E pa ovako...ja imam Asus EN8800GT/HTDP/512MB DDR3 i sve do juce je sve bilo ok,ali od juce je pocela da zuji i to tako iritirajuce da ne mogu da opisem Skinuo sam je i video da je problem u ventilatoru...kao da zakacinje u nesto itako proizvodi taj zvuk. Mislim da je do toga doslo kada mi je palo na pamet da malo usisam kuciste pa sam tom prilikom usisavao i graficku i sigurno tada nesto zajeb...ao E sad,moje pitanje je da li je moguce i kako skinuti taj ventilator sa kartice kako bih nekako otklonio to zujanje,ako je moguce,i vratio ventilator na mesto. Hvala unapred
Mislim da nisam,on se normalno okrece,ali negde zakacinje,cini mi se kao da se malo podigao jer ga je usisivac povukao i onda zakacinje u zastitnu plastiku ili tako negde.Kada ga okrenem prstima zaskripi sa vremena na vreme i to na odredjenom delu,ne svuda...Moze li mi neko objasniti kako da skinem ovu masku (Company of heroes),jer nigde srafova nema :(
pokazi tacno koja je karta, neka slidza, 100% moze da se skine, skidao sam skoro na svim kartama, ako MOZDA zelis da zamenis hladnjak topla preporuka coolermaster Z1, pasivan je ali dobro hladi, mozes da mu stavis neku tihu 80 ili 92, `ladi kao blesav, probao na 4670 i 3850OC mnogo bolji od referentnih resenja
moze da se skine, samo polako,proveri da nije nesto upalo or something, ne mozes nista da zajebes, pominjali su pre cini mi se VD da naprskaju va vet ali ipak sacekaj da se jos neko javi
na kraju krajeva ako nista ne budes uspeo da uradis, kupi ceo kuler za nju svi su ti oko 2000dindzi pa odvoji imas u desk computers-u tamo sam ja kupio imaju dosta toga prodavnica ti se nalazi u 29-tog novembra kad krenes ka pancevackom mostusa desne strane veliki natpis DESK COMPUTERS ja sam uzeo oko 2000 imaju dosta kompaktabilnih..... :)
ili proguglate,pre nego sprzite nesto. Od svih stvari koje si mogao da iskoristis za ciscenje kucista,usisivac je ubedljivo najsuicidnije resenje. Posto je nabijen statickim elektricitetom,tako da je fucked up blower posle te kure,jos najbolji rezultat. A sad dali si sa tim usisavanjem povukao dlaku,kuclicu paperjaste prasine iz rebara pasivca,direktno u blower,.. ..ili si sam rotor izbacio iz lezista,pa je izgubio osu...,to su vec hipoteticka pitanja za nas koji nemamo jedno oko(i uvo)kod tebe. Jedno je sigurno,a to je da nisi polomio krilo,jer da jesi od tog disbalansa em bi se derao kao lud,em bi se kuciste treslo kao Tera Patrik.
Kuler se skida sa donje strane,a ako kojim slucajem nisi ovladao materijom ciscenja blower-a(fan-ova uopste),bolje pogledaj na tube-tu par clip-ova o tome.
Srecno.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
za to si upravu da je ispao iz lezista, ali ja sam mu reko kako se skida cooler otkud znam sta je uradio moguce je da je usisivacem izvuko iz lezista kuler....... a mozda je uzao i kirby pa usisao koji kondenzator......
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.