Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Izem ti kvalitet VGA to VGA kabla - nov a mozda losiji
STRANA 1 OD 1
Panta019 Izem ti kvalitet VGA to VGA kabla - nov a mozda losiji 21.12.2009. 21:00 T23042

status: user
broj poruka: 1583
Koristim monitor Prestigio P3222W i nesto nisam happy njegovim fabrickim VGA to VGA kablom jer u jednoj nijansi plave i sivkaste boje kada se prikaze na ekranu u vecoj povrsini vidi se blago treperenje golim okom. Na graficku nvidia 9600gt je povezan preko DVI to VGA adaptera. Sto se kvaliteta same slike tice deluje mi veoma solidno za tako jeftin monitor.

Kupim neki VGA to VGA od 3 metra koji deluje i deblje od fabrickog i ona dva cuda za filtriranje signala su nekoliko puta veca od onih na fabrickom kablu. Kada sam ga povezao ono treperenje je prestalo ali je slika totalno mutna u bestraga. Cackao sam podesavanja monitora ko blesav, zezao se sa Clock i Phase, pokusavao da napravim custom resolution ali ne vredi. Mutna je slika cak i na native 1650x1080. Osim sto je slika mutna takodje se vide tragovi udesno od slova kada se ista prikazu na beloj pozadini.

Vratio sam fabricki kabl i slika je opet normalna.

Da li moze da se desi da sam naleteo na felerican kabl ili su mozda gremlini ?

Kod Kalču nema lganje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic > Panta 21.12.2009. 21:18 #173125

broj poruka: 19012
moze se desiti, ne da si naleteo na felerican kabl, vec da je taj kabl nedovoljno dobar za tvoj monitor, mozda ima debelu izolaciju, a unutra...a ne znam sto si morao da kupujes drugi kabl kad ti je fabricki bio OK, pitaj da zamenis za drugi, ja bih ti preporucio ako tamo ima Bandridge, ili Ednet, prave izuzetno kvalitetne kablove.

Stripy Re: 21.12.2009. 21:54 #173136

broj poruka: 4163
Kabl ne verujem da je feleričan već verovatno monitoru ne odgovara njegova impedansa tj otpor. Probaj ga na drugom monitoru.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

H-nitro re 21.12.2009. 22:39 #173148

broj poruka: 1975
e a meni se na asusu 24` dogadja da kad je crna pozadina samo crna vide se neke male pruge linije koje polako idu na gore sta je to?
e da uvek sam hteo da pitam sta su duhovi sto se vide na monitoru jeli to to??

Don`t drink and drive take joint and fly

imarkovic > H-nitro 21.12.2009. 22:56 #173156

nisu to duhovi, njih mozes da vidis tek iznad 5ms odziva, recimo kad igras neku igru, pa kad primetis dok npr. `junak` sa kome igras surfuje i iza njega ostavlja blage tragove ocrtavajuci celu svoju figuru, to su duhovi, ti na tvom monitoru imas mali odziv i ne mozes da primetis..

H-nitro @imarkovic 21.12.2009. 23:14 #173162

broj poruka: 1975
hvala covece ovo sam hteo da cujem, bas me zanimalo sta je a mrzelo me da pitam.

evo za teb nevezano za ovu temu skini film the edge sa antony hopkins-m i room 1408 u like it bro...

Don`t drink and drive take joint and fly

ravenoss Re: @imarkovic 21.12.2009. 23:42 #173173

broj poruka: 486
Dok sam imao samsung 940N vidjao sam raznorazne duhove,znaci 8ms jbg,e kad se predje na 5ms- onda nema vise istih..

:: hvala covece ovo sam hteo da cujem, bas me zanimalo sta je a mrzelo me da pitam.
::
:: evo za teb nevezano za ovu temu skini film the edge sa antony hopkins-m i room 1408 u like it bro..
:: Don`t drink and drive take joint and fly
mijo moze biti los kabl 21.12.2009. 23:53 #173177

broj poruka: 17
Moze biti los kabl. Ja sam jednom kupio nov kabl i stavio na samsung 720N, mutna slika i senke. Mislio sam da je problem u monitoru, medjutim, prebacim stari kabl sa drugog monitora i slika OK. Stavim taj novi kabl na jos par maonitora, izmedju ostalog i na CRT i na svima njima felericna slika. Znaci taj novi kabl nije valjao. Bacio sam ga. Necu da imenujem firmu od koje sam ga kupio.
imarkovic > H-ntiro 21.12.2009. 23:53 #173178

e, fala za room, podsetio si me, zaboravio sam da ga skinem, a ovaj drugi TheEdge sam gledao jedno 3x, film je extra, preporucujem ostalima.

codeus re 22.12.2009. 07:36 #173244

broj poruka: 4054

3m ..pretera ga .. uzmi KRACI kabel
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs