Poz ljudovi nabavio sam `racunar` gore naveden :) zanima me da li mozete da me uputite kako idu neke komande za njega? kako da pustim kasetu ili sta vec,posto blage veze nemam oko njega. drugo pitanje.......da li pasuju kasete od C64 na njega? trece pitanje...neka okvirna cena kod nas koliko se krece,koja mu je realna vrednost? (posedujem monitor i konzolu)
POooozdrav svima i nadam se da ce mi neko odgovoriti.
Ako imas kasetu sa programima, pokrece se taok sto se pritisne PLAY na kastasu, zatim pritisnes CTRL i i malo ENTER (oni su obicno bledo sive boje) i eto krece ucitavanje. Kasete sa programima od C64 ne pasu, jednostavno nije isto. Ako hoces da se nesto igras oko programiranja, to je najobicniji BASIC. Davno je to bilo kada sam na njemu pravio programe za razne proracune za faks. Cuvam ga kao raritet, ali vise nije u ful funkciji. Sestrici mi rasturili kasetas.
Ne secam se tacno,ali mislim da je `run```naredba za ucitavanje sa kasete i pokretanje programa(automatski),a` load``` samo ucitavanje zaglavlja(bez autorun-a)
Ne pasu programi sa c64,jedino oni koji su pisani u bejziku,ali ih ne mozes ucitati sa trake sa jednog na drugi racunar. U pitanju je Basic.Vecina programa pisana za 8-mo bitne racunare ce raditi i na njemu,ali ih treba istipkati.Crysys bi tipkao jedno 8 zivota i na kraju bi dobio syntax error zbog nekompaktibilnoscu grafickih drajvera:)
Skoro sam ga zavalio na `limundu` u paketu sa Amigom 1200(komplet) za 80E.Njega sam cenio 1000 din,ali bez monitora,a u monitoru(RGB) mu se nalazi i napajanje +5v.
Imam negde i jos par kaseta za njega:)).
P.S. Kao sto sam rekao,ja sam ga dao za 1000 din.A sad,vredi on onoliko koliko je nekome stalo do takvog racunara tj. za nekakvu kolekciju krseva.Sve zavisi u kakvom je stanju.Komplet racunar sa monitorom u extra stanju mozes zavaliti i do 50E,pa i vise.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.