira na namere, i ko je više a ko manje i slično, imate po žuti karton, jer ste to mogli i bolje. Svakako ne ovako. Što je najsmešnije, osim uvreda, skoro da pričate istu stvar, samo vam fali malo volje da se razume drugi ili, da se ne protumači maligno.... i sam sam se upecao da postujem u ovoj temi iako uvek završi napušavanjem i vređanjem, ili, praštanjem i pomirenjima. Jebemu sunce, samo je falilo da nVidija umesto zelene, odabere crno-belu boju, a ATI uz crvenu doda i belu, pa da se koljemo ko Delije i Grobari..... Mnogo nam te pločice sa silicijumom prirasle srcetu... odo` da srčem 3 in 1....

skar Re: Replika 2m4Y 09.01.2010. 08:21 #179002

broj poruka: 3992
mislis 3u2

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

:: E, to je poenta onoga što sam hteo da napišem. Činjenica je da je moguće preći sa tabora na tabor a da se NE formatira windows. I da je to zajebancija i da nije izvesna uvek. Ali je moguće. I da je sigurnije to što si ti odradio.... i da ima problema sa drajverima nvidie kao i sa ati-jevim, tj. da popravljanjem performansi u jednim igrama, neminovno, stradaju neke prethodne - ali, ajd` ti to vidi odmah... obično prođe neopaženo do nekog trenutka kada čovek naleti ili poželi da poigra nešto starije ili ga zovu nesrećnici `neznamoštajebiloništanismodiralisamojeodjednom` čija deca više ne mogu da nešto odigraju, a ovi ne mogu da ih se trse ili kupe novu grafulju ili novu igru
:: Za Obrada i Racu from Bg: bez obzira na namere, i ko je više a ko manje i slično, imate po žuti karton, jer ste to mogli i bolje. Svakako ne ovako. Što je najsmešnije, osim uvreda, skoro da pričate istu stvar, samo vam fali malo volje da se razume drugi ili, da se ne protumači maligno.... i sam sam se upecao da postujem u ovoj temi iako uvek završi napušavanjem i vređanjem, ili, praštanjem i pomirenjima. Jebemu sunce, samo je falilo da nVidija umesto zelene, odabere crno-belu boju, a ATI uz crvenu doda i belu, pa da se koljemo ko Delije i Grobari..... Mnogo nam te pločice sa silicijumom prirasle srcetu... odo` da srčem 3 in 1...
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
obradmi Ja bih samo ukazao na prvi Pisko-v post 09.01.2010. 08:29 #179004

koji je vrlo poucan.

DmasteRNo1 Nema potrebe za svađom 09.01.2010. 09:10 #179008

broj poruka: 6102
Sigurno da ima problema sa ATi-jevim drajverima, ali sam lično retko kad imao priliku da ih i iskusim. 4870 mi je 4. Radeon karta, i kad god sam imao neki problem u igrama, ispostavilo se da je bio do nečega drugog. A, sada da se osvrnem na ove dve pominjane vožnje. Dok sa DiRT-om 2 nisam imao nikakvih problema ni sa 9.11 drajverom, NFS Shift je bio blago rečeno katastrofa. Počeo sam da ga igram sa 3870, kupio novu kartu koja je osetno jača, ali kočenje je ostalo i dalje (i u XP-u i u Win 7 x64). Tak sa pojavom 1.02 peča stvari su došle na svoje mesto. Igra je prosto letela, tako da sam mogao da zgazim konkurenciju gotovo bez po muke.

Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS

xenox alah se uvalih 09.01.2010. 09:12 #179009

broj poruka: 1405
@obradmi - visok ti je nivo kulture...

Ako se u narednim verzijama brzina rada poveca za 10% postavlja se pitanje kako su uopste pisani driveri.

ATI je kroz istoriju (pre cetvorocifrenih oznaka) zasluzio reputaciju da su mu driveri losi. Nisam godinama instalirao ATI-ja jer nemam kontakt sa igricama pa mi je i integrusa dovoljna, ali znam da mi je svojevremeno potrea za .NET isla na zivce... A u proslom veku su zasluzili losu reputaciju. Sad se vade - jer su svi losi...
obradmi Moj nivo kulture mi dozvoljava da zakljucim ovo 09.01.2010. 09:34 #179015

http://www.brightsideofnews.com/news/2010/1/7/amd-sold-two-million-directx11-gpus!.aspx

AMD celebrated its success on the 33rd floor of The Encore in Las Vegas, NV.

Tu je i rodjendanska torta za 2 miliona prodatih GPU HD 5xxx serije.

pufi re 09.01.2010. 09:38 #179017

broj poruka: 2196
krenes u instalaciju ,next next next i to je to instaliras framework i to je to ja ne vidim kako mogu tako da lazu da neko ima problem sa drajverima!!!

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png

Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
PALIT 4830 730/2150MHz
CORSAIR TX 950W
GIGABYTE Clear Case
226BW

gile23 ... 09.01.2010. 10:01 #179020

Meni se NFS Shift bacao na 4850, na rez. 1280x1024, nigde ni da zasece.

Pozdrav!
MaliAbner Re: ... 09.01.2010. 10:28 #179024

broj poruka: 7769
Ih lafe, pa na 4850 je kod mene Shift radio u 1920x1080 ali je znao da secne zato sto je CPU na 1800 MHz pa kad je jos tri taska u pozadini pa kad krene da raspakuje skinuto je bas znao da secne.

Ali kad je samo Shift u pogonu i u tom prikazu na ekranu nikakvih problema nije bilo stucanja.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Meni se NFS Shift bacao na 4850, na rez. 1280x1024, nigde ni da zasece
:: Pozdrav!
CrowBgd ... 09.01.2010. 10:51 #179033

broj poruka: 1376
Nikada,ali nikada nisam imao problema sa Ati driverima ........uvek sam imao Nvidiu
M jte ljdi AMD ili Intel, ATI or Nvidia....kakve veze ima. Ja sam od zadnjih 10 godina samo Amd vozio pa sam sad na Intelu malo promene ne skodi sve je to mikrosranje
https://www.berzapasa.com
https://www.digitalcowboy.proit.org/

Pisko Re: re 09.01.2010. 14:39 #179092

Šta, nakon next-next-accept-Ok ne ide Jbt? Hm....... to mi je sumnjivo. Ili SUMLJIVO što je već postao zaštitni znak ovog foruma.... dobro je, prestala je svađa, ali je neko opet otvorio novi topic o Gvozdi, pa ka` će, pa `oće li se usput usrati ili doći čist, kol`ko će biti gladan i žedan, allaw para i struje... Nema, nervoza je to. Ovo se već poduže nije dogodilo, da jedan (i sa toliko navijača) igrač posustane i izbacuje sam neka sranya tipa 2xx, ova nova da ne bude zabune... ali, gledano kroz njihove najave.... ja trenutno imam uverenje u dve stvari: performanse razbijaju, ali, problem nikako da reše ili dva tri problema... naleteli su na neki zid ali ovaj put nije virtuelni nego pravi. Gvozdo, komenzi `vamo i donosi pad cena.

:: krenes u instalaciju ,next next next i to je to instaliras framework i to je to ja ne vidim kako mogu tako da lazu da neko ima problem sa drajverima!!
:: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn
:: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI
:: GIGABYTE EX58-UD4
:: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH
:: 1T
:: PALIT 4830 730/2150MH
:: CORSAIR TX 950
:: GIGABYTE Clear Cas
:: 226B
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs