Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem mom.exe
STRANA 1 OD 1
basis Problem mom.exe 26.12.2009. 23:47 T23207

status: user
broj poruka: 6
PC mi je radio OK 2 godine i onda sam cisto radi reda resio da osvezim sistem pa sam formatirao HD i uradio restore sistema iz Ghost-a i onda neocekivano sam dobio ovu poruku na DeskTop-u prilikom podizanja WinXP...mom.exe pa u nastavku pise Microsoft.Net framework 2.0 not found initalisse...odprilike tako nesto pise. Graficka je ATI 2600Pro.Pomagajte samo bez antivirusnih resenja dajte konkretan odgovor.Pozdrav forumu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 27.12.2009. 00:00 #174818

broj poruka: 2931
pretpostavljam da ti je .net instaliran?

gilopile Re: Problem mom.exe 27.12.2009. 00:03 #174821

broj poruka: 9459
Problem moze biti:kada si radio ghost nisi imao iste komponente kao i sada kada si ga vracao.Tako da se vec instalirani drajveri(u ghostu)ne poklapaju sa novo-izmenjenim hardverom.Pre svega mislim na graficku karticu.Da li si u medjuvremenu nesto menjao od komponenti?

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: PC mi je radio OK 2 godine i onda sam cisto radi reda resio da osvezim sistem pa sam formatirao HD i uradio restore sistema iz Ghost-a i onda neocekivano sam dobio ovu poruku na DeskTop-u prilikom podizanja WinXP...mom.exe pa u nastavku pise Microsoft.Net framework 2.0 not found initalisse...odprilike tako nesto pise. Graficka je ATI 2600Pro.Pomagajte samo bez antivirusnih resenja dajte konkretan odgovor.Pozdrav forumu
::
basis mom.exe 27.12.2009. 00:16 #174826

Nista posebno nije menjano jedino sto sam novo prikacio je TP-Link Wireless kartica i SP3 za WinXP,instalirao sam i najnovije drivere za Graficku i Microsoft.net framework 2 i 3 i normalno brisao pomocu Microsoft Reg cleaner-a pre instalacije, ali uvek je ista poruka mom.exe.........

saxija re 27.12.2009. 00:16 #174827

broj poruka: 4016
koliko ti je mator taj ghost?

trla baba wlan

amdgeek
http://amdgeeks.net/overclock/926

basis mom.exe 27.12.2009. 00:17 #174829

Ghost 11.

gilopile Re: mom.exe 27.12.2009. 00:27 #174831

broj poruka: 9459
Ok,mom.exe je pokretac catalyst control centre.Iz nekog razloga nece da ga pokrene.

Evo ovde: http://www.techsupportforum.com/hardware-support/video-card-support/202860-mom-exe-error.html

http://www.processlibrary.com/directory/files/mom/

Problem moze biti i taj da si preko tog ghost-a instalirao sp3.Probaj da uninstalises CCC.
pa ponovo instaliraj graf.drajvere,ali bez CCC-a

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Nista posebno nije menjano jedino sto sam novo prikacio je TP-Link Wireless kartica i SP3 za WinXP,instalirao sam i najnovije drivere za Graficku i Microsoft.net framework 2 i 3 i normalno brisao pomocu Microsoft Reg cleaner-a pre instalacije, ali uvek je ista poruka mom.exe........
saxija re 27.12.2009. 00:34 #174833

broj poruka: 4016
nismo se razumeli, koliko ti je star backup, nemi se desavalo da zbog velike datumske razlike pucaju programi, kao kad resetujes bios pa kad podignes sistem a datum naopak i pola stvari zakuje

trla baba wlan

amdgeek
http://amdgeeks.net/overclock/926

basis mom.exe 27.12.2009. 00:56 #174835

Pa jeste star skoro 2 godine BackUp i pomerio mi je sat ali u svakom slucaju hvala svima resio sam problem poslusao sam savet `gilopile` i posle 2 restarta sljaka.Pozdrav.

basis mom.exe 27.12.2009. 01:10 #174839

Sada mi pri podizanju ne javlja nikakvu gresku mom.exe.....i radi Catalyst Control Centar ali se ista greska javlja pri restartu ili gasenju PC-a.Ne smeta mi ali bi voleo da znam u cemu je problem.Pozdrav.

tortojed Problem bi mogla da uzrokuje promena datuma - antivirusi i ostale 27.12.2009. 06:30 #174897

broj poruka: 10999

sigurnosne aplikacije to tumace kao moguci pokusaj nekog malicioznog programa da `zbuni` sistem. Ako imas antivirus i firewall, reinstalisi ih, ako nemas, krajnje je vreme da to resis (a iskljuci sve sto dolazi sa Win-om, pa i sam security center).
casper Re 27.12.2009. 16:29 #175044

broj poruka: 235

A jesi li probao da instaliras Microsoft.Net framework 2.0 ili mislim da je 3.0 zadnja verzija. Imao sam i ja tih problema da izbacuje gresku (ali se ne secam da li je mom.exe) i ne mogu da otvorim CCC i posle instalacije Microsoft.Net framework 2.0 resio bih problem.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs