Zdravo ljudi, imam graficku nVidia-ju 8800GT 512/256 i sve je radilo kako treba tj. i dalje radi samo sto ne mogu da igram malo zahtevnije igrice koje sam do skora mogao. Stvar je sledeca,nakon 5 do 10min igranja (NFS,COD 6...) slika zamrzne,racunar blokira i jedino mi preostaje restart.Sta da uradim ?
Ako je od pomoci info,konfiguracija je:
Gygabute DS3L WD 400KS 2x 1GB Hyper X Chieftec 550W
Ako imas, i ako je proizvodjac Asus, pogledaj da li se vrti kuler. Ti Zalmani imaju fabricku gresku, koja se lako otklanja u garantnom roku. S obzirom da je 8800, verovatno je jos u garanciji, pa ces to zavrsiti brzo i za Dz.
Nema veze, vidim da se vrti na 849rpm, znaci radi. Da je crko, pokazivao bi 0 :) A da ti nije zakucana brzina ventilatora na 850rpm? Jel mozes da ga ubrzas? Pregrevanje je u pitanju 99%... Kao sto rece Bax, ili GPU ili CPU...
Baby BM
:: :: @VMARC: Jeste,Zalmanov je kuler,ali garantni rok je prosao : :: ::
...koliko vidim grafa ti radi na 62` ako je to load, onda nije lose, kod mog burazera je bio Asus 8600GT silent... pucao je i na 110` u idle, pa je napravio rikava... a ja sam ima 8800GTS G80 koji je radio na 110` i nikad pravio problem nije... tako da je moguce do neceg drugog... mozda ti pravi problem proca... vidis da je core 62`C... mada te temperature nista ne znace... Da budes siguran, poguraj 3D mark da vrti neko reme..., ti lepo otvori stranicu, i pipni podnozje CPU coolera, i popni ivicu graficke, i naravno ako imas hladnjake na ploci... pa provali sta je vrelo, graficka bi trebala biti toplija... ali ne da ne mozes drzati ruku na ivici... ...ako te negde jako zaboli (kao da si uhvatio led, pa odjednom nastanu plikovi) ta komponenta se ne hladi kako treba...
Pozz...
Meni je ATI Gainward 4850 (single slot) pucala na 125 stepeni (popijem restart), inace to je bilo kada je bio uprljan fan pri 10 000 rpm :D. Ja mislim da ti nije do grafe meni kada je pucala na 125 idle je bila 90 stepeni, znaci tebi ako ode max 100 stepeni i to je to, inace ocisti malo komp (nista ne skidaj mozda neces umeti da vratis znaci samo kako je to vec namontirano), proveri da li je sve dobro pricvrsceno u kompu. Kada ukljucis komp proveravaj sta se desava sa temperaturama i probaj neku igru i sto rekose provrti 3d mark :).
Ljudi,hvala vam na odgovorima,divni ste!! Precistio sam racunar,bilo je dosta prasine u njemu ,posebno na kulerima od graficke i procesora!! Sad je skroz kako treba, GPU temp 42C, Core 42C, Temp1 37C, Temp2 32C! Odlicno!
Hvala vam svima jos jednom na pomoci i strpljenju!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.