Požuri sa kupovinom, neki uvoznici su baš presušili, da ne pišem imena sad.. jedva se 5770 nađe....neki pominju tek drugu polovinu januara...mislim gluposti...
e pa stvarno ovo nije bilo....taman kad sam resio da castim sebe jednim novim kompom ...ispada da nigde nama onog sto meni treba...
pre neki dan sam trazio 4890vapor x...nigde nema...
rekoh haj da dodam jos koju paricu pa da uzmem 5850 ...odem u jednu prodavnicu i sve se dogovorimo..uradi mi on predracun..ja mu platim nesto..ostalo kad dobijem komp..kad sta da vidis...on me danas zove kaze ne moze da mi nadje 5850 nigde :(:( e sad moram da trazim po Bgu da tu mozda nema koji primerak saphire 5850...jebeni problem!!
izgleda da cu morat jos da se `napucim` i kupim 5870 valjda nju imaju (pretpostavljam da nju slabo ko kupuje ) :):)
Nema pre neki dan jedan moj drugar trazio prevrnuo ceo grad. Svi je kao imaju u ponudi a ono nema kada zoves. Uvozniici su jako malo uvezli ovih kartica i to sto je uslo u zemlju brzo se rasprodalo, svega je bilo par desetina komada. 5870 imas da nadjes ali je znatno skuplja. Ako vec cekas januar kao sto ces verovatno morati, sacekaj nv fermi jer ce cena cele serije 5xxx znatno pasti, nvidia ce izbaciti mnogo mocniji chip posle toliko kasnjenja amd ce spustiti cene svojih kartica na nivo koji je realan. Trenutno su te karte preskupe, moze im se jer neamju konkurenciju. Ne znam samo da li ce ovo vaziti za Srbiju jer nasi prodavci na silu drze cene proizvoda, pa i onih koje je vreme pregazilo.
e pa stvarno ovo nije bilo....taman kad sam resio da castim sebe jednim novim kompom ...ispada da nigde nama onog sto meni treba...
pre neki dan sam trazio 4890vapor x...nigde nema...
rekoh haj da dodam jos koju paricu pa da uzmem 5850 ...odem u jednu prodavnicu i sve se dogovorimo..uradi mi on predracun..ja mu platim nesto..ostalo kad dobijem komp..kad sta da vidis...on me danas zove kaze ne moze da mi nadje 5850 nigde :(:( e sad moram da trazim po Bgu da tu mozda nema koji primerak saphire 5850...jebeni problem!!
izgleda da cu morat jos da se `napucim` i kupim 5870 valjda nju imaju (pretpostavljam da nju slabo ko kupuje ) :):)
Jbg nema. Bilo na oglasu neki tip prodavao na benchu za 200e. jedino da peas oglase pa ako nesto naleti. I ako nadjes nemoj uzimati 4890 jedino ako nadjes bas nesto povoljno ogglasi i to max 130-140e
E jbg. Ne znam kako ce taj Celeron da tera tu 5850 mislimda ce je gusiti i 4890 ce da gusi a kamoli tu. Slab je to cpu za tu kartu ne znam sta da ti kazem.
:: E jbg. :: Ne znam kako ce taj Celeron da tera tu 5850 mislimda ce je gusiti i 4890 ce da gusi a kamoli tu :: Slab je to cpu za tu kartu ne znam sta da ti kazem. :: ::
Sada razmisljam ne vredi da uzimas nista ispod 5850. Pa onda ti ne mozes da cekas jer treba da ti nesto baca sliku. jedino dapozajmis neko djubre od nekoga cisto da bi imao sliku i da scekas taj 5850 da se pojavi. Ili pak da se stisnes i uzmes 5870, ali razlika je velika aona nije toliko bolja od 5850, mislim mnogo je skuplja za tu razliku.
Bolje uzmi i5 onda. mada i ovaj PII 955 je dobar vidi sta ti je povoljnije pa idi na to.Koliko je CPU i5 nisma nesto pratio, koliko je dobra ploca za njeega. Naj ploca za PII ia da se nadje za 130e taj i5 ne znam koliko su dobre ploce. U svakom slucaju PII 955 trebalo b da je jeftiniji
Znas sta je sranje, sto je ta 5870 precenjena. Ona je odlicna to stoji ali mnogo je para za nju. 5850 je najisplatljivija a jbg kada je nema. Nemaas onda puno izbora osim da ides na platformu koja je jeftinija AMD ili i5 i da uzmes 5870.
Pouzdani izvori :) Iznenada ce izaci bukvalno preko noci, abice i iznenadjenje kada se odrade prvim testovi. :) Ako me izvor ne folira a nadam se da ne :)
Trazi bilo koju 5850 a ne taj sapphire koji prodaje ime poslednjih godina, Power Color je izbacio 5870 koja prestize 1GHZ clock tako da teorija Power Color=sranje otpada odmah, tako ti preporucujem da biras bilo koju 5850.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.