Odlucio sam da kupim novu grafu posle dugo vremena, do sad sam furao MSI Rx2600 najjacu verziju ove serije ja bi reko ... E sad, budzet mi je oko 90-100 evrica. I sad ne znam sta da uzmem a u igri su mi za sad: 1.Gainward 9800GTS 2.PowerColor 4830
Uspeo sam nekako da svedem izbor na to posle okretanja telfona 20 razlicitih radnji gde svako vodi svoju politiku prica svoju pricu, cak i kad zovem istu radnju a javi se drugi lik prica mi neku totalno sestu pricu od onog sto se javio pre njega. I uglavnom punili mi glavu svim i svacim i na kraju sam sveo izbor na ove dve ne znam ni ja vise kako, cena im je pristojna sta znam oko 8 soma gore dole. E sad mene zanima vredi li to toliko i da li uopste valjaju ove dve karte ili bi mozda trebao da uzmem nesto trece mozda ? Ili sto mi jedan covek rece da se strpim mesec dana pa da uzmem Gainward GTS250 koja je oko 10 i po soma ???
imam napajanje cooler master 420W zaboravih da napomenem, jel moze ono da gura 5750 ? i jel mi sigurno bolje da idem na radeona, posto vidim da svi velicaju radeon u zadnje vreme ...
:: imam napajanje cooler master 420W zaboravih da napomenem, jel moze ono da gura 5750 ? i jel mi sigurno bolje da idem na radeona, posto vidim da svi velicaju radeon u zadnje vreme ...
razgledao sam malo i definitivno se odlucio za ATI. samo ne znam sta mi je ciniti 4770 4830 4850 5750 ??? skontao sam da je 4770 otprilike u klasi sa 4850 ali da je mnogo manji potrosac, a za 4830 sam primetio da je svi zivi zaobilaze kad pitam za nju, jel to zato sto je losa ili zato sto nije zastupljena ??? a sto se tice 5750 za nju mi treba 120e minimum ja mislim, a i da li ste 100% sigurni da moje napajanje moze da izgura to ?
Od te dve sto si pitao ja bi malo vise dodao i kupio 9800gx i jes da se greje al je zver, ne bombardujem radeon ja sam old fan, a o5 u pravu su vise sam za tu opciju da sacekas ako hoce nv kupi gtx260 ili ati 5770 your choise
nije bre,samo je ati manibalizovao sa 4770,zato ti svi govore da bezis od nje,jer je va novija,manje trosi,bolje se klokuje mislim SVE!!!! 5770 ihaaaa sad vec razmisljm da nekako pokvarim moju 4870:))
pazi realno da sklepam za 5770 nema sanse pogotovo sto sad jos ide nova godina... ovo napajanje mi tera jos atlona 5600+ rezac i HDD 320GB i imam 4GB rama na 800MHz. za 5750 bi jos nekako mogao da sklepam... E sad sta mi je ciniti 4770 ili 4830 ili sklepati nesto za 5750 ako ova moja trabakula od 420W moze da ga izgura. Ali kolko shvatam svaka od ove 3 moze da tera novije igre na high detaljima, dirt 2,fallout,borderlands,saboteur,CoD6,nfs shift........?
Na amd-ovom sajtu pise za 4830 i 5750 da je preporuceno napajanje 450W. Za 4770 ne pise ali 5750 je mali potrosac i trebao bi da radi. Ipak je napajanje cooler master
Nemoj se toliko odusevljavati,jer je taj CM losiji od LC-a(U tom rangu).
I nikako nije napajanje koje bi ja koristio za navedenu konfu.
@Ljove:uzmi His 4850(90e),prodaj tog CM za 1K.Posto ti od karte ostaje 10 i od napajanja 10,za te pare glat mozes uzeti LC5450(na oglsima).
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Na amd-ovom sajtu pise za 4830 i 5750 da je preporuceno napajanje 450W. Za 4770 ne pise ali 5750 je mali potrosac i trebao bi da radi. Ipak je napajanje cooler master :: :: :: Radi na crno, trosi na belo :: ::
pazi ovako mnogo mi je komplikovano i drndanje da sad dajem oglas pa da cekam 100 god da se neko javi, ne mogu ni ovu staru RX2600XT grafu da prodam a ne napajanje... a 4770 sam naso za ispod 9000 ima Assus i MSI ne znam sta mi je bolje ... a i kad bi uzeo napajanje onda bi mogao da se pristedim za 5750. a sto se tice malera izgleda da mi sinoc zvizno procesor kad palim komp samo crn ekran to mi se desilo jednom pre 2-3 dine i bio je procesor u pitanju, sve sam proverio zivo ukljucio i iskljucio resetovao bios i nista, tako da ako mi je otiso proc to mi dodje trosak od jos jedno 4500 za neki athlonII 240, i sad mi sve pada u vodu maltene ...
ha kako da ne moze ljudi ja sam PII i 4870 cerao na 470w a trosi ko djavo ta 5750 ne trosi vise od 100w
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: Nemoj se toliko odusevljavati,jer je taj CM losiji od LC-a(U tom rangu) :: :: I nikako nije napajanje koje bi ja koristio za navedenu konfu :: :: @Ljove:uzmi His 4850(90e),prodaj tog CM za 1K.Posto ti od karte ostaje 10 i od napajanja 10,za te pare glat mozes uzeti LC5450(na oglsima) :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Na amd-ovom sajtu pise za 4830 i 5750 da je preporuceno napajanje 450W. Za 4770 ne pise ali 5750 je mali potrosac i trebao bi da radi. Ipak je napajanje cooler master :: :: :: :: :: :: Radi na crno, trosi na belo :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.