Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nVidia izdahnula , po drugi put
STRANA 1 OD 2  
markozutic nVidia izdahnula , po drugi put 28.12.2009. 04:14 T23244

status: user
broj poruka: 1463
e ovako imam graficku kartu zotac 7900GS 250mb, i radila je solidno protekle 3 godine i bas kad joj je istekla garancija, pre neka 3 meseca, ona eto ti crkne, pojavljuju se neke zute/crvene linije duz monitora iako se slika pojavljuje, ali deformisana
i odnesem ja komp u obliznji servis, oni konstatuju da je crkla, na drugim masinama i ne radi, samo na mojoj,
nadjem nekog lika na oglasima on je zavari (hladni lemovi su bili u pitanju) ubacim grafiku, ona radi, na taj servis dobio sam garanciju od 6 meseci, posto taj rok nije jos istekao , evo sad sam primetio dok sam igrao Modern Warfare 2 da je opet pocela tako da zabad asa tim crticama, ali samo u igrici, restartovao sam racunar, usao u igru opet i odmah se zaretardirala slika na isti goreopisani nacin, i sad ja vas da pitam da vi men` kazete u cem` je problem :D
graficka radi u IDLE na 50 C, dok u FULL loadu radi na nekih 60-65 nekad i do 70C !!
kuler je ciscen redovno, itd sve je ok, e sad
moja konfa je sledeca
Intel E7500
Gigabyte GA-EP43-DS3
2gb rama
zotac 7900 GS
1x 250 GB HDD
1x DVD-RW
floppy
2 ventilatora
i to je to sto se tice potrosaca?
sve to napaja Chiftek 350W,
e sad da li je to napajanje dovoljno za ovu konfiguraciju,
e da planiram da promenim ovu grafiku za asus 8800GT 1gb, pa dal ce to da napajanje izvuci sve to ili ce i ta grafa da mi rikne zbog napajanja?
POMOCCCCCC :S
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JE3A re.. 28.12.2009. 05:23 #175353

broj poruka: 913
Znaci riknjava grafa. Steta, dobra grafika.
OK ti je to napajanje za tu grafiku, izdrzava.
Mislim da ce ti OK biti i to napajanje za 8800GT jer sam ja terao Intel E8400, P45 plocu, 8800GT 512DDR3, 1TB HDD i DVD-rezac na 380 W Cooler Master-u.
Sljakalo mi je bez problema, pa kontam da ce i tebi-nece ti riknuti grafika.
Ali na to napajanje ne gledaj kao na dugorocno resenje vec kad skupis pare menjaj za jace i to brandname (OCZ, Cooler Master, Chieftek, Corsair ili ako bas imas para Enermax) od 500W minimum .

Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!

Stripy Re 28.12.2009. 06:46 #175355

broj poruka: 4163
Problem je ROHS standard. Naime otkako je uveden ovaj standard gde je zabranjena upotreba teških metala u proizvodnji izbačeno je olovo i zamenjeno je cinkom. Otada mnogo komponenti se `zarazi` hladnim lemovima što radnije nije bio slučaj jer je olovo elastično i nije `pucala` veza između zalemljenih delova sa štampom. Cink je krut i veza lakše pukne + sve veće radne temperature komponenti i to je rezultat.

@markozutić
vidi mail

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Stefan87NS losi lemovi... 28.12.2009. 10:42 #175385

broj poruka: 17
Da... i meni je 8600 imala te defekte... tj pozajmio od druga, ali to joj se isto dogadjalo. Nije to uopste retkost sa tim serijama upravo zbog novog nacina lemljenja...
anyway, ja nisam smeo jer nije bila moja, ali ako se pak odlucis za ovako nesto javi kako si prosao:
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1421792
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=606658

MaliAbner Re: Re 28.12.2009. 11:16 #175394

broj poruka: 7769
Nekako ne mogu da se otmem utisku da su oni taj ROHS standard izmislili da bi komponente crkavale tu oko isteka garancije ali uglavnom NAKON...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Problem je ROHS standard. Naime otkako je uveden ovaj standard gde je zabranjena upotreba teških metala u proizvodnji izbačeno je olovo i zamenjeno je cinkom. Otada mnogo komponenti se `zarazi` hladnim lemovima što radnije nije bio slučaj jer je olovo elastično i nije `pucala` veza između zalemljenih delova sa štampom. Cink je krut i veza lakše pukne + sve veće radne temperature komponenti i to je rezultat.
::
:: @markozuti
:: vidi mai
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
skar pa moraju i oni od necega da zive... 28.12.2009. 11:49 #175402

broj poruka: 3992
kad bi sve komponente bile dugovecne,dje bi zavrsili,katanac na vrata...
znaci izmisle neku glupost,tako smanje vek komponenti,jos da izmisle da nema garancija na to,pih pa de bi im bio kraj...
mora da se vrti,kako god....

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

nikolaLION rerna 28.12.2009. 13:52 #175426

broj poruka: 7
jesi li probao rerna metodu? zagreješ rernu na 200C, ubaciš grafiku na 6-7 minuta, izvadiš je, sačekaš da se ohladi i vratiš je u komp... više informacija: http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=606658
E3200@ 3.6GHz, 4GB Apacer 800MHz, geForce GTS250 512MB, Gigabyte P31-DS3l, Samsung F1 750GB + F3 1TB, Corsair CX400

Antimatery A jelllllll 28.12.2009. 15:59 #175450

broj poruka: 997
A treba da placa kuvara sa iskustvom ili to moze i baka ??? Mislim da se obrne kako treba
da se istope sve strane podjednako, a kako se ponasaju elektroliti, jel pucaju jako ili slabije od petardi, ako su oklopljeni bice pucnjave.....

Sve je relativno !!!

markozutic ... 28.12.2009. 17:19 #175477

samo par pitanja u vezi te `rerna metode`
dal trebam da zagrejem rernu na 200 stepeni i onda da je ubacim i tako 8 minuta, ili
je ubacim, stavim na 200 stepeni i cekam tako 8 minuta
i dal trebam da je uvijam u foliju ili ne ?:D
btw imam granciju na taj servis jos malo pa cu probati u servisu

SkyFire Re: pa moraju i oni od necega da zive... 28.12.2009. 18:05 #175499

broj poruka: 18472
E kad to pomenu sad me podseti na upravo slican fenomen..Ne znam dal je nekom poznato ali u SE 850 teleonima su odradili timer,nebih sad znao da objasnim dal je neki chip u pitanju-lupicu,jos davno mi je to preneseno jos od ljudi sa zapada koji rade profi sa servisima i sl ali poenta je da rade jedno izvesno vreme i onda crknu,tako su podeseni..A recimo ja imam i danas dan K750i koji radi besprekorno vec 3 godine i nesto dok ni jedan K850 nije doziveo slavu da dogura do godinu dana-mozda ima takvih mada ja jos nisam sreo!

The Way It`s Meant To Be Played

:: kad bi sve komponente bile dugovecne,dje bi zavrsili,katanac na vrata..
:: znaci izmisle neku glupost,tako smanje vek komponenti,jos da izmisle da nema garancija na to,pih pa de bi im bio kraj..
:: mora da se vrti,kako god...
:: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
tortojed Nemoj to da radis - ostaces i bez rerne i bez karte. Ako ti je do... 28.12.2009. 18:07 #175502

broj poruka: 10999

eksperimentisanja te vrste, upotrebi profesionalni fen (generator vrelog vazduha).
markozutic .. 28.12.2009. 18:11 #175504

odakle meni profesionalni fen `generator toplog vazduha` koji ce da da 200 C ?:D
pa sta moze da podje lose? moze samo kondezator da se istopi ili maticna ploca takodje da se istopi? ili ce kondezator da eksplodira ?:P
gilopile ... 28.12.2009. 18:11 #175505

broj poruka: 9459
Joj majko,kakva relna,sta sve neces cuti.Poslisaj tortojeda,pobogu

(c) 1982 Sinclair research Ltd

markozutic .. 28.12.2009. 18:11 #175506

odakle meni profesionalni fen `generator toplog vazduha` koji ce da da 200 C ?:D
pa sta moze da podje lose? moze samo kondezator da se istopi ili maticna ploca takodje da se istopi? ili ce kondezator da eksplodira ?:P
gilopile Re: .. 28.12.2009. 18:12 #175507

Prodaj meni tu karticu,bolje nego da je unistis,a tek konektori,na sta li ce oni da lice na 200c

:: odakle meni profesionalni fen `generator toplog vazduha` koji ce da da 200 C ?:
:: pa sta moze da podje lose? moze samo kondezator da se istopi ili maticna ploca takodje da se istopi? ili ce kondezator da eksplodira ?:
skar Re: Re: pa moraju i oni od necega da zive... 28.12.2009. 18:55 #175520

e pa ne znam,radim sa telefonima,ali znam da 850 ne treba tajmer,on crkava i bez toga...
ali znam da je svaki jedan telefon sve veci i veci shit,i da se sve vise kvare `sami od sebe`,puno fabrickih gresaka ostavljeno u aparatu,mislim katastrofa
od samsunga pa do nokie(mada kod njih mnogo manje)sve je vise shita,jer niko nece da napravi fon tipa simens M35 i nokia 3310
@sky
taj chip je flash chip:)

:: E kad to pomenu sad me podseti na upravo slican fenomen..Ne znam dal je nekom poznato ali u SE 850 teleonima su odradili timer,nebih sad znao da objasnim dal je neki chip u pitanju-lupicu,jos davno mi je to preneseno jos od ljudi sa zapada koji rade profi sa servisima i sl ali poenta je da rade jedno izvesno vreme i onda crknu,tako su podeseni..A recimo ja imam i danas dan K750i koji radi besprekorno vec 3 godine i nesto dok ni jedan K850 nije doziveo slavu da dogura do godinu dana-mozda ima takvih mada ja jos nisam sreo
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: kad bi sve komponente bile dugovecne,dje bi zavrsili,katanac na vrata..
:: :: znaci izmisle neku glupost,tako smanje vek komponenti,jos da izmisle da nema garancija na to,pih pa de bi im bio kraj..
:: :: mora da se vrti,kako god...
:: ::
:: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
skar a tek kuler.... 28.12.2009. 19:00 #175521

najboje nakaci je na stap,ili ako imas neki zarac,poduzi,pa je stavi u kovacku vatru,samo nekoliko sec
onda je izvadi,pa pljasni od beton da spadne sljaka,i momentalno u komp
http://www.youtube.com/watch?v=IOmGqE7o7vI

:: Prodaj meni tu karticu,bolje nego da je unistis,a tek konektori,na sta li ce oni da lice na 200
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: odakle meni profesionalni fen `generator toplog vazduha` koji ce da da 200 C ?:
:: :: pa sta moze da podje lose? moze samo kondezator da se istopi ili maticna ploca takodje da se istopi? ili ce kondezator da eksplodira ?:
nikolaLION rerna 29.12.2009. 00:29 #175611

@gilopile
ti si probao ovo pa znaš da ne funkcioniše?

ne, moraš u rernu, prvo je zagrej na 200C i tek kad se zagreje onda ubaci na 6-7 minuta, nećeš ubiti kondenzatore za toliko, a ako ćemo realno, nemaš šta da izgubiš, grafička crkava, ako sad proradi, jej, uštedeo si stotinak evra, ako ne funkcioniše, jbg, onda moraš da kupiš novu, iovako bi je kupio... samo skini sva hlađenja, termalnu pastu i onaj limčić što ide pozadi na kućište.

ako nećeš, onda sam voljan da otkupim tvoju neispravnu grafičku i da je sam popravim .)

da li je iko uopšte pogledao link koji sam postavio???!!! bukvalno treba SVE da skineš sa kartice...

E3200@ 3.6GHz, 4GB Apacer 800MHz, geForce GTS250 512MB, Gigabyte P31-DS3l, Samsung F1 750GB + F3 1TB, Corsair CX400

gilopile Re: rerna 29.12.2009. 08:54 #175657

Naravno da nisam probao!El. komponente se popravljaju na malo drugaciji nacin,a ne turanjem u rerlnu,pobogu

Kako mozes da garantujes da ce se na taj nacin zalemiti bas to mesto,a nece odlemiti 20 drugih...?totalno nelogicno i krajnje nestrucno

Poslusaj skara i podaj je u neku kovacku radionicu:))

P.S.Imam jedan pokvareni TV 70cm.Ima li neko malo povecu relnu na zajam?Hahahahaa

:: @gilopil
:: ti si probao ovo pa znaš da ne funkcioniše
:: ne, moraš u rernu, prvo je zagrej na 200C i tek kad se zagreje onda ubaci na 6-7 minuta, nećeš ubiti kondenzatore za toliko, a ako ćemo realno, nemaš šta da izgubiš, grafička crkava, ako sad proradi, jej, uštedeo si stotinak evra, ako ne funkcioniše, jbg, onda moraš da kupiš novu, iovako bi je kupio... samo skini sva hlađenja, termalnu pastu i onaj limčić što ide pozadi na kućište
:: ako nećeš, onda sam voljan da otkupim tvoju neispravnu grafičku i da je sam popravim .
:: da li je iko uopšte pogledao link koji sam postavio???!!! bukvalno treba SVE da skineš sa kartice..
:: E3200@ 3.6GHz, 4GB Apacer 800MHz, geForce GTS250 512MB, Gigabyte P31-DS3l, Samsung F1 750GB + F3 1TB, Corsair CX40
aco Re: Re: pa moraju i oni od necega da zive... 29.12.2009. 09:18 #175662

broj poruka: 2788
kad si vec pomenuo k750 da se nadovezem i ja:imam ga od septembra 2006 tada je placen 230e i evo danas radi ko da je juce kupljen u dobrom je stanju jako je izdrzljiv..jer ima da se kupi negde staklo za displey jer sam ga slomio?

:: E kad to pomenu sad me podseti na upravo slican fenomen..Ne znam dal je nekom poznato ali u SE 850 teleonima su odradili timer,nebih sad znao da objasnim dal je neki chip u pitanju-lupicu,jos davno mi je to preneseno jos od ljudi sa zapada koji rade profi sa servisima i sl ali poenta je da rade jedno izvesno vreme i onda crknu,tako su podeseni..A recimo ja imam i danas dan K750i koji radi besprekorno vec 3 godine i nesto dok ni jedan K850 nije doziveo slavu da dogura do godinu dana-mozda ima takvih mada ja jos nisam sreo
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: kad bi sve komponente bile dugovecne,dje bi zavrsili,katanac na vrata..
:: :: znaci izmisle neku glupost,tako smanje vek komponenti,jos da izmisle da nema garancija na to,pih pa de bi im bio kraj..
:: :: mora da se vrti,kako god...
:: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
skar Re: Re: Re: pa moraju i oni od necega da zive... 29.12.2009. 11:46 #175686

kupis najobicniju kinesku masku
odlepis staklo
zatim skines tvoju masku,najlakse odsarafis samo ona dva srafa dole,velika,zadnji poklopac ne diras,i polako ako imas neku sim karticu podvuci i odskrini maskicu,jer je ostala na kavcicama,ostalo znas sam:))
da si u zrenjaninu,dodjes do mene i odradimo to:)

:: kad si vec pomenuo k750 da se nadovezem i ja:imam ga od septembra 2006 tada je placen 230e i evo danas radi ko da je juce kupljen u dobrom je stanju jako je izdrzljiv..jer ima da se kupi negde staklo za displey jer sam ga slomio
:: :: E kad to pomenu sad me podseti na upravo slican fenomen..Ne znam dal je nekom poznato ali u SE 850 teleonima su odradili timer,nebih sad znao da objasnim dal je neki chip u pitanju-lupicu,jos davno mi je to preneseno jos od ljudi sa zapada koji rade profi sa servisima i sl ali poenta je da rade jedno izvesno vreme i onda crknu,tako su podeseni..A recimo ja imam i danas dan K750i koji radi besprekorno vec 3 godine i nesto dok ni jedan K850 nije doziveo slavu da dogura do godinu dana-mozda ima takvih mada ja jos nisam sreo
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: kad bi sve komponente bile dugovecne,dje bi zavrsili,katanac na vrata..
:: :: :: znaci izmisle neku glupost,tako smanje vek komponenti,jos da izmisle da nema garancija na to,pih pa de bi im bio kraj..
:: :: :: mora da se vrti,kako god...
:: :: ::
:: :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
nikolaLION Re: Re: rerna 29.12.2009. 18:37 #175792

ja ne vidim da si ti predložio način kako da se popravi, tako da slobodno možeš da zaćutiš, ja sam uspeo da popravim na taj način grafičku koja je imala artefakte i sada radi besprekorno...

:: Naravno da nisam probao!El. komponente se popravljaju na malo drugaciji nacin,a ne turanjem u rerlnu,pobog
:: Kako mozes da garantujes da ce se na taj nacin zalemiti bas to mesto,a nece odlemiti 20 drugih...?totalno nelogicno i krajnje nestrucn
:: Poslusaj skara i podaj je u neku kovacku radionicu:)
:: P.S.Imam jedan pokvareni TV 70cm.Ima li neko malo povecu relnu na zajam?Hahahaha
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: @gilopil
:: :: ti si probao ovo pa znaš da ne funkcioniše
:: :: ne, moraš u rernu, prvo je zagrej na 200C i tek kad se zagreje onda ubaci na 6-7 minuta, nećeš ubiti kondenzatore za toliko, a ako ćemo realno, nemaš šta da izgubiš, grafička crkava, ako sad proradi, jej, uštedeo si stotinak evra, ako ne funkcioniše, jbg, onda moraš da kupiš novu, iovako bi je kupio... samo skini sva hlađenja, termalnu pastu i onaj limčić što ide pozadi na kućište
:: :: ako nećeš, onda sam voljan da otkupim tvoju neispravnu grafičku i da je sam popravim .
:: :: da li je iko uopšte pogledao link koji sam postavio???!!! bukvalno treba SVE da skineš sa kartice..
:: :: E3200@ 3.6GHz, 4GB Apacer 800MHz, geForce GTS250 512MB, Gigabyte P31-DS3l, Samsung F1 750GB + F3 1TB, Corsair CX40
gilopile Re: Re: Re: rerna 29.12.2009. 18:58 #175795

U pravu si,sorry.Evo upravo sam izvadio moj laptop iz relne i mogu ti reci da sljaka.U tosteru mi je HDD,a na gril sam bacio maticnu plocu,pa cemo da vidimo,hahaha

Nisam predlozio nista,jer je tortojed rekao sve.Samo sam skrenuo paznju coveku da to ne radi.U ostalom na njemu je izbor,pa ako hoce da je zapece,nek to i uradi.Uglavnom tu je i servis,pa nek se odluci,a i @skarov predlog mi se cini kao pun pogodak:))

:: ja ne vidim da si ti predložio način kako da se popravi, tako da slobodno možeš da zaćutiš, ja sam uspeo da popravim na taj način grafičku koja je imala artefakte i sada radi besprekorno..
:: E3200@ 3.6GHz, 4GB Apacer 800MHz, geForce GTS250 512MB, Gigabyte P31-DS3l, Samsung F1 750GB + F3 1TB, Corsair CX40
:: :: Naravno da nisam probao!El. komponente se popravljaju na malo drugaciji nacin,a ne turanjem u rerlnu,pobog
:: :: Kako mozes da garantujes da ce se na taj nacin zalemiti bas to mesto,a nece odlemiti 20 drugih...?totalno nelogicno i krajnje nestrucn
:: :: Poslusaj skara i podaj je u neku kovacku radionicu:)
:: :: P.S.Imam jedan pokvareni TV 70cm.Ima li neko malo povecu relnu na zajam?Hahahaha
:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: @gilopil
:: :: :: ti si probao ovo pa znaš da ne funkcioniše
:: :: :: ne, moraš u rernu, prvo je zagrej na 200C i tek kad se zagreje onda ubaci na 6-7 minuta, nećeš ubiti kondenzatore za toliko, a ako ćemo realno, nemaš šta da izgubiš, grafička crkava, ako sad proradi, jej, uštedeo si stotinak evra, ako ne funkcioniše, jbg, onda moraš da kupiš novu, iovako bi je kupio... samo skini sva hlađenja, termalnu pastu i onaj limčić što ide pozadi na kućište
:: :: :: ako nećeš, onda sam voljan da otkupim tvoju neispravnu grafičku i da je sam popravim .
:: :: :: da li je iko uopšte pogledao link koji sam postavio???!!! bukvalno treba SVE da skineš sa kartice..
:: :: :: E3200@ 3.6GHz, 4GB Apacer 800MHz, geForce GTS250 512MB, Gigabyte P31-DS3l, Samsung F1 750GB + F3 1TB, Corsair CX40
obradmi Nema veze ROHS standard sa tim 29.12.2009. 19:27 #175800

broj poruka: 7723
rade u tom standardu i Nokia i Samsung i Sony Ericson pa se zna ko je najbolji,da zabranjeno je olovo zbog gasova koji su stetni.Takodje duvaljka je vrlo vrlo rizicna ,najbolji je sistem sa infra crvenim zracenjem nesto kao `Martin` fokusira se toplota na odredjeni deo i vakum nozica podigne chip ,ali takvi sistemi su skupi par hiljada eura ,sanse sa duvaljkom su vece da nista ne uradi nego da pomogne.
codeus rerna metod 29.12.2009. 20:06 #175812

broj poruka: 4054

imao sam jedan lap ..davno.. na popravci .. tada jos nisam napravio sebi infra reflow mashine ...a rerna NOVA iz nemacke .. pa sto da neprobam ... isti problem sa grafickim chipom .. lap je unesen sa -20 u dobro zagrejanu sobu i odmah se pristupilo POWER dugmetu .. istog momenta je i graficka prdnula .. no .. skinuo sam graficku i poskidao sve kondenzatore sa nje .. bga chip dobro natopio sa tecnim fluxom .. odlicno iznvelisao da stoji vodoravno .. nakacio 3 termopara da pratim temperaturu i ukljucio rernu na 220 .. kad je chip dosao do 215 iskljucio rernu otvorio vrata i sacekao da se sve ohladi .. vratio kondenzatore i lap radi vec 2ga godina .. no prob at all .. reko sebi majstore (chitaj - kretenu _sralo te) .. ubacim moj PDA .. utripovao sam da je neko metalno parce sa donje strane `mali zvucnik` na to je licilo sa nekim limenim plocama i rupicama .. temp dosla do 180c kad je doticni `zvucnik` a u stvari cmos baterja chudno upakovana EXPLODIRALA .. skupljao sam rukom posle chipove sa dna rerne ..

rerna moz da uspe a i nemora

a ako imas garanciju na nju .. sta se zajebavas sa njom ?! .. nosi je na novi reflow .. ovaj put zadnji..
markozutic .. 29.12.2009. 21:35 #175836

a joj nema potrebe da se svadjate sad tu .P
zaintrigirala me ta rerna metod, video sam dosta klipova na youtube-u i na raznim forumima da je ljudima uspevalo, cal su i maticne od laptopa stavljalu i sta ti ja znam i radilo je :)
probacu sa ovom garancijom a ako neko hoce da je kupi kad je popravim nek se javi na mail jer mi posle nove godine dolazi 8800GT :P
ja bi je najradije sad ubacio u rernu, jer me mrzi da cekam na servis, al kad keva vidi sta radim sa rernom, *ebace mi sve po spisku :D

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs