Nije zamerka,samo mi stvarno nije jasna poenta. Pogledaj sliku ponovo,ako svi fanovi duvaju u istom smeru(ka napolju)onda on samo smeta u protoku izmedju prvog fana i case exhaust fan-a.A ako je okrenuo jedan prema drugom onda tek nemam reci.Po meni ovaj tip kulera ne zahteva dual fan podrsku,jer mu je V telo po vertikali a ne horizontali,na koju inace idu dve venta.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ne bih se bas slozio za drugu zamerku, za neko vece clockovanje pomazu 2 fana i to lepo, ako je vec resio da ga hladi vazduho :: :: :: trla baba wlan :: :: amdgeek :: http://amdgeeks.net/overclock/92 :: :: ::
leba ne trazi :) nego vidim da je napravljen da se montiraju 2, a i ja iz licnog iskustva videh da ej bolje da ima 2 ili 4, kad sam silovao CPU to mi je bilo najbolje resenje evo
Ne kontas moju poentu,suvise mu je blizu taj fan exhaust fanu.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: leba ne trazi :) nego vidim da je napravljen da se montiraju 2, a i ja iz licnog iskustva videh da ej bolje da ima 2 ili 4, kad sam silovao CPU to mi je bilo najbolje resenje ev
Koji su driveri korisceni za 5870?Nesto mi je manji GPU score nego sto bi trebao da bude za Vantage.. Sto se tice igara nije lose,to je to.. Izvrti samo Crysis Warhead DX10 2xAA/4xAA/8xAA/16xAA Ccisto da vidimo kolika je razlika..
@Pufi Jos uvek eksperimentisem sa odnosom Vcore/VTT/PLL. Trenutno sam (u BIOSu) na 1,3Vcore, 1,158VTT i 1,85PLL (tj PCH1.8). LLC mi je ukljucen i pod punim opterecenjem povecava Vcore na 1,32v. Mislim da cu moci jos da smanjim Vcore. Moram da probam i sa iskljucenim LLC, mada je Vdroop veci nego sto sam navikao.
LinX posle pola sata tera tempreature do 73c, Prime95 (large FFT) do 70c. Trebalo bi za koju nedelju da mi stigne jedan drugar iz USA, zamolio sam ga da mi donese par Delta 38mm ventilatora, jeste da ce verovatno da se cuju kao mlaznjak, ali hocu da probam kakv im je efekat. :)
Pravo da ti kazem, sto vise testiram sve mi je jasnije da je `sweet spot` za svaki dan 3.8GHz, sto se odnosa toplote/performansi tice.
Sto se ventilatora tice, bili su jeftiniji ako uzmem dva (pa sam ga i stavio) a i imam psiholosku potrebu da stvari budu simetricne! Mada, uvek mogu da probam i bez, nije neki tezak posao.
@DaSickSyst http://www.memoryc.com/ Doduse, skocila je dosta cena sad oko Bozica i NG. U trenutku kada sam narucivao bila je 80e (90 sa postarinom), tako da mi ni carinu nisu naplatili.
@SkyFire Kazu na forumima da 9.12 povecava Vantage score, videcu da ih probam ovih dana. Inace, skor je za stock ok, obicno su izmedju 15 i 17 hiljada.
Plocom sam jako prijatno iznenadjen, i mogu da kazem da je ovo bio najlaksi OC u mom zivotu (a imam 28 godina). Jedina mana je malo veci Vdroop (pad napona pod opterecenjem). Tako da sad eksperimentisem da li je bolje da idem sa vecim BIOS Vcore-om (uz pad napona pod opterecenjem) ili sa nizim Vcore-om u BIOSu koji se uz LLC poveca pod opterecenjem. Videcemo.
Sto se tice OCa i potrebnog napona, mislim da je mnogo vaznije da ti zapadne fin chip, posto mislim da vecina (ako ne i sve) p55 ploce mogu da dostignu 200BCLK.
:: :: Extra... Reci mi samo kakva je ploca za OC,sto se napona tice? Planiram da uzmem mozda GD65, slicna je ovoj,mada slabija. :: :: i5 ide na 4 GHz? Bez problema :: ::
:: @DaSickSys :: http://www.memoryc.com :: Doduse, skocila je dosta cena sad oko Bozica i NG. U trenutku kada sam narucivao bila je 80e (90 sa postarinom), tako da mi ni carinu nisu naplatili Hvala za link...Vrlo korisna informacija. I da ne zaboravim....Racunar ti fenomenalno izgleda...Odusevljen sam sto mu nisi nakacio masu svetlecih ventilatora i neonki. Pozdrav i nadam se da ce te dobro sluziti.
Zaboravih, evo ti link ka tabeli sa razlicitim podesavanjima koje su koristili za i5 oc, bas na GD65, moze da ti koristi (doduse, voltaze za 4.0GHz su im znatno vise nego sto je meni trebalo, ili drugima sa razlicitih foruma).
Sad gledam neke review-ove,i cini mi se da je MSI napravio lep potez sa ovom plocom. Inace mi je svaka komponenta asus,ali za ovu plocu cu ozbiljno da razmislim. Hvala druze.
Nema na cemu, ja sam prvobitno hteo da uzmem EVGA P55 SLI (ili FTW), ali posto ih ALTI izgleda uvozi jednom u tri meseca i to po komad, uzeo sam ovu.
Inace do sada sam takodje koristio uglavnom Asus ploce, pa rekoh da promenim, posto su mi hvalili MSI P55 seriju.
:: :: Sad gledam neke review-ove,i cini mi se da je MSI napravio lep potez sa ovom plocom. Inace mi je svaka komponenta asus,ali za ovu plocu cu ozbiljno da razmislim. Hvala druze :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.