Ljudi imam problem,jutros sam uzeo jedno chiftec napajanje 360w. Povezao ga lepo,upalio on-off dugmence na njemu,i jednostavno kada sam pokusao da startujem racunar nista,ama bas nista.A sad me buni to sto,kada sam pritisnuo onaj prekidac na njemu,mis je svetleo,znaci da je struja dosla do njega? A ovako kada probam da startujem racunar,NISTA! U cemu je problem? Sta mi savetujete? Da zovem ovog sto mi prodao ili,da probam josnesto? Inace evo sada sam ponovo vratio codegena u kuciste i sve radi,pisem vam post i to.....
Ps. koja bese 2 pina se mogu spojiti,i proveriti `ispravnost` napajanja? (da probam i to?) Savet PLZZZZZZZZZ :(
sada sam spojio zelenu i crnu na napajanju...da bi probao da probudim napajanje na `suvo` i cooler se okrece nekih 10ak sekunde i onda lagano ide u fade out..... Znaci napajanje je?
Proveri za svaki slučaj da nije neki kratak spoj u njemu. Davno kad sam imao Chieftec Matrix kućište i u njemu 360W, ima sam problem....boc....ništa. Ispostavilo se da je ogoljena žica na jednoj grani sa molex konektorima dodirivala kućište i blokiralo je napajanje. Jedno iskustvo....ubi se, zašto ne radi....kad ono žičica glupa, izolovao je i prošljaka Chief ko bombona.
Ploču na sto, sa sve napajanjem, pa ako se ne upali, nosi nazad.
:: :: :: :: sada sam spojio zelenu i crnu na napajanju...da bi probao da probudim napajanje na `suvo :: i cooler se okrece nekih 10ak sekunde i onda lagano ide u fade out.... :: Znaci napajanje je?
Desava se i to da se zaboravi utaknuti 4-pin-ski konektor za proc.`Nasuvo`se gasi zbog toga sto nema opterecenja tj,nista nije utaknuto u njega kao potrosac.
U svakom slucaju ako ne radi,vrati ga i trazi drugo.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ljudi imam problem,jutros sam uzeo jedno chiftec napajanje 360w :: Povezao ga lepo,upalio on-off dugmence na njemu,i jednostavno kada sam pokusao da startujem racunar nista,ama bas nista.A sad me buni to sto,kada sam pritisnuo onaj prekidac na njemu,mis je svetleo,znaci da je struja dosla do njega :: A ovako kada probam da startujem racunar,NISTA :: U cemu je problem :: Sta mi savetujete :: Da zovem ovog sto mi prodao ili,da probam josnesto :: Inace evo sada sam ponovo vratio codegena u kuciste i sve radi,pisem vam post i to.... :: :: Ps. koja bese 2 pina se mogu spojiti,i proveriti `ispravnost` napajanja? (da probam i to? :: Savet PLZZZZZZZZZ :(
znaci napajanje krene da radi 10ak sekundi (sudeci po njegovom cooleru) i onda samo cooler uspori i stane.A garancije nema,mislim nije firma nego privatno lice :/
Ako Codegen radi, a Chieftec ne, odgovor je jasan. Pri tome si pogledao da je sve povezano kako treba, svi konektori ispravni, nema izguljenih zica i slicno. Pogledaj pozadi imas onak prekidac (kod starijih napajanja) sa kojim biras 110V ili 220V, da nije on slucajno namesten na 110V?
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Sve sto je receno vazi u slucaju da si SIGURAN da si ga povezao
12.12.2009. 17:11
status: user broj poruka: 10999
sa plocom bas kao i kodegena (i onaj 4-pinski kablic!). Jos jedan razlog je moguc: neka napajanja zahtevaju cvrstu mehanicko-elektricku vezu sa kucistem (`masa`). Zvuci neobicno, ali takva napajanja nece startovati komp ako se nalaze izvan njega, uprkos tome sto su svi kablovi prikljuceni na maticnu pl.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.