Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Club 3d 7600gs AGP Problem
STRANA 1 OD 1
bokuma Club 3d 7600gs AGP Problem 22.09.2006. 22:03 T2313

status: user
broj poruka: 50
Default clockovi kartice su 400/400, umjesto 400/800, kako pishe u specifikacijama. Trgovao sam je u Beogradu prije mjesec dana a zivim u Crnoj Gori i sve mi neshto smrdi na maltretiranje i vracanje kartice. Sluchajno sam otkrio da ne moze nikuda preko 405/418 sa ``Coolbits``-om ili 410/435 u ``Rivatuner``-u (i to kad podignem AGP voltage u BIOS-u i frekvenciju na 99mh). Pored toga, mislium da ova druga varijanta nije ni stabilna. Rezultati u 3d marku 05 su katastrofalni (Izmedju 3100 i 3300). Naravno, od kad sam je instalirao, pojavljuje se famozno POWER INDICATOR upozorenje, zbog navodnog nedostatka struje. Nakon drivera 91.33 instalirao sam novi 91.47, jer sam na sajtu CLUB 3d-a prochitao da uz podizanje FSB od 1 ili 2 mh, novi driver rjeshava ``POWER INDICATOR`` problem. To se nije desilo i ostalo je da chekam driver na kojem rade u CLUB 3d-u i koji ce konachno rijeshiti stvari.

Shta mislite, jeli povezano POWER INDICATOR upozorenje sa tim niskim clockom memorije, ili je mozda kartica fabrichki nagrdjena.

Plocha: ABIT NF7-S, rev 2.0,
Procesor: Barton 2500, clockovan na 2205,
2x1gb Kingston ValueRam-a u dual channel mod-u
2 SATA HDD-a
2 DVD Writer-a

Napajanje je LCPower 6550GP
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vlaovicm Napajanje 22.09.2006. 22:57 #8524

broj poruka: 359
Slabo ti je napajanje pa drajveri automatski smanje frekvencije graficke
kartice u tvom slucaj memoriju sa 800 na 400MHz.

VMARC Problemi problemi 22.09.2006. 23:00 #8526

broj poruka: 9425
Poseduem doticnu karticu.
1. Ma vracane para zaboravi jer sta mislis koje obrazlozenje ces navesti u opisu kvara? "Kartica nece da se overklokuje, vratite mi pare!" Mozes dobiti u najboljem slucaju osmeh umesto bilo kakvog komentara.
2. Klok kartice je 400 za CPu i 2x400Mhz DDR (Double Data Rate) sto ce reci 2x400= 800MHz
3. Problem sa power indikatorom je iskljucivo softverske prirode i ne javlja se dok ne ubacis Coolbits ili Rivu i to zbog drajvera. Ja ga resavam tako sto restarujem racunar i on normalno proradi i to na opustenom kloku 480 za cpu /480(960) za memoriju. Posedovao sam i primerke koji su radili na 540/500 ali iz prve serije koja se uvezla kod nas.
za sada nemam konkretno resenje za power indicator ali cim ga pronadjem postovacu. Drajvere koristim 9.1.3.3 ako ti nesto znaci (tj 91.33)
Eh da vezano za predhodni post, nije problem u napajanju ja imam Chieftec od 450W, 2xCorsair 512 DDR, D805@3.3Ghz WD200GB SATA2 i Gigabyte 865G plocu, sto je opustena varijanta za tog cifteka.

Opusti se i uzivaj, kartica ti je sasvim OK.
dragojlo2 evo ovako... 23.09.2006. 03:08 #8529

broj poruka: 718

ovaj problem objasnjavaju ljudi iz tehnicke podrske alternate-e (online shop u nemackoj) : za stabilan rad ove kartice je potrebno na 12v prikljucku imati 18 i vise ampera! koliko se ja razumem bez obzira na snagu napajanja ovaj prikljucak moze da dobija manje od ove vrednosti ,pa shodno tome i graficka ne radi kako treba... valjda sam pomogao malo (osecam se k`o boy scout!). `Ajd u zdravlje!

bokuma ??? 23.09.2006. 14:10 #8538

Pitanje za VMARC-a:

Dakle, onih 400mh za memoriju, koju prikazuju NVIDIA Control Panel ili Rivatuner, su normalni? Ako je tako, kako objashnjavash prilichno loshe rezultate na 3dMark05. Od kad sam je instalirao, nishta nisam igrao, osim ``PREY`` demo iz ``DIGITAL``-a, koji je pomalo kochio, dodushe, na najjachim detaljima. Da mozda neshto drugo tu ne shtima - mozda se iz nekog razloga ne voli sa memorijom ili sa plochom.

Shto se POWER INDICATOR problema tiche, znam da je softwerske prirode i sachekacu rjeshenje CLUB 3D-a, na kome navodno rade.

Pitanje za DRAGOJLA2:

Postoji li neki softwerski nachin da se vidi amperaza ili to mora ruchno?

VELIKO HVALA NA ODGOVORIMA

Minus probaj 23.09.2006. 15:37 #8540

broj poruka: 4

Probaj svaki MOLEX konektor da ubodes, jedan od njih ima veci napon, i prestace da ti izbacuje pop up poruku...
Imas o tome na benchmark forumu, problem je do napajanja, ali i do glupih drivera...
VMARC Re: probaj 23.09.2006. 16:39 #8542

::
:: Probaj svaki MOLEX konektor da ubodes, jedan od njih ima veci napon, i prestace da ti izbacuje pop up poruku..
:: Imas o tome na benchmark forumu, problem je do napajanja, ali i do glupih drivera..
Ovo bi moglo da pomogne, naime ranija serija ovih kartica koje smo testirali nije izbacivala ovu poruku, sto se moze objasniti "pravim MOLEX" konektorom. probacemo pa cu postovati ako pomogne.
Sto se tice tvojih losih rezultata u 3D Marku 05, to se mozda moze objasniti samim tim sto ti popup prozor kaze da kartica radi u nekom reukovanom (ili sejf ili usporenom) modu.
sto se dela oko DDR memorije tice, to ti je osnova i osnovna razlika izmedju DDR i SD memorije.
Kada budes klokovao karticu na recimo 480MHz za memoriju, ona ce ti raditi na 960. OC ti je uglavnom moguc za nekih 30-50% svake IT komponente, sta mislis da proizvodjac nebi stavio tu memoriju barem na 700 ako moze da radi na 800.
Poz.
dragojlo2 re: bokuma... 23.09.2006. 21:25 #8559

broj poruka: 718

pojima nemam ,brate , ali ako neko zna to bi trebalo da bude Pisko ili neki drugi teski hardveras, od mene zasad samo toliko ...`Ajd u zdravlje!

Fencer ... 24.09.2006. 01:30 #8561

broj poruka: 217

::Postoji li neki softwerski nachin da se vidi amperaza ili to mora ruchno

Skines bocnu stranu kucista i pogledas na napajanju. Nije ti kuciste na severnom polu pa da je problem.

Vidi da ti je graficka na odvojenoj grani od HDD-a i optike (ovo manje vise).

bokuma Nove grdne pojedinosti 24.09.2006. 12:33 #8562

Juche sam se sa 91.36 WHQL driver-a vratio na 91.47 i jutros kad sam probao bijednu ZUMU da igram, zabetonirao mi se PC. Instalirao sam FARCRY, samo da vidim hoce li se na nechemu ozbiljnom isto desiti, i desilo se, nisam uspio da prodjem ni namjeshtanje opcija. Dakle, sad vishe nije stvar loshih benchmark rezultata, vec kartica odbija da radi sa bilo kakvim igrama. POLUDIO SAM ...

Nocas cu da je stavim na 18 amperski molex, ako vec nije i onda slijedi freshka reinstalacija WINDOWS-a. Ako to ne rijeshi neke stvari, eto me u BG kod prodavca.

HVALA NA ODGOVORIMA
VMARC Nema veze sa konektorima 24.09.2006. 12:49 #8565

Sve isporobao i dalje je isto. Problem je softverske prirode i resava se tako srto RESTARTUJETE masinu a NE UGASITE! i prilikom sledeceg podizanja sve je ok i to na overklokovanim vrednostima (kod mene trenutno 500/471)
bokuma !!!!! 24.09.2006. 14:31 #8570

Ma uopshte me ne brine POWER INDICATOR upozorenje, vec zablokiranje PC-a pri svakom pokushaju igranja (chak i onih smijeshnih igrica sa interneta, tipa ZUMA). To zaista nebi smjelo da se deshava ovakvoj kartici. Nadam se da ce reinstalacija Windows-a rijeshiti problem jer su se mozda izbrkali driver-i ili neshto slichno.

Opasan me maler tuche sa hardware-om u posljednjih godinu dana. Prvo sam se o jadu zabavio sa DVD pisachima, a sad zajebancija sa ne tako sitnom investicijom ...
bokuma Rjeshenje ??? 24.09.2006. 20:04 #8578

Otkrio sam shta je bio uzrok blokiranja PC-a, tj. grafike. AGP frekvencija u bios-u mi je ostala na 99mh. Spustio sam je na 75 i sad je sve OK.

ZDRAO BILI

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs