pozdrav svima na forumu...imam jednu nedoumicu pa bih zamolio za pomoc...naime bratovljev komp je sledeci
ASUS M3A78 EMH HDMI AMD 7750BE 2GB ddr2 800 HD 3200 on board 420W thermalmaster(by CM) WD 160gb...
od kako je izvadjena njegova stara VGA i ostala ova integrisana komp je poceo da zeza nekad posle 5 a nekad posle sat,dva,tri...jednostavno ekran se oboji u neku boju(narandzastu belu i sl) i mora restart tipujem na VGA na ploci jer kada sam sve povezao na Biostar 760G sa HD 3000 nije bilo problema...hvala svima unapred na odg.pozz
PS.nosio sam je na reklamaciju u DL i kazu da je sve OK i da nije radila ono sto je kod mene:(
AMD Athlon II X2 250@3Ghz@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*1GB DDR3 OCZ@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser III 640GB samsung X2,160GB samsung
meni smrdi na konektor na ploci u slucaju da mozes kabal da zakacis nogom ili jos verovatnije sama grafika, proveri temperaturu severca jer je saad optereceniji i probaj sa resetovanjem biosa da ti vrati sve na default za integrusu, jos jedna stvar ima, davno kad sam imao GF4 zezalo je sa monitorom i do njega je i bilo, pitanje je samo koliko trpi ploca pa pocne da zeza
skini stranicu i pusti komp da radi .. normalno .. kad ti se ponovo desi blank skrin pipni chipset rukom .. ako je vreo .. montiraj neki vent da duva u njega ..
resetovan bios vise puta...ploca sa ostalim stvarima je van kucista(na kutiji od ploce).koliko se secam temp su ok i na cpu i mb provericu jos jednom...najcudnije je kada podignem mini xp sa hirens-a radi ok a kad dignem cist xp(nije vga instalirana) opet pukne i bez drajvera???naravno XP SP3 clean...hvala na predlozima...jos neko??
PS.dal moze napajanje da izazove te boje na ekranu,mada sa drugom plocom sve radi ok???
AMD Athlon II X2 250@3Ghz@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*1GB DDR3 OCZ@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser III 640GB samsung X2,160GB samsung
:: :: skini stranicu i pusti komp da radi .. normalno .. kad ti se ponovo desi blank skrin pipni chipset rukom .. ako je vreo .. montiraj neki vent da duva u njega ..
stavi WIN 7, ko zna mozda su ga zalili svetom vodicom pa ce da resi problem :), salu na stranu mozda ti je ta verzija windowsa losa obzirom da ih ima trilion na netu
sa tim diskom sam podigao bar 1000 kompova i ne verujem da je do njega...pun mu je HDD pa ne mogu da mu stavim 7(ima 15GB na C)...jbg...anybody else???
:: stavi WIN 7, ko zna mozda su ga zalili svetom vodicom pa ce da resi problem :), salu na stranu mozda ti je ta verzija windowsa losa obzirom da ih ima trilion na net :: :: trla baba wlan :: :: http://www.amdgeeks.net/overclock/84 :: ::
Prvo ako elimisemo sistem,ovo mi lici na varijantu kada izvadis stand alone grafiku,zabodes integrusu i driveri popucaju.Znaci ako otpisemo i sistem i drivere,tipican primer pucanja v-rama.A onda ide varijanta da je ploca testirana u servisu i po njima je ispravna.
Sto bi mi pecarosi rekli `riba smrdi od repa`. Sto znaci: skini win XP pro sp2 untouched,catalyst 8.10 i sa njega stavi i MB driver-pa da vidimo sta se desava.
Ako posle ovoga bude isto,uzmi tu plocu i usmrti sa njom onoga ko ti je tako naucno konstatovao da je ispravna(ili ti GPU na njoj).
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
zahvaljujem na konstataciji Ishmerish...probacu i sa SP2 mada sumnjam obicno su problemi na SP2 pa se resi sa SP3 al ajde mozda ima nekih gremlina pa ce da ih zgazi SP2:)...MB drajver sa CD-a sam u oba slucaja stavio(samo ne za VGA) to sam poskidao poslednje(tada bili 9.11)...nista ostade mi da probam SP2 i sa sve fabrickim drajverima ako i tad puca idemo ponovo u DL.hvala svima.pozz
:: :: :: Prvo ako elimisemo sistem,ovo mi lici na varijantu kada izvadis stand alone grafiku,zabodes integrusu i driveri popucaju.Znaci ako otpisemo i sistem i drivere,tipican primer pucanja v-rama.A onda ide varijanta da je ploca testirana u servisu i po njima je ispravna :: :: Sto bi mi pecarosi rekli `riba smrdi od repa` :: Sto znaci: skini win XP pro sp2 untouched,catalyst 8.10 i sa njega stavi i MB driver-pa da vidimo sta se desava :: :: Ako posle ovoga bude isto,uzmi tu plocu i usmrti sa njom onoga ko ti je tako naucno konstatovao da je ispravna(ili ti GPU na njoj) :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.