Kupio sam karticu koja izgleda ovako: http://www.hisdigital.com/html/produ...id=90&view=yes Na njoj nigde ne pise Sapphire ali sam ja zakljucio da je ona jer moj drug ima istu takvu od Sapphire-a. Na mojoj je na kuleru nalepljeno MSI. Na MSI-ovom sajtu takva ne postoji a koliko vidim na Sapphire-ovom sajtu takodje ne postoji. Sta ja u stvari imam?
Elem, moguce je da je sapphire jer su oni ranije, ne znam da li jos uvek imaju, imali ATI by ATI sertifikat, tj jedino je za njih ATI garantovao da je kupljeni proizvod isti kao i da ga je ATI proizveo. ATI inace proizvodi veoma malu seriju kartica i to iskljucivo, koliko znam, za Kanadsko trziste i cena ovih kartica je doslovno astronomska. Sa ovim setifikatom, sapphire je pravio kartice i za neke druge proizvodjace, koji su samo lepili svoj logo. Zato se uostalom za Sapphire kaze da je najbolji proizvodjac ATI kartica a i HIS je veoma cenjen zbog kvaliteta. Pa ti povuci paralelu.
Ako je HIS Excalibur može se prepoznati na 2 načina a to su kao prvi jedinstven sistem hlađenja koji koristi samo HIS tzv. IceQ i ako ti kartica ima mogućnost za overkloking postoji takođe program koji jedino HIS kartice imaju tzv. HIS iTurbo program.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.