Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
5870 vs 295GTX... 5870 +8% 9.11 vs 9.12 driveri
STRANA 1 OD 3  
Zajebani76 5870 vs 295GTX... 5870 +8% 9.11 vs 9.12 driveri 17.12.2009. 08:59 T22911

status: user
broj poruka: 538
Samo za one koji su sumnjali u skok performansi novim driverima Povecanje performansi od 8% samo driverima nikako nije za podcenjivanje.

http://img43.imageshack.us/img43/8089/driveri8performanse.jpg

Darajvere mogu da se skinu na ovom linku - http://markholmes.sapphiretech.com/Drivers/Catalyst/9_12/catalyst_9.12_windows_7_vista_dec14.zip

Taj skok je jos izrazeniji kod 5970 modela pa je samim tim razlika u odnosu na direktnog konkurenta jos veca, do sada je bila od 20-40%, znaci sada bi trebala da bude negde oko +60% u korist 5870, ali to cu preciznije prezentovati samo da nadjem malo vremena i ponovo se poigram sa 5970 modelom.

Zanimljvo je uporediti 5870 sa 295GTX, za ovo poredjenje koristio sam defaultni klok 295GTX i balgo klokovanu (+6%) 5870 karu koja inace moze da se klokuje za 24/7 950/1390mhz 1.200v.

http://img34.imageshack.us/img34/7493/vantage5870vs295gtx.jpg

http://img30.imageshack.us/img30/4733/farcry25870vs295gtx.jpg

http://img693.imageshack.us/img693/992/stalker5870vs295gtx.jpg

Gledano kroz vantege test moze se videti da nema razlike u performansam pri ovakvim klokovima, dok FarCry2 daje prednost 295GTX karti za +7%, stalker je isto tako izjednacen kao i vantage test. Znaci moze da se kaze da je novim drajverima 5870 koja kosta 320-350e jako blizu performansama 295GTX cija je cena jos uvek oko 430e, ili da je sporuija nekih u proseku 10%. Samo da pomenem da je 5870 daleko manji potrosac i daleko tisa (skoro necujna) karta od 295GTX u full loadu.

Kada je u pitanju MAX benchabilni klok tu ce 295GTX ostati na tronu u odnosu na 5870 i sumnjam da ce neka novija verzija drivera moci da nadoknadi ovako veliku razliku.

http://img34.imageshack.us/img34/7426/vantage5870vs295gtxmaxb.jpg

Kometare i diskusiju na ovu temu mozete pogledati i na ovim forumima gde sam postavio istu temu :)
http://hwgurus.com/forum/showthread.php?p=9935#post9935
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=2025457#post2025457
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Pa lepo 17.12.2009. 09:11 #171475

broj poruka: 6102
I sada nek i dalje kenjaju po ATi-jevim drajverima. Raduje me isto što ovako lepe vesti stižu od tebe, jer sam stekao utisak da si objektivan, tj. mnogo objektivniji od drugih `entuzijasta` koji uvek vuku na svoju stranu, iako se predstavljaju kao neutralni.
Nego, je l` se zna kada će se novi KAtalisit pojaviti i na AMD-ovom sajtu. Ipak, najviše volim odatle da ih skinem.

Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS

despot83 Lepo 17.12.2009. 09:17 #171481

broj poruka: 711
Drajveri cine cuda protiv masnoce cak i u vodi hladnoj kao led.

Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos ... 17.12.2009. 09:33 #171491

broj poruka: 2743
Hvala na korisnoj informaciji.

Demon to some. Angel to others.

Equinoxe Re: 17.12.2009. 10:06 #171501

broj poruka: 12057

Pa izvanredno !!! Alo 1075 GPU ?!?! Na kom naponu....a i VRAM si polupao. Ajde objasni se

NMY ThX 17.12.2009. 10:32 #171505

broj poruka: 1509
Hvala zajebani, sto si po ko zna koji put priblizio performanse doticne karte u poredjenju sa konkurencijom (iako ove dvije nisu konkurencija, lako je izracunati sta radi ostalim slabijim nVidia-ma)...

Pozdrav

PS: Ako se kolege budu nesto odsjecale pozivam se na tebe...

SONY VAIO VGN-FW285J

TheBear Ovi drajveri poboljsavaju performanse 17.12.2009. 11:17 #171519

broj poruka: 6502
izgleda svim kartama HD5000 serije, ima se oko 1000 poena veci Vantage skor, sto nije malo, nije dzabe Ati stavio one cene za5770 i 5750, one itekako vrede sada, 5770 sa ovim drajverima bi trebala da bude jaca od 4870...

http://www.overclock.net/ati/628840-ati-9-12-driver-results-5770-a.html

Sa ovim drajverima 5850 je jos jaca od GTX285... Ja cim skupim pare uzimam 5850.

Zajebani76 @DmasteRNo1 17.12.2009. 14:01 #171568

Nikada nisam razumeo ljude koji vuku u bilo koju stranu sem ka onome sto je realno, ka realnosti nema potrebe nista de se vuce, ona je tu i od nje se ne moze pobeci.
Kada je hardver u pitanju (graficek karte) nije potrebno pisati romane o necemu, dovoljno je postaviti rezultate i izneti neko licno zapazanje o nivou buke, potreosnje, odnos performansi/cenu, mislim to zanima i mene i tebe i svakoga. Sve sto bi se reklo van toga kao recimo licna procena kvalitet ??? mislim koja moja ili tvoja licna procna kvaliteta, ako grafika daje bolje performanse od konkurentnog proizvoda, sta tu ja imam da procenjujem kvalitet PCB-a kondezatora i ostatka elektronike, stace mi to u zivotu kada imam garanciju 2-3god, svi ti detalji ka i preterano bavljenje specifikacijama proizvoda je ustvri gubljenje vremena i mog i tvog jer ako mogu da uporedim dva proizvoda iz prve ruke i vidim koji je bolji bavljenje navedenim detaljim je suvisno. Mogu i ja da napisem neki roman na temu specifikacija koje sam fasovao negde na netu i iznesem neki svoj filozofki stav ali cemu to?. Kupicu neku knjigu da procitam, pogledacu neki film a necu se baviti necim sto mi u tri zivota nije potrebno.
Drajveri su oficijalni a kada ce na njihovom portalu da se pojave? nadam se ovih dana, ja ih dobijam drugim kanalima kao i beta biose itd.

@philaemos
Molim i drugi put:), uskoro 5870 malo detaljnije, default vs OC performanse, steta sto nemam sa cim da je uporedim, jasno je da je ultimativno resenje nesrazmerno skuplje od najboljeg 5850 ako gledamo kroz klokove 24/7 a tek je 5970 nesrzmerno skuplja u odnosu na obadva modela. 5970 kloknuta na 24/7 klokove je brza svega nekih 25% od 5870 24/7 totalna disproporcija performanse/cena.

@bax2003
Max benchabilni klok je postignut u uslovima 0-5c sobne temperature za potrebe izuvanja iz tike mog dragog kolege iz tima Nikole i ne manje dragog kolege Perice, barem dok oni mene ne izuju sa LN2:P. Dogovorili smo se da se malo ganjamo na vazduhu do D_Day-a a za potreba http://hwgurus.com/forum/showthread.php?t=729 tako da za sada ja izuvam i7 975 i i7 950 sa mojim jadnim i7 920:(, sto bi rekli ko zna zna:P ili u prevodu ukenjao me primerak karte samo tako:P. Naime ovo je najbolji primerak 5870 koji sam mogao da vidim u celom svetu, gpu klok je prosecan ali zato vram izuva 1410mhz za benc 1390mhz za 24/7 sto moze da potvrdi i HWbot lista http://hwbot.org/listResults.do?gpuModelId=1587&applicationId=17&filterUser=true&filterBlocked=true&sli=false&limit=100 ja sam ovaj sa medaljom na 5 mestu:P inace napon je 1.350v i ventilator na MAX 100%, temperature karte u uslovima minusa u sobi ne prelaze 50c sto je uslov da se izvuce ovako visok klok na vazduhu:) Sve je bezbedno 100% samo kada znas sta i kako radis a sto i nije neko znanje, vise je dostupnost hardvera i dugogodisnja praksa.

@NMY
Ne znam dali tabor ima nesto da doda, mislim da im nisam ostavio manevarskog prostora kako bi nesto instruisali itd ali krajnje su simpaticni pripadnici i jednog i drugog plemena kada pocnu da mlate praznu slamu i jedni druge da vredjaju, mislim cemu sve to i za cije babe zdravlje:(

@TheBear
Da ovi drajveri generalno popravljaju performanse kompletne 5xxx serije karata a narocito 5970. Inace 5850 je i sa predhodnim drajverima bila brza od 285GTX i to poprilicno, evo da se podsetimo malo te razlike u performansama pri MAX benchabilnim klokovima tada a tek sada je ta razlika overena...

http://img682.imageshack.us/img682/1240/hahahahahahcopy.jpg

...i u realnom radu...

http://hwgurus.com/forum/showthread.php?t=543
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=1&topid=21428&forid=12&katid=2

...gde se moze videti jasno kao dan da je 5850 pri 24/7 klokovima jedne i druge karte 30% brza, pritom tisa i poprilicno jeftinija od 285GTX.
imarkovic >> 17.12.2009. 14:28 #171575

broj poruka: 19012
serendipity...

ravenoss Cek bre 17.12.2009. 14:37 #171577

broj poruka: 486
Ima li poboljsanja performansi 4xxx modela karti? Ako je neko probao neka javi..
SkyFire U pa lepo.. 17.12.2009. 16:10 #171607

broj poruka: 18472
Koristan test..
Ovo mi uliva nadu i poverenje ako ne izadje Fermi i ne ispuni ocekivanja eto 5870 u CF ...Extra ..
E sad mi nije jasno samo kako si i na koji nacin uspeo da podignes toliko memoriju..To nisam nigde video jer jednostavno nece,ne moze fizicki..Jel moguce da je tvoj primerak jednostavno takav i da si ubo neki unikat?
Jedna mala primedba na test..Kada radis testove odradi sa i bez AA.NV ima mnogo vecu prednost kada se ukljuci AA!Cisto da se vidi ralika u extremnijim uslovima igranja.
Jel GTX295 bio maximalni clock taj koji si postigao?Zar ne moze vise?

Green Green Grass Of Home

DaSickSyst Jos jednom svaka cast i hvala za objektivne testove. 17.12.2009. 16:32 #171620

broj poruka: 2909

Pridruzujem se DmasteRNo1-u i ostalima i stvarno mi je drago da konacno vidimo objektivne testove na forumu,stvarno lepa promena u odnosu na dosadasnje realne price i pricice.
Pozdrav Zajebani i nadam se da ces nastaviti da nas snabdevas korisnim informacijama.

DaSickSystem

Zajebani76 @SkyFire 17.12.2009. 16:43 #171624

Fizicki moze, povuces klizac i moze ali kod drugih nece da radi, kod mene se tako sklopilo da je svaki od memorskih cipova taka da hoce na tih 1420-1440mhz!!! za bench a 1390mhz 24/7, to se desi jednom u 10000 primerak, kao da je neko birao probrane memoriske cipove pojedinacno i stavio ih na ovaj primerak karte. Znaci bas sam ubo unikat, oce to mene, kad ti kroz ruke prodje 10-20 razlicitih primeraka ostane i neki unikatan:P mada ovo me je bas ukenjalo, otiso i kupio za sebe i bas taj da bude ovako dobar.

NV nema vecu prednost a kamoli mnogo vecu prednost kada se ukljuci AA, pad performansi ukljucivanjem 2xAA 4xAA srazmerno je slican izrazeno kroz procente kod obadava brenda, malo je bolja situacija kada je 295GTX u pitanj, ta karta zaista procentualno bolje skalira i pad performasni je manji kada se ukljuci AA nego recimo kod 5870, ali isto tako nije besplatan, to jes oseca se pad performansi i sa 2xAA i sa 4xAA, ovo ti kazem zato sto si cesto tvrdio da je 2xAA besplatan kod Nvidia jacih modela kao sto je 285GTX ili 295GTX a to nije tacno.

295GTX nije klokovana u ovom poredjenju ali 5870 jeste za +6%, sto sam i naveo u prvom postu, inace 295 se klokuje u proseku +15% bez dizanja napona a sa dizanjem napona i stock kulerom klokovanje za 24/7 nije preporucljivo i bez toga je karta previse bucna i poprilicno se greje, preko 90c pa do 100c gde cesto u pravom full loadu testirano furmarkom broj obrtaja ventilatora ide na 100% a podesen je na auto. Ovo o cemu govorim testirano je van kucista na stolu, inace u igrama broj obrtaja venitilatora sa istim primerkom karte varira od najcesce 65% do retko kada 100%.

@DaSickSyst
Narvno da hocu, to je samo deo onoga sto radim a mogu da podeli sa ostalima, sasvim dovoljno da bi se imao pravi uvid kako stvari stoje. Drago mi je da ti se svidja plod mog malog truda i 1h slobodnog vremena:)
SkyFire @Zajebani76 17.12.2009. 17:00 #171634

Ja sam se nadovezao na tvoj test znaci poredio sam GTX295 i 5870,(ne moram valjda da ti crtam koji NV i da pisem stalno GTX295) i tu ide u korist GTX295 i to sa malo vecom razlikom kad se ukljuci AA primer FarCry2.Ja znam sta pricam,sad cu da okacim i test..
Far Cry 2 DX10 Ultra,8xAA :
http://img705.imageshack.us/img705/4341/farcry2full.png
GTX 295 : 75 fps
ATI 5870 : 56 fps
Napominjem da driver za Windows 7 za NV nije radio kako treba i da je bilo podbacivanje u fps-u,to znas i sam ...Zar ovo nije malo veca razlika?
Nemopj da zaboravis da sam celu seriju GTX2xx ispratio i da nemas razlog da se trudis da me nesto non stop dopunjujes i ispravljas,sve sto ti znas,znam i ja i to je to..Nema tu nikakve tajne.
To za 2AA free je trebalo ili jeste sad vise i ne znam - da bude implemetirano u sam chip ali se ne ponasa tako u sintetickim testovima dok i live gamingu nisam primetio razliku ali mada bitna stavka je da zavisi od igre do igre..Pazi sad ako budes zeleo da udjes u raspravu oko ovog jer imam poprilicno jake argumente za ovo sto pricam.NPR.GTX295 u Warheadu jako malu razliku pravi izmedju 2x/4x/8/16/AA fakticki je najbolje igrati na 16x jer se tu u odnosu na dobitak u grafickom prikazu najmanje gubi.Testirano sa GTX295,poslednji testovi koje sam radio kao i live gaming.Sto se tice 2xAA free da se vratim na to,to nisam ja izmislio vec je poteklo od NV.U tom slucaju se ogradjujem od krajnjeg rezultata jer je diskutabilno.Znaci nisam ni pogresio a govorim i iz licnog iskustva..
GTX295 se klokuje od prilike oko 20%,15% je neka osnova i ne moze da bude prosek..Cak se i premasuje tih 20% odnosno 690 Mhz ...

Sto se tice primerka 5870 sta da kazem osim svaka cast,bruka..A to kod tebe nije ni cudno kad te hoce..
Trebaces mi ovih dana,docicu do BG-a pa ako budes voljan da mi posudis kartu samo da izvrtim test?Pozdrav.

Zajebani76 @SkyFire 17.12.2009. 17:39 #171644

Pa ti povedi racuna o tome kako se izrazavas, budio malo precizniji, ako si rekao `NV ima mnogo vecu prednost kada se ukljuci` a to povezem sa tvojim cestim tvrdnjama da je 2xAA free kod Nvidia jacih modela, normalno je da mislm da generalno mislis na Nvidia karte, pritom to nije tacno ni kada je 295GTX u pitanju a kamoli slabiji modeli. Ja te ne ispravljam non stop, ne znam kako drugacije da ti kazem da to sto si tvrdio nije tacno, bez da ti kazem da nije tacno, a da se ti ne uvredis ili pomislis kak neko nesto ima protiv tebe.
Kad ces jednom da shvatis da to sto nesto imas ne znaci da o tome znas sve i da je svaka tvoja tvrdnja vek i amin, evo recimo ova za 2xAA nije tacna ali to nije razlog da se drvis kada ti neko protivureci. Dovoljno je da kazes da ta tvoja tvrdnja nije bila na mestu nece ti jezik otpasti, bez da se pozivas na Nvidi-u itd.

Opet mogu da se vratim na to da se ti precesto pozivas na licno iskustvo a sada kazes da su to tvrdje Nvidie, ja znam da jesu ali kako to da si tako lako poverovao tim tvrdnjama a tu informaciju cesto plasiro i ako imas 295GTX pa sam mozes da isprobas sve sto ti neko servira kao info, malo je to ipak ne objektivno pozivati se na licno iskustvo a onda kada neko ukaze da to nije tako a i sam znas da nije da se pozivas na to sta tvrdi Nvidia.

Ja se ne raspravljam i nemam razloga za to, cemu naginaje ka raspravi o necemu sto nisam ni pomenuo 2x/4x/8/16/AA jos sam rekao da 295GTX bolje skalira od drugih karti kada se ukljuci 2x/4xAA i pad pefromansi je manju, to jes slazem se sa onim oko cega bi ti da diskutujes, tako da ne znam cemu diskutovanje. Tvoj ili moj subjektivni utisak kako nesto radi je nesto sto ne moze da se iskaze drugacije sem recima, a to kakav je pada performansi kada se ukljuci AA lako se da izmeriti kroz par naslova , recimo da je kod FarCry2 igre po njamanji ali nije tako u svim naslovima, vec kao sto si sam reko varira, svako je manji nego kod drugih karti. Isti slucaj je i sa 5970, prosto to su dula gpu karte i to je jedna od njihovih karakteristika, manji gubitak performansi pri visokim vrednostim AA i rezolicijam preko 1920x1200 u odnosu na singl gpu resenja.

`GTX295 se klokuje od prilike oko 20%,15% je neka osnova i ne moze da bude prosek..Cak se i premasuje tih 20% odnosno 690 Mhz ...`
Ovo mozes da tvrdis ako si imao vise od 5kom 295GTX na malo detaljnijem testu a evo sada te pitam, dali si imao?, ja sam ih toliko isprobao samo tokom pravljenja rezova za GOC a od tad jos 5x toliko

Pa ima si vec 5870 i izneo svoje impresije njom, ovo je ista stvar samo se vram bolje kloka. Ako budem u Beogradu i ne budem zauzet dacu ti naravno, zasto da ne. Karta ce mozda pod LN2 tako da i od toga zavisi.
SkyFire @Zajebani76 17.12.2009. 17:49 #171648

Pogresno si me shvatio..Nemoras bas uvek da budes bukvalista i da tvoja bude poslednja :) Niti se ljutim,dusam kako god ti to okarakterisao vec sam se samo malo ogradio nista vise..Sa tobom je malo teze polemisati jer si nekad skeptican i upadas u trip pa moram da pazim sta pricam zato sam se i ogradio sa odredjenim recima i recenicama..To ne treba da bude razlog za ovo opsirno raspisivanje i polemiku van tvoje teme!
Sto se tice 2xAA pa ja ti i upravo pricam da sam to proverio i da u Live Gamingu nema razlike ali kazem opet se ogradjujem da zavisi od igre do igre,nekad fakticki ne oseti ni 4xAA/8xAA - ne bukvalno a kamo li 2x AA..Znaci pitanje je same igre..Zato sam ti i naveo Warhead jer se male razlike prave u live gamingu.Ono sto hocu da kazem da je veci procenat tacnosti njihovih tvrdnja tih 2xAA kao free.E sad,vredi i to sesti i proveriti bas detaljno kroj jedno 10 igara i zabeleziti broj frejmova..Ono sto znam ja sam izneo tj sto sam zapamtio i to mi se ulilo u pamcenje.
Tacno je da se razlike pomeraju,da nisu iste u svakoj igri,ja to nisam ni sporio ali kao sto sam obecao te testove tek treba da postavim samo da se sredi prica oko drivera sa Win 7!

GTX295 se klokuje od prilike oko 20%,15% je neka osnova i ne moze da bude prosek..Cak se i premasuje tih 20% odnosno 690 Mhz

Nisam probao 5 i to znas,nisam imao priliku a nisam se ni iteresovao zato si i postavio to pitanje ali sam probao 3 karte,jednu predpostavljas cija je bila a drugu sam takodje igrom slucaja probao i ponasa se isto..Ako je pitanje overclocka GPU-a,tu mi detaljan test ne treba,nacicu stabilne klokove u roku od 30 min.Znaci sa mojom kartom ukupno 3 do sad a nije mi problem da nadjem jos koju da ispunim taj bonus od 5 koji trazis :)
Inace dovoljno mi je da pogledam silne review-e i testove bar oko tih stabilnih klokova nikad nije bilo lazi!Znas i sam da je kod nv minimalan clock za svaki dan 100 Mhz pa na dalje pocev od G80..Obzirom da je takva situacija tesko je moguce da su sgva tri primerka bila `bolja` .Eno i Mirko kad je dobio GTX295 Gainward,njegova je radila cak na 700 Mhz..Sta drugo da ti pricam.Ako se ne slazemo u ovom to znaci da smo imali razlicita iskustva i to je to..Ja tvrdim na osnovu onog sto sam ja doziveo i video a ti na osnovu svog licnog iskustva..To ne znaci ni da smo ni ja ni ti upravu ali ne mozemo obojica generlazivota kao sto si to vec uradio a tih 15% jer to nije jednostavno tacno bez obzira ko je koliko karti probao!
Smanji te postove od Kulina Bana,skraticemo pricu,drzimo se teme,ne zelim da ulazim u duboke rasprave bez cilja bar sa nekim ko poznaje materiju,tebi ne treba da objasnjavam nista..OK?

Sto se tice karte 5870 ,jesam je imao 7 dana tacnije,i jesam zadovoljan,samo znam da memorija nece toliko i da su to retki i unikatni primerci zato sam i rekao tj pitao kako si dosao do takve karte.
Zahvaljujem se unpared na volji da mi posudis kartu..

gile23 ... 17.12.2009. 18:34 #171660

broj poruka: 9121
@Zajebani cime hladis tu 5870, jel referentni kuler ili si ti nesto budzio, to da li je u sobi 15 stepeni ili 0 nema neke ogromne razlike ako ti se komponenta greje konstantno na nekih 70 stepeni. Evo moja 4850 isti temp je imala kada je ocistim u leto na 30 stepeni u sobi i danas kada sam je ocistio na 18 stepeni u sobi :). A ove driver momke si lepo sredio sa tim takozvanim krsom od ATI drivera :). Odlican test, samo si trebao da odradis i test u DX11 i uporedis 5870 i GTX295 na Stalker Call of Pryprat. @Sky ti mozes da se busas koliko hoces GTX295 je mnogo losija kupovina od bilo kog ATI-ja u tom cenovnom segmentu :). I da taj 1075 GPU clock su dostigli kod cika toma sa nekom nabudzenom Power Color 5870 koja kosta 100 dolara vise od referentne 5870 i bliza je ceni 5970 nego 5870 :).

Pozdrav!
NMY Jedna preporuka! 17.12.2009. 18:41 #171662

broj poruka: 1509
Posto se vec spominje AA, zasto se ne bi uveo i AF!

Koliko sam upoznat, ATI mnogo mnogo bolje skalira sa visokim AF nego nVidia, npr. 4890 sa AA 8x i AF 16x daje rezultate kao GTX285!

Pitanje je: Sta bi bilo da se i AF ukljuci na MAX ?

Zajebani, uradi i takvo nesto ako nije problem...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

Zajebani76 Re: @Zajebani76 17.12.2009. 19:11 #171672

Ja nista nisam polemisao na ovu temu, to jes kako se karta ponasa u uslovima 8xAA sa FarCry2 igrom, tako da mogu samo da potvrdim da je tako kad si to vec izneo a pritom sam i rekao da je kod FarCry 2 igre to dobro skaliranje sa ukljucenim AA najizrazenije. Sve je na svom mestu u diskusiji sem tvojih zapaznaj koje sam naveo a koja sada kazes da su Nvidaia info, ja ne mogu da znam da si ti u zadnjih 6meseci pisao da je 2xAA free na osnovu svog licnog iskustva na koje se cesto pozivas ili na osnovu neke informacie koju si procitaio negde, ovo prvo mi je daleko blize zato sto se na to najcesce pozivas a tek sada si pomenu da je to ustvari tvrdjnja Nvidije koju samo prenosis.

Nisam ja skeptican nego precizan i ako govorim precizno o necemu onda to ne moze da bude drugacije bez tako a kada generalizujem ili iznosim info koji sam negde pokupio onda to navedem, pritom ako mi neko ukaze na to da gresim ja se korigujem mada to pre sam primetim, na koji drugaciji nacin moze da se vodi konverzacija? dali ja trebam da sanjam sta si ti hteo da kazes? mogu samo da procitam i odovorim ti na to, kako drugacije? Kazes pogresno sam shvatio, nemam sta da shvatm, procitam sta si napisao i odgovorim ti u skladu sa tim i u skladu sa tvojom reakcijom kako ja sada tebe non stop nesto ispravljam, objasnio ti da nije tako i to je to.

Stvarno si ne moguc kada nesto zacrtas u vugla:) 20% na osnovu 3 primerka to tvrdis pa sad da ne bude da je samo na osnovu toga onda se pozivas na iskustva korisnika sa foruma koji su isto kao i ti blago ili jako pristrani prema parcetu hardvera za koje su dali 500e, ja nemam taj trip, to nisu moje karte a bilo ih je preko 20kom i eto ja sada kazem na osnovu svog iskustva da je prosek 15% kao i sve sto sam do sada naveo, pritom ne sporim tovoje iskustvo i ne kazem da ti daleko bilo lazes kad tvrdis da je 20% a ti i ostali sami ocenite sta je realnije, to je proizvoljna konstatacija pa sta je kome blize i kako ko rezonuje tako neka prihvati.

Kad si pomenuo raspravu, pa raspravu si sam pokrenuo i to nije nista lose, malo je bezveze kada kazes da i ja sam znam, to cesto i drugima govoris u diskusiji, a pritom ne znas sta ja znam a sta ne znam i koliko su se ta saznanja promenila i nadogradila u medjuvemenu. Ja manje vise nemam sta da kazem van onoga sto sam napisao u prvom postu, sem mozda da odgovorim na pitanja korisnika ako ih nesto van toga zanima, kao sto sam i tebi odgovorio, precizno i jasno.

::
:: Far Cry 2 DX10 Ultra,8xAA
:: http://img705.imageshack.us/img705/4341/farcry2full.png
:: GTX 295 : 75 fp
:: ATI 5870 : 56 fp
:: Napominjem da driver za Windows 7 za NV nije radio kako treba i da je bilo podbacivanje u fps-u,to znas i sam ...Zar ovo nije malo veca razlika?
SkyFire @Zajebani-Zaguljeni 17.12.2009. 19:26 #171677

Brate tezak si kao crna zemlja.Srecom ja te poznajem pa znam da volis da vodis ove besmislene diskusije i da ispravljas takozvane krive drine..
Sta si se uhvatio tog FarCry2?Ja sam samo uspotno pomenuo da potvrdim ono sto sam rekao da kada se ukljuci AA malo bolje skalira GTX295 i to je to..Tvrdnju sam potkrepio dokazom i jos ima testova da se postave..
Sto se tice 2AAFree jel ti gore negde i procita da sam ja rekao da sam to probao ali da se to razlikuje od igre do igre.Nekad je stvarno free nekad ne ali procentuoano mozda vise naginje 2xfree.E sad procentualno ili ne ako je nesto receno da je tako a nije onda je to druga prica.U proteklih 6 meseci jesam tvrdio stojim iza toga ali kao sto ti kazes tad sam imao druga saznanja i do tad se promenilo jer sam izvreteo vise od par igara pa sam zapamtio rezultate a pogotovu kad vrtim ove sinteticke testove.Znaci ne zelim da budem nerealan vec da govorim istinu.Zato je to vise inffo nego prakticno delo koje mozemo da dozivimo.A sto se tice iskustva,na sta drugo da se opozovem,jedini posten nacin jeste da izneses ono sto si doziveo a ne ono sto ti je drugi plasirao ili si cuo,i ko zna dal je od toga i koliko tacno..
Ovo za clock i potencijal karte cu ti vrlo prosto docarati koliko tvoja pa cak ni moja prica ne stoji i da vrlo cesto volis da generalizujes stvari upravo iz tog svog licnog iskustva..
Nek si probao 15 GTX295 i imao rezultat od tih 15% koje tvrdis sto opet kazem nije tacno..Tamo negde postoji neki ludak,hardveras koji je probao 50 takvih karti i njegov procenat se povecava na 18-20%..Ono sto treba da shvatis da nema generalizovanja i ciji je veci,sad ti bolje znas jer si probao vise karti i tvoj sud je merodavniji..Pa nek bude,i tamo neciji tudje iskustvo se ne poklapa sa tvojim pa isto tako moze da kaze da je taj rezultat sasvim drugaciji..Prvi si generalizovao i ja sam krenuo za tobom samo da ti ukazem na gresku koju pravis..3,5,15 karti sasvim nebitno..Dal si se zapitao da je u tih 5-10 karti zapalo serija losih primeraka,samo ti navodim razne solucije i primere.Kazes zelis da budes objektivan,budi brate pa sagledaj sve mogucnosti..
Mislim da je tvoja glavuca daleko tvrdogalvija od moje..Peace brother.. :)
Bolje se javi na tel nego da piskaras ovde ko neka tetkica :)

Ishmerish Zajebani 17.12.2009. 19:26 #171678

broj poruka: 7285
ti ubuduce slobodno iznosi svoja zapazanja(testove),koji su uzgred sasvim OK.

Ali te molim,isto kao i Sky-a da vase diskusije prebacite na mail,sms,fon,skype.msn....
Jer ovo presipanje iz supljeg u prazno gadno smara nas ostale,a pritom kada sam na fon-u moram da preskocim temu,zbog ovakvih Halje Gebre Selasije postova.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

SkyFire Re: Zajebani 17.12.2009. 19:28 #171680

To sto sam i ja rekao ish malo vise gore ali poznavajuci njega on je takav voli da se raspise i da objasnjava..Ja sam da se drzi teme..O stvarima koje ga interesuju moze i u 4 oka da se polemise,ako ne bude dobar bice 2 plava oka hahahaha...
Zvao sam ga cak i na tel al se ne javlja..
Useri su ga pitali vezano za temu ali on opet baca kacenat na mene..Izgleda da sam mu zanimljiv :)

:: ti ubuduce slobodno iznosi svoja zapazanja(testove),koji su uzgred sasvim OK
:: Ali te molim,isto kao i Sky-a da vase diskusije prebacite na mail,sms,fon,skype.msn...
:: Jer ovo presipanje iz supljeg u prazno gadno smara nas ostale,a pritom kada sam na fon-u moram da preskocim temu,zbog ovakvih Halje Gebre Selasije postova
:: Lala 4ever!
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Zajebani76 @gile23 17.12.2009. 19:29 #171681

Na temu 5870 bice nova tema gde cu pretstaviti ASUS kartu i kao sto sam uradio prikaz 5850, tako da ces imati prilike podrobnije da se informises o svemu sto te zanima.
Ince kart je sa stock kulerom koji dobro radi posao posto pri sobnoj temperaturi 20c klokovima 950/1390 1.200v broj obrtaja venta ne prelazi 33% pretestirano CrysisWarhead igrom. Inace na to koliko ce se karta grejati utice ambijentalna temperatura, ti to mozda ne primecujes treba samo malo da obratis paznju pa ces videti da je tako. Svaka karta ima auto vrednosti broja obrtaja ventilatora, karta ce se konstantno grejati na 70c ali ce u hladnijim uslovima rada broj obrtja venta biti manji, tako da to sto bi trebao da zapzis mozes samo ako fikisras broj obrtaja ventilatora i imas mogucnost da zagrejs ili ohladis ambijentalnu temperaturu, nije nesto frapntno velika razlika ali je primetno.

@NMY
Ne zahvalno je raditi sa AA i sa AF vrednostima iz razloga sto performanse variraju od serije drajvera do razlicitih modela karti i toga kako se ponasaju tim uslovima rada. Narocito je to izrazeno sa AF gde ako poredimo dve karte sa recimo nekom Nvida kartom uopste ne radi AF u nekim igrama dok sa Ati kartom radi i onda dolazimeo da nesrazmerne razlike u performansama, sa AA to je drugacije ali isto tako u pojedinim naslovima je da ne poverijes kolika je razlika izmedju dva brenda, tako da je najrealnije raditi bez AA i AF kada je poredjenje u pitanju.

@SkyFire
E bre ne kaki:), radim ja jos nesto pored toga sto se kucka ovede sa vama:)
SkyFire @Zajebani 17.12.2009. 19:31 #171682

Kad vec pominjes AA i AF onda objasni ljudima da su setovanja koja postavljas iskljucivo iz samih igara..Retko koja igra ima da se podesi i AF jer su uglavnom setovanja samo za AA kao i u testovima..U driveru moze da se podesava ali kao sto si vec rekao to je nezahvalno iz razloga koje si naveo..

Zajebani76 @Ishmerish 17.12.2009. 19:40 #171687

Sve je vezano manje vise za temu ali znas ti njega iz njegovih ranijih avantura i rasprava ovde na forumu, sa njim se za cas diskusija pretvoti u rasprave na licnoj osnovi itd, tako da moram da budem dodatno precizan i jasan ako kojim slucajem tvrdim nesto suprotno od onoga sto jako cesto sebi zacementira u vugla jer u suprotno eto belaja:)

Pazi ovaj detalj njegove izjave `To za 2AA free je trebalo ili jeste sad vise i ne znam` a do juce je kao znao, kako sa njim da vodis neku polemiku kada stalno nesto menja, gubi pamcenje ili sta mu se vec desava:) muka me naterala da budem opsiran:P

@SkyFire
Za danas je bilo dosta objasnjavnja:)
gile23 Re: @gile23 17.12.2009. 19:43 #171688

broj poruka: 9121
Ok, meni je kuler uvek fixovan, nikad nije na auto :).

Pozdrav!

:: Na temu 5870 bice nova tema gde cu pretstaviti ASUS kartu i kao sto sam uradio prikaz 5850, tako da ces imati prilike podrobnije da se informises o svemu sto te zanima.
:: Ince kart je sa stock kulerom koji dobro radi posao posto pri sobnoj temperaturi 20c klokovima 950/1390 1.200v broj obrtaja venta ne prelazi 33% pretestirano CrysisWarhead igrom. Inace na to koliko ce se karta grejati utice ambijentalna temperatura, ti to mozda ne primecujes treba samo malo da obratis paznju pa ces videti da je tako. Svaka karta ima auto vrednosti broja obrtaja ventilatora, karta ce se konstantno grejati na 70c ali ce u hladnijim uslovima rada broj obrtja venta biti manji, tako da to sto bi trebao da zapzis mozes samo ako fikisras broj obrtaja ventilatora i imas mogucnost da zagrejs ili ohladis ambijentalnu temperaturu, nije nesto frapntno velika razlika ali je primetno
:: @NM
:: Ne zahvalno je raditi sa AA i sa AF vrednostima iz razloga sto performanse variraju od serije drajvera do razlicitih modela karti i toga kako se ponasaju tim uslovima rada. Narocito je to izrazeno sa AF gde ako poredimo dve karte sa recimo nekom Nvida kartom uopste ne radi AF u nekim igrama dok sa Ati kartom radi i onda dolazimeo da nesrazmerne razlike u performansama, sa AA to je drugacije ali isto tako u pojedinim naslovima je da ne poverijes kolika je razlika izmedju dva brenda, tako da je najrealnije raditi bez AA i AF kada je poredjenje u pitanju
:: @SkyFir
:: E bre ne kaki:), radim ja jos nesto pored toga sto se kucka ovede sa vama:
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs