Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
LG W2453TQ-PF vs SAMSUNG P2470H
STRANA 1 OD 1
nesa23c LG W2453TQ-PF vs SAMSUNG P2470H 03.01.2010. 17:56 T23405

status: user
broj poruka: 352
Ljudi,sutra se otvaraju radnje,a ja imam 40k za potrositi na monitor i kuciste,kuciste je naruceno(HAF 922)tako da ostaje jos monitor i 29k viska... .)
Izbor je pao na ova dva gore u naslovu.Sad LG ima DVI,a nema HDMI ali je nekako lepsi...Samsug ima i DVI i HDMI,oba monitora imaju odziv od 2ms...
Sta uzeti od ova dva,ima li neko jedan od pomenutih modela,kakav je?????
Koristim godinama samo samsung i lg monitore i to necu da menjam,ako imate neki predlog za nesto trece da cujem,hvala
http://img692.imageshack.us/img692/9282/konacno.png
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear I ja planiram da uzmem 03.01.2010. 18:08 #176967

broj poruka: 6502
neki 24` uskoro, i po meni su ti Samsung iz P serije vrh.. Gledao sam ih u radnji prelepi su slika ekstra.
ja gledam ovaj, jeftiniji je od P2470, a specifikacije ise, samo se izgled malo razlikuje:
http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-p2450-h/comp_comp_monitor/1/1774

Mislim da je Samsung najbolji izbor.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko ŠmugŠmug 03.01.2010. 19:10 #176986

broj poruka: 6651
Zna li neko od vas dvojice, ovak na brzaka, da mi objasni politiku priznavanja bad pixela i bad subpixela kod Samsung monitora koji mogu da se kupe kod nas? Koliko i na kojoj površini da bi se priznala garancija?
A i od krajnjeg prodavca zavisi, to znam... pa, koji je najpošteniji u Bg?
Pitam pošto sam i sam počeo polako da razmatram neke monitore, ne sa tim budžetom zasad... ali, dobro je znati.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ishmerish Re: ŠmugŠmug 03.01.2010. 19:16 #176988

broj poruka: 7285
For you mein Freund

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20716&forid=12&katid=2

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Zna li neko od vas dvojice, ovak na brzaka, da mi objasni politiku priznavanja bad pixela i bad subpixela kod Samsung monitora koji mogu da se kupe kod nas? Koliko i na kojoj površini da bi se priznala garancija
:: A i od krajnjeg prodavca zavisi, to znam... pa, koji je najpošteniji u Bg
:: Pitam pošto sam i sam počeo polako da razmatram neke monitore, ne sa tim budžetom zasad... ali, dobro je znati
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
nesa23c re 03.01.2010. 19:23 #176992

broj poruka: 352
Ja sam pre oko jedne i po godine kupio nw2243 u sam*ro-u,dali su mi garanciju na 0 mrtvih pixela,ali sam se ja malo borio za to pravo :)
Dok u w*n w*n u tom istom periodu,su mi nudili garanciju na min 3 pixela,tako da tamo nisam uzimao.Ali sad cu da kupijem verovatono u samsung shopu http://www.samsungshop.co.rs/proizvod/tft-24-p-2470-h/728 nadam se da su najposteniji
http://img692.imageshack.us/img692/9282/konacno.png

Jebivetar off topic 03.01.2010. 19:30 #176993

broj poruka: 2386
ali moram da znam. Kako da namestimo nizu rezoluciju monitora jer smo na komp sa podeshavanjima za 17inch monitor stavili 15inch monitor? Nece da se lepo prikaze slika, pa da mogu da udjem u setovanja, ni kursor misha se ne vidi.
ko nema u vuglu, ima u guglu

Dragg re 03.01.2010. 19:49 #177001

broj poruka: 2270
>jebivetar
Koliko shvatam ti ne možeš da vidiš display settings da bi promenio rezoluciju. Možeš da pripremiš flash disk sa Display Changer programom:
http://www.12noon.com/displaychanger.htm
i na disku snimiš .bat fajl sa komandom za promenu rezolucije. U windowsu otkucaj, u run dijalogu, ime bat fajla sa punom putanjom na flashu i trebalo bi da se promeni rezolucija. Inače, instalacijom drajvera za monitor stvar bi se morala automatski srediti.

Daum ... 03.01.2010. 20:01 #177003

broj poruka: 12798
Oko 30.000 je onaj Samsung 24` sa LED ekranom, cini mi se da je u pitanju XL serija...

I BTW, video sam da Gigatron daje 90 dana garanciju na 0 mrtvih pixela...

http://www.gigatronshop.com/home/show_pikseli

Jebivetar Tachno, tako Daum 03.01.2010. 20:13 #177006

ne mogu da vidim display settings niti start ili neshto drugo na ekranu...sve kockice
Hvala, na savetu. Ispravili smo stvar, vratili smo na veci monitor pa podesili za manji.

Gare87 malo samo da se ubacim ovde 03.01.2010. 21:09 #177035

broj poruka: 4710

posto vidim da ima lg monitor pomenut. Samo da pitam dal znate sto treperi slika na ovom mom lg w2042s?? fora je u tome sto ne treperi ni stalno ni puno, ali ponekad treperi taman toliko da nervira. Proverio sam do sada na jednom starom kompu, i na 4770 grafickoj. I nema da treperi na tom starom kompu, a na 4770 isto trperi!? A od stari komp sam prebacio bio samsung za probu, koji ima max 1440 rez i nema da treperi(probao na ovu moju 8800gt), a lg na starom kompu na 1440 rez i radi kao sto sam rekao bez treperenja!? Ajte ako znate do chega je pomagajte, malo je falilo skoro da idem da ga reklamiram ali vim da radi na starom kompu pa neznam sha da radim sad. poz

Ishmerish Re: malo samo da se ubacim ovde 03.01.2010. 21:13 #177039

Ako ti se prilikom treperenja imalo zatamni,onda je u pitanju kabl,ili ti konektori na monitoru ili grafi.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: posto vidim da ima lg monitor pomenut. Samo da pitam dal znate sto treperi slika na ovom mom lg w2042s?? fora je u tome sto ne treperi ni stalno ni puno, ali ponekad treperi taman toliko da nervira. Proverio sam do sada na jednom starom kompu, i na 4770 grafickoj. I nema da treperi na tom starom kompu, a na 4770 isto trperi!? A od stari komp sam prebacio bio samsung za probu, koji ima max 1440 rez i nema da treperi(probao na ovu moju 8800gt), a lg na starom kompu na 1440 rez i radi kao sto sam rekao bez treperenja!? Ajte ako znate do chega je pomagajte, malo je falilo skoro da idem da ga reklamiram ali vim da radi na starom kompu pa neznam sha da radim sad. po
Jebivetar Proveri kablove 03.01.2010. 21:40 #177052

nisam verovao koliko moze da zeza kabl od struje za monitor. Treperio je monitor svremena na vreme, pa ponekad jache. Probali smo razne kombinacije, premeshtali na drugi komp gde je radilo a to nas je najvishe odvlachilo od problema kabla. I u jednom trenutku, posle nekoliko meseci :), pomerimo kabal od struje za monitor ono prestane, pa opet pomerimo ono treperi. E sad, meni je najsumljiviji splet kablova kroz koji prolazi taj kabal, jer tu ima svega i svachega, zvuchnika, slushalica, tv karte, modema, misha, tastature...sve upetljano, ali je fora u kablu

Gare87 eeee 03.01.2010. 22:03 #177069

ma pomerao kablove i ukljucivao ih i iskljucivao ali nece da prestane, mozda sam kabli po sebi nije kvalitetan, a konektore sam proverio i pritego ali nije do toga bilo, neznam, sta jos moze biti!? i da zaboravio sam, ne zatamni se dok treperi.

Pisko Re: eeee 04.01.2010. 10:15 #177227

Najčešći problem svinjarija na slici monitora je unos smetnji sa kablovske televizije.... naravno, ako istu imaš - sa tv karticom... razlika potencijala na masi kabla i onoga što imaš kao uzemljenje u računaru dovodi do toga da se nekako strujni krug zatvara preko pc-a a ti to vidiš kao smetnje na monitoru.... imaš tema i ovde na forumu i ne elitesecurity-u kako galvanski odvojiti kabl (mada je to posao operatera kablovske... ali...) da bi toga nestalo...

:: ma pomerao kablove i ukljucivao ih i iskljucivao ali nece da prestane, mozda sam kabli po sebi nije kvalitetan, a konektore sam proverio i pritego ali nije do toga bilo, neznam, sta jos moze biti!? i da zaboravio sam, ne zatamni se dok treperi
Pisko Re: Re: ŠmugŠmug 04.01.2010. 10:18 #177228

... e, kolezi, to je bilo sa malo sarkazma, da kolege upitavači pročešljaju forum da se ne bi posle češali gde ih ne svrbi. Upravo sam mislio na taj tvoj post sa linka, ali jes` da sam zaboravio da si ga ti postavio, ali ga se sećam kao korisnog.... u svakom slučaju, na vreme smo ih upozorili... Pozdrav!

:: For you mein Freun
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20716&forid=12&katid=
:: Lala 4ever!
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Zna li neko od vas dvojice, ovak na brzaka, da mi objasni politiku priznavanja bad pixela i bad subpixela kod Samsung monitora koji mogu da se kupe kod nas? Koliko i na kojoj površini da bi se priznala garancija
:: :: A i od krajnjeg prodavca zavisi, to znam... pa, koji je najpošteniji u Bg
:: :: Pitam pošto sam i sam počeo polako da razmatram neke monitore, ne sa tim budžetom zasad... ali, dobro je znati
:: ::
:: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Daum ... 04.01.2010. 12:13 #177261

Ne znam koliko si stisnut sa kintom, ali ja sam danas u Gigatronu pazario Samsung P2770H od 27 incha za 35.000...

1920x1080 16:9
2ms Response
DVI, HDMI...

TheBear Re: ... 04.01.2010. 12:22 #177264

Taj sam gledao, vrhunski monitor, prelepo izgleda i ogroman je. Ne znam samo kakva je slika u odnosu na T seriju...

:: Ne znam koliko si stisnut sa kintom, ali ja sam danas u Gigatronu pazario Samsung P2770H od 27 incha za 35.000..
:: 1920x1080 16:
:: 2ms Respons
:: DVI, HDMI..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
Daum Re: Re: ... 04.01.2010. 12:52 #177271

Bolja je slika mozda za nijansu na P2770. Do juce sam imao T260HD...

Glavna stvar ovde je sto ima 2ms odziv, a povrh svega, iz nekog razloga ima selekciju brzine odziva u meniju pa mogu da vidim razliku izmedju 5ms i 2ms...

Koristim ga tek sat vremena, a vec mi je bolji od T serije...

:: Taj sam gledao, vrhunski monitor, prelepo izgleda i ogroman je. Ne znam samo kakva je slika u odnosu na T seriju...
:: :: Ne znam koliko si stisnut sa kintom, ali ja sam danas u Gigatronu pazario Samsung P2770H od 27 incha za 35.000..
:: :: 1920x1080 16:
:: :: 2ms Respons
:: :: DVI, HDMI..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
Gare87 @pisko 04.01.2010. 13:39 #177283

Ma imam kablovsku ali nije ni blizu racunara, na racunaru imam samo kablovski internet, mozda ima smetnju nesto zbog toga, to je najverovatnije izgleda ali nisam ispitao, moracu sve da iskljucim i odstranim pa onda da vim dal ce treperi opet slika, imate li jos neki predlog, nesto??

Daum Re: @pisko 04.01.2010. 19:04 #177392

Jesi probao monitor na drugom kompu nekom?

:: Ma imam kablovsku ali nije ni blizu racunara, na racunaru imam samo kablovski internet, mozda ima smetnju nesto zbog toga, to je najverovatnije izgleda ali nisam ispitao, moracu sve da iskljucim i odstranim pa onda da vim dal ce treperi opet slika, imate li jos neki predlog, nesto?
Ishmerish Re: ... 04.01.2010. 19:38 #177399

Pa sto ne uze 16:10,crni Milose

Lala 4ever!

:: Ne znam koliko si stisnut sa kintom, ali ja sam danas u Gigatronu pazario Samsung P2770H od 27 incha za 35.000..
:: 1920x1080 16:
:: 2ms Respons
:: DVI, HDMI..
Gare87 hm 04.01.2010. 20:04 #177412

Rekao sam da sam probao na starom kompu i nema da treperi tamo a probao sam i na drugarevom kompu na 4770 i isto treperi pomalo, recimo i sad jedva malo se primecuje da treperi, confused!!??

TheBear Re: Re: ... 04.01.2010. 20:15 #177415

Slabo ima tih 16:10 modela i mislim da 16:9 postaje standard novi. A i nista ne fali 16:9 monitorima, taj P2770 je vrh ! Ta P serija je naslednik T serije, to sam citao negde. T serija slabo i ima da se nadje. A svi monitori P serije su 16:9.

Ja sad planiram da kupim neku 24-ku, ali jedini 16:10 koji mi cenovno odgovara je 2433BW, a P serija je mnogo lepsa, i ima bolje specifikacije, tako da ce morati da uzmem 16:9...

:: Pa sto ne uze 16:10,crni Milose
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Ne znam koliko si stisnut sa kintom, ali ja sam danas u Gigatronu pazario Samsung P2770H od 27 incha za 35.000..
Daum Re: Re: ... 04.01.2010. 21:08 #177425

Ma bre nema nikakvog gubitka u rezoluciji, a ova P serija izgleda mnogo bolje od T serije...

...fensi su skroz odradili i touch komande... Komande se ne vide. Stisnes bilo gde pored power dugmeta i komande se pale jedna po jedna i zajedno sa power dugmetom izgledaju kao sazvezdje. Oni zovu ovo Starlight...

:: Pa sto ne uze 16:10,crni Milose
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs