Imam graficku ati radeon 9600xt msi...Problem je sto kad instaliram drajvere 6.3 i novije do 6.8 graficka nece da ih prihvati...u cemu je problem? Na ati-jevom sajtu pise da ova graficka moze da ih podrzi.
Imam karticu iste generacije (9800Pro) i, mada ne koristim najnovije drajvere, pouzdano mogu da kazem da 6.3 rade k`o zmaj, a znam i da ljudi koriste novije. Predlazem da pokusas sa Driver Cleaner-om, a druga stvar koja mi eventualno pada na pamet je problem sa Catalyst Control Centrom. On zahteva .NET Framework, trebalo bi da radi i sa 1.1 i sa 2.0, a mislim da novije verzije CCC-a preferiraju dvojku! Mozes da pokusas da skines i instaliras samo drajver da utvrdis da li je u tome problem.
9600xt su uvek bile pomalo nervozne u radu zbog nategnutih zahteva koji su im postavljeni a koje je tesko ispuniti. Taj procesor je isti kao i 9550, 9600, 9600Pro itd. ALI! je nategnut da radi na bolesnoj frekvenciji koja ne prija tim jezgrima i cini da se ponasaju veoma osetljivo (pogotovo zbog fast write-a). Zato je izbor drajvera veoma skakljiva stvar i vrsi se iskljucivo po preporuci (osim ako imas zivaca za bacanje ;)).
Ovim drajverima NEtreba .net framework niti microsoft installer 3.0 niti bilo koji "moj" (kad moram da budem prost) vec imaju sve potrebno integrisano u sebi. Sve sto treba da uradis je da odes na "add/remove programs" i da rasklonis sve sto pocinje sa ATi ( Atina, Atikvitet, Atilanta, Atirix i Obelix itd ;)) i da zatim restartujes kompjuter. Kad te bude pri podizanju Windowsa zaskoci "Found new hardware bla bla" odmah mu tresni "Cancel" i tako za svaki prozor koji se otvori (bice ih dva ili tri- don`t ask). Zatim idi do explorera ili commandera (kako ko voli) i startuj download-ovani exe fajl koji si skinuo sa omeginog sajta. Kad se procedura zavrsi - restart i have fun! :)
uradio sam sve sto ste predlozili ali nista.Uspeo sam jedino da instaliram ati 6.3 drajvere.Drajveri 6.5 i 6.7 kartica nece da ih prihvati.....Pokusao sam i sa omega drajverima koji su u rangu sa 6.7 ali ni njih nece da prihvati.Da li postoji jos neko objasnjenje ili resenje??? Hvala unapred!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.