Pozdrav, kada vec pitam ovih dana,hajde jos jedno pitanje da postavim.
Drugar je kupovao graficku kartu, pa je na moj predlog pazario sapphire 4890 vapor x 2GB. Uradio je test u 3d mark06 i skor mu je oko 7500 poena. Konfiguracija je:
ASUS p5b pentium D 925 3.0 GHz, 4 MB 2x DDR2 @ 667MHz sapphire 4890 vapor x PSU chieftec gps 550ab a (550w)
Kada radi cpu test 0 fps ima,eventualno 1, a ove ostale GPU testove razvija oko 40 fps.
Bilo ko,da li zna objasnjenje ovako malog skora? Oke,stariji je procesor,ali je i dalje dosta dobar.. A ja ne mogu da ga savetujem da menja plocu i procesor na svoju odgovornost.
Za CPU skor je to sasvim normalno, mada je opet bas mali skor, provrti Vantage, ali samo GPU testove. Imaces average fps kada zavrsis test, pa reci sta si dobio, ili ako neces Vantage odradi samo GPU testove u 3D Mark 06 pa se javi :).
Da li si instalirao pec za 3D mark ??? Ako nisi preuzmi 3dmark06_v110_0906a_patch-[Guru3D.com].Instaliraj, pa probaj ponovo da odradis. Meni je skor blizu 10.000.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
heheh,ne ljutim s eesses,nije moja konfa... Ali ja samo pitam da li je stvarno tako? Tj dali je usko grlo na ploci i procesoru? Ako jeste,savet cu lako da dam, barem neki 1156 socket i intel i5,za pocetak. Ali ne smem da ga savetujem da puca pare bzv ako nije do toga...
Ako GPU test pokaze da je grafa u redu, onda je proc usko grlo :0.
Pozdrav!
:: :: heheh,ne ljutim s eesses,nije moja konfa... Ali ja samo pitam da li je stvarno tako? Tj dali je usko grlo na ploci i procesoru? Ako jeste,savet cu lako da dam, barem neki 1156 socket i intel i5,za pocetak. Ali ne smem da ga savetujem da puca pare bzv ako nije do toga.. :: ::
Ploca,prosesor i memorija su usko grlo za graficku 100%1156 platforma bi legla taman uz 4890.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: heheh,ne ljutim s eesses,nije moja konfa... Ali ja samo pitam da li je stvarno tako? Tj dali je usko grlo na ploci i procesoru? Ako jeste,savet cu lako da dam, barem neki 1156 socket i intel i5,za pocetak. Ali ne smem da ga savetujem da puca pare bzv ako nije do toga.. :: ::
:: Ploca,prosesor i memorija su usko grlo za graficku 100%1156 platforma bi legla taman uz 4890 :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: heheh,ne ljutim s eesses,nije moja konfa... Ali ja samo pitam da li je stvarno tako? Tj dali je usko grlo na ploci i procesoru? Ako jeste,savet cu lako da dam, barem neki 1156 socket i intel i5,za pocetak. Ali ne smem da ga savetujem da puca pare bzv ako nije do toga.. :: :: :: ::
Pa,uz neku dobru plocu i procesor zalosno je stavljati tu memoriju koja radi na 667 MHz.Pretpostavljam da je Kingston u pitanju.
:: :: Kako moze memorija da bude usko grlo majke ti??? :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: SLI 2xASUS 8800GT TO :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: :: :: Ploca,prosesor i memorija su usko grlo za graficku 100%1156 platforma bi legla taman uz 4890 :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: heheh,ne ljutim s eesses,nije moja konfa... Ali ja samo pitam da li je stvarno tako? Tj dali je usko grlo na ploci i procesoru? Ako jeste,savet cu lako da dam, barem neki 1156 socket i intel i5,za pocetak. Ali ne smem da ga savetujem da puca pare bzv ako nije do toga.. :: :: :: :: :: ::
neki E5300 digni na 3.6GHz, mozes i sa box kulerom pa ces da vidis sta je zver. On ti je oko 5 soma i uzmi plocu P35, P43 ili ako ima para P45 chipset i to ti je to. Uzivaj! Ako ima para za jaci procesor moze da uzme ali sa ovom jeftinom kombinacijom ploca-procesor za malo jace od 100 jevreja ce da tera babaroga dobro.
Osvezi bios ploce i kupi e5300 kao sto ti rekose klokni pojesce starog pentijuma najjeftinije resenje, nemoras da menjas plocu ili na e5400 koji radi na 2.7 i kad stavis fsb 1066 dodje ti na 3.5 Ghz sto je dosta radice ploca , samo hladjenje. p965 nece kociti nista!!! memorija takodje nezamajavaj se time mnogo.
nego ubija kartu, menjaj taj CPU sto pre, jer je to stari Intel krsh, ti Pentium D nisu mogli da se takmice ni sa Athlon X2 serijom... On je ok za neku katu najvise tipa 8600GT...
Sto se tice snage bio je negde izmedju Athlon X2 i obicnog Athlon/Pentium 4 ...
Sto se tice Nikolinog problema definitivno je CPU usko grlo! Za ATI uvek treba obratiti paznju da se uzme jak procesor jer uzima vise procesorske snage nego Nvidia..
:: nego ubija kartu, menjaj taj CPU sto pre, jer je to stari Intel krsh, ti Pentium D nisu mogli da se takmice ni sa Athlon X2 serijom... On je ok za neku katu najvise tipa 8600GT.. :: ::
@ Sky, znam da siimao taj Pentium D, secam se da ti je u sigu bio neki validation sa 5Ghz, oni su se dosta klokovali, ali opet nisu to neki procesori...Intel je sa Core2Duo tek napravio pravu stvar.
:: :: Oke,hvala...tako sam i mislio :: :: Samo jos ov :: :: da li je bolje po vama uzeti neki E8400 ili q9400 :: i5 ili i7 ne dolaze u obzir jer zahtevaju menjanje ploce. :: ::
oke,nisam zapeo za te procesore,ali predlazem kupovinu nekog od ta 2. Gledam neke testove, i ispada da su igre na strani core2duo tj na kolicini MHz? Pa zato pitam...q9400 je dosta jaci od 8400 ali ne znam koliko je 4 jezgra iskoristivo u igrama u odnosu na 2 na taktu od 3, 3.5GHz?
Za koji god procesor da se odlucis od ta dva nemoj da ti pada napamet da overklokujes jer ta ploca ima toliko dobru naponsku sekciju da bi vrlo ubrzo umrla od OC-a.
Vreme quad core procesora tek dolazi. Ja sam tu razliku odlicno video prilikom prelaska sa E8400 na Phenom II 955BE. GTA IV na istim podesavanjima ima skoro 10 fps vise na ovom Amd-u bez OC-a nego sto je imao E8400 na 3.9 ghz.
Sto jeste,jeste..To si upravu..Samo ja nebi bas tako grubo rekao da to nisu neki procesori,oni su odlicni samo sto u odnosu na tadasnje trziste i u poredjenju sa AMD-om bili u manjem zaostatku.Intel je tek napravio veliki korak sa Core 2 Duo serijom. Sto se tice njegovog problema secam se kada sam imao Presccot na 3.2 Ghz i 7900 GTO,dok nisam ubacio ba taj Pentium D 935 karta je radila manjim potencijalom.Sa Pentium D je progledala i drasticno su skocili frejmovi..Znaci da je u to doba Pentium 4 Presccot 3.2 Ghz bio usko grlo kao i njemu sad ovaj Pentium D za ATI! Da sam na njegovom mestu isao bi pre na neki Quad nego na Core 2 Duo!
:: Ako bas oces neki od ta dva onda Q9400.. :: :: @ Sky, znam da siimao taj Pentium D, secam se da ti je u sigu bio neki validation sa 5Ghz, oni su se dosta klokovali, ali opet nisu to neki procesori...Intel je sa Core2Duo tek napravio pravu stvar :: :: :: :: :: :: Oke,hvala...tako sam i mislio :: :: :: :: Samo jos ov :: :: :: :: da li je bolje po vama uzeti neki E8400 ili q9400 :: :: i5 ili i7 ne dolaze u obzir jer zahtevaju menjanje ploce. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.