Recite mi da li je velika razlika? Hteo sam da kupim asus p5q ali zbog cene sam se predomislio, pa mi je ispala asus p5kpl/1600. Nadam se da nije losa, mada mi je gamemaster rekao da joj je bios siromasan i da nije za OC. Ima 2 pcie ali steta sto je jedan x16 a za drugi me iskreno i ne zanima. Poz svima.
Ploca ti nije losa za taj procesor,inace u tvom slucaju trebalo bi da samo povecavas fsb i dizes voltazu cpu-a,sve sinhrono,znaci ukljucena je i brzina same ram memare,gledaj da ti ostane na 800mhz prilikom povecavanja fsb-a,znaci smanjuj mnogioc za memaru,to ti moj savet,a mozes i da podignes brzinu memare uz malo voltaze za nju,mada ti to ne preporucujem neces dobiti mnogo...inace sto se pci-e slota tice ne znam sta ti tu nije jasno?
:: e3200, geil pristine 2gb, wd320gb, 8600gts, qler xigmatek s963. Odgovorite mi i pitanje vezano za pcie pls. Po :: :: ::
tako da za to nemoras da brines tebe verovatno buni paspored pcie linija rezervisanih za pcie slotove. Za prvi slot ti je rezervisano 16 linija i tu nemas sta da brines to je max koji moze po slotu da se rezervise na bilo kojoj ploci, dok je za drugi pcie i one male pcie1 rezervisano 4 linije i oni uglavnom sluze za druge uredjaje koji koriste takve slotove kojih ce u buducnosti biti sve vise.
udji u bios, digni fsb postepeno a sa njim ti se dize i frekvencija rama. Skini cpu-z i prati sve vrednosti kako se krecu. Moze da ides sa ramom i na 1066, meni radi na 1000, fsb mi je 250 a odnos fsb:dram je 1:2
nisam dirao voltazu cpu-a a voltazu rama sam digao u biosu na 2,2 ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.