Ne moras da pravis dve teme covece, mogao si da pitas to u prethodnoj temi. Ovako neko ko nije procitao prethodnu tvoju temu te nece razumeti... __________________ Scourge of PCBerza
Nece joj pasti sigurno 50 evra cena za mesec dana.... Ako mu nesto znaci 10-20 evra nek ceka mesec dva da padne....Ta karta nema konkurenciju nema razloga da joj pada cena, sve dok nVidia ne izbaci nesto sto bi joj bilo konkurencija ta to najverovatnije nece biti pre leta... A cene ima da padaju staroj 4000 seriji jedino to moze da se desi...
da saceka da stigne fermi ,pa ako bude konkurencije 5850,onda lepo razmisli,ako ne bude uzme 5850 kojoj ce tada cena sigurno biti niza Ne znam,po meni sada ne treba uzimati nishta,treba sacekati konkurenciju,PA NIJA VALJDA SMRT ZA VRAT!
Treba se strpiti sad do januara, februara, tad izlazi Fermi, pa ce em imati vise izbora, em ce ATI-u da padne cena, mada i sad za 220 evra je fina kupovina... __________________ Scourge of PCBerza
:: da saceka da stigne fermi ,pa ako bude konkurencije 5850,onda lepo razmisli,ako ne bude uzme 5850 kojoj ce tada cena sigurno biti niz :: Ne znam,po meni sada ne treba uzimati nishta,treba sacekati konkurenciju,PA NIJA VALJDA SMRT ZA VRAT :: :: ::
je Fermi GTX360 i GTX380 koji nece biti uopste konkurencija Atiju 5850, oni ce pre uticati na cenu 5870 a i da uticu na 5850 nece pojeftiniti vise ok 20 evra po meni... Jednostavno nema razloga da bude jeftiniji od toga... Znaci nVidia nece biti dzabe kad izadje, imace te karte sigurno pristojnu cenu, ne manje od 300 evra 360 i ne veerujem da ce biti manje od 400-500 evra 380 ! A pitanje je dal ce biti u januaru februaru, kruze neke glasine da ce biti predstavljene na Cebit-u http://en.wikipedia.org/wiki/CeBIT znaci pocetak marta... Dok se modeli koji bi bili u klasi sa5850 ocekuju na leto, odnosno na Computex-u... http://en.wikipedia.org/wiki/Computex pocetak juna...
Sacekaj ti, tamo posle nove godine stvari ce se promeniti, i sad zasto bi dao za neku ATI 4890 oko 160e, kad za 2-3 meseca ce da kosta oko 120e, a za oko 180e ces SIGURNO moci da uzmesh ATI 5850...
Za 4890 mozda, mada bas da ce biti 100 evra ne verujem, pre oko 120 evra... 5850 nema sanse ispod 200 da ode do pojave nVidia karte koja bi je ugrozila.
Kako ne shvataju neki da Ati nema razloga da obara cenu novoj seriji, jer te karte nemaju konkurenciju, sta im je konkurencija, GTX285 koja kosta par hiljada vise a sporija je... GTX360 i 380 i da izadju u januaru bice skupe karte, 300 evra i 400-500 evra sigurno ce kostati.
Oduvek je za karte klase 5850 i 5870 trebalo izdvojiti ovoliko pa i vise para... To sto je Ati ponudio onako jeftino 4850 i 4870 je druga stvar, morali su nekako da konkurisu nVidia kartama... Sada je situacija drugacija i nema razloga da Ati daje jeftino 5850 i 5870.
:: Sacekaj ti, tamo posle nove godine stvari ce se promeniti, i sad zasto bi dao za neku ATI 4890 oko 160e, kad za 2-3 meseca ce da kosta oko 100e, a za oko 180e ces SIGURNO moci da uzmesh ATI 5850.. :: :: ::
Realno je bolja 4890 karta, ne nesto mnogo mnogo ali je bolja, e sada DX11 ne vredi nista trenutno, a ja da uzimam DX11 kartu ne bih isao ispod 5850...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.