Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Performanse ASUS - ATI 5970 vs ASUS - Nvidia 295GTX
STRANA 1 OD 2  
Zajebani76 Performanse ASUS - ATI 5970 vs ASUS - Nvidia 295GTX 11.12.2009. 09:17 T22717

status: user
broj poruka: 538
Svi vec znamo da je 5970 gledano kroz performanse brzina/buka/potrosnja dosta brza karta od 295GTX a ovo je samo mali uvid kroz dve popularne igre i Vantage test koliko je ustvari brza. Test platfoma i koji su klokovi korisceni se moze videti kroz cpu-z, sve je radilo korektno sa napajanjem od 700w.

Zapazanja i komentari:):

-Klokovi karti su defaultni a max klok za 24/7 za 295GTX +15% a za 5970 +6%. Ono sto nisam radio a definitivno bi izjednacilo max klok za 24/7 je podiznje napona, moguce je kod obadve karte ali je u slucaju 295GTX besmisleno posto se i bez toga previse greje, dok kod 5970 ima mesta uz blalgo podizanje napona da se dodoje do 850mhz za 24/7 klok a da se pritom karta ne pregreva i samim tim nivo buke ostane u prihvatljivim granicama za dula gpu kartu.

-Postoji prilicana razlika u nivou buke koju jeda i druga krata prave u korist 5970 sa tim da su i jedna i druga karta jako bucne, narocito 295GTX.

-Sem da neko kaze da ima najjacu graficku kartu ja ne vidim ni jedan drugi razlog zasto bi neko kupio 295GTX ili 5970. Prilicno su skupo a za taj ulozeni novac daju zaista najbolje performanse kada je jedna karta u pitanju ali dali to vredi? Razlog sato ih ja recimo nebih kupi je nivo buke koji prave i trenutno stanje na trizistu igara, naime nama dovoljno zahteven igre koja bi uposlila ove dva karte, narocito 5970, Crysis jeste zahteva ali sem njega ne vidim neku drugu igru gde ce pri rezoluciji 1920x1200 sve podeseno na max bez AA 5970 dati vidno bolje performanse u odnosu na recimo klokovanu 5850, kada to kazem mislim na igrivi FPS, sve igre debelo prelaze sa pomenutim podesavanjima 40fps a dali ce biti 50 ili 80 mislim da nije bitno a pritom je debelo preko 100fps u 70% igara i sa jednom i sa drugom kartom.
Razlika izmedju 5850 kloknute na 24/7 klokove 950/1200 pri 1.200v u odnosu na 5970 770/1200 je svga +35% u korist 5970, postavlja se logicno pitanje dali je isplativo davati 300e vise za 5970? ja mislim da nije. Ako je nekom bas stalo da toga da ima vrhunseke performanse a pritom mu 440e nisu problem daleko bolje resenje je CF 5850 sa pomenutim klokovima koje ce sigrno nadjacati performansam 5970 za vise od 30%. Potrosnja jednog CF 5850 sistema u odnos na 5970 je nesto malo veca za nekih 10% tako da sa pristojnim napajenjem koje prelazi 750w i jedno i drugo resenje ce raditi sasvim korektno i to da pritom ceo sistem bude debelo overklokovan. Kod mene u full loadu celog sistem prime95+Furmark+rarovanje failova sa harada na harada potrosnaj sistema sa 5970 je bila 620w pritom je cpu bio kloknut na 24/7 klokove 4.4ghz bez HT-a.

http://img51.imageshack.us/img51/5305/farcry2sve.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/9201/stalker36ghzsve.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/5998/vantageuh.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/1750/kartew.jpg

Treba jos napomenuti da trentno nema finalnih drajvera za 5970 vec samo beta tako da treba ocekivati poboljsnje performansi kod 5xxx serije a narociti kod 5970.
Kometare i iskustva korisnika mozete pogledati i na ovim forumima gde sam postavio istu temu :)
http://hwgurus.com/forum/showthread.php?t=740
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=2019067#post2019067

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zeko .. 11.12.2009. 09:32 #168910

broj poruka: 60
Svaka cast na trudu!

pufi re 11.12.2009. 09:44 #168912

broj poruka: 2196

Odlicno,ovo cudo je duze i od 295-ice

Zajebani,koje vodeno hladjenej imas na i7-ici

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png
Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
SLI 2xASUS 8800GT TOP
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
226BW

Erestun Re: Performanse ASUS - ATI 5970 vs ASUS - Nvidia 295GTX 11.12.2009. 09:44 #168913

broj poruka: 1797
Na tome se pare i zaradjuju.

Fino odradjen test!

:: -Sem da neko kaze da ima najjacu graficku kartu ja ne vidim ni jedan drugi razlog zasto bi neko kupio 295GTX ili 5970
::
Equinoxe Re: 11.12.2009. 10:19 #168920

broj poruka: 12057

Brze i skupe igračke i zajebani, da nemaš slučajno neki dB-matar ?

Zajebani76 @zeko 11.12.2009. 10:33 #168921

Hvala :)

@pufi
Rucni rad od 400e, sistem koji je sastavljen od komponenti i radi nezavisno od racunara, cak na crevima ima spojnice koje omogucavaju lako odvajanje sistema od vodenog bloka, milina:)
1. EK-Supreme - Acetal univerzalni soket CPU blok
2. EK-NB/SB 6 - Acetal CHIPSET blok
3. 2X Magicool Xtreme III hladnjaci
4. 6x COOLER MASTER R4-L2R-20AC-GP kuleri
5. Swiftech mcres micro rezervoar
6. Laing 12V DDC-1T pumpa modovana u DDC-1 Plus+
7. kvalitetna Al kutija od nekog reka
8. dva posebna mala coper napajanja sa regulatorom napona svako daje oko 50w jedno napaja pumpu a drugo ventilatore.

@Erestun
Hvala:)

@bax2003
Na zalost trenutno ne, i pored velikog truda da nabavimo jedan takav uredjaj za sada nismo uspeli ali bice uskoro sigurno

Inace ovo nije test vec mali prikaz perfomansi najace trenutni Nvidia i ATI karte. Dosta se prica ovih dana na forumu o tome pa kao i uvek kada vidim da ima velikog interesovanja ili nedoumice oko necega tipa sta-gde-kako oko cega obicno padnu teske reci (klaisika:P) malo se potrudim da pretresem svoju zbirku testova i prikazem ljudima ono sto ih zanima a spada u sveru mog interesovanaj/posla.

skar FULL TEST 11.12.2009. 10:33 #168922

broj poruka: 3992
jako lepo i korisno
da ne bi bilo ponovo prepiranja koja je jaca,sad znamo da je 5970 i te kako najjaca

``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`

Antimatery hahahaa 11.12.2009. 10:48 #168926

broj poruka: 997
Je li pa jel samo ovde gledate sta se desava, sta niste znali dosad koja jer jaca hahaha,

http://www.youtube.com/watch?v=UbF9fkYteEI

http://www.youtube.com/watch?v=TR_JpKI8iDU&feature=player_embedded

http://en.expreview.com/2009/12/11/radeon-hd-5970-the-undisputed-performance-champ

Sve je relativno !!!

TheBear Kao i za 5850 11.12.2009. 10:53 #168927

broj poruka: 6502
Zajebani je pokazao koliko je jaca 5970. Cena 5970 je oko 20-30% veca od 295, a i performanse u igrama sto se iz ovoga vidi, tako da itekako opravdava cenu, za onoga kome ovo treba, ja ovo ne bih kupovao za rezoluciju 1920x1200 tu je dovoljna i jedna 5850 a ne ovo cudo...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery da tacno 11.12.2009. 10:57 #168928

Da on je potvrdio ono sto se vec znalo, to je to, naravno da je najbolje kada neko sa ovog sajta ima obe grafike pa i sam odradi ocekivano i dobro uradjeo pozz........

Sve je relativno !!!

skar Re: da tacno 11.12.2009. 11:13 #168932

pa znalo se,ali su neki ovde ubedjivali maltene suprotno
zato i kazem

:: Da on je potvrdio ono sto se vec znalo, to je to, naravno da je najbolje kada neko sa ovog sajta ima obe grafike pa i sam odradi ocekivano i dobro uradjeo pozz.......
:: Sve je relativno !!
Antimatery hmmmm 11.12.2009. 11:19 #168934

Neznam zasto poneki toliko tripuju, sta dobijaju time, stvarno neznam ko, no nije ni bitno mnogo, nepratim bas svaki post, pa zato i neznam.Pozdrav

Sve je relativno !!!

skar sve je relativno 11.12.2009. 11:24 #168937

:: Neznam zasto poneki toliko tripuju, sta dobijaju time, stvarno neznam ko, no nije ni bitno mnogo, nepratim bas svaki post, pa zato i neznam.Pozdra
:: Sve je relativno !!
Antimatery paaa 11.12.2009. 11:41 #168940

A hahaha istina, istina

Sve je relativno !!!

Zajebani76 @skar 11.12.2009. 11:55 #168945

Ovde ali samo ovde na forumu sam moga da procitam toliku kolicinu naklapnja na temu - ATI 5970 vs Nvidia 295GTX i to od strana par ljudi, mnogo reci a na kraju nista ne kazu sem sto moze da se zakljuci da favorzuju 295GTX stavlajuci po strani sve mane koje taj proizvod ima (buka i visoke temprature) o performansam i da ne govorim koje itekako idu u prilog jos uvek rovitoj 5970 karti.

Nije mi jasno zasto su se vodile takve besmislene diskusije, samo se nadam da vise nece ili neka se vode ali evo sada makar imaji na osnovu cega, nadam se da mi se moze verovti da su rezultati koje sam dobi relevantni.

Imam i Crysis rezove kao i rezove u mnogim drugim igram na test platform (ovo sam radio na svojoj masini za ovu priiku) i svi govore isto sto i rezultati u ove dve igre. Rezultati su svuda od +20 do +40% u korist 5970, mnogo cesce oko +35% i stvarno mi nije jasni oko cega bi vise trebalo da se plemise u poredjenju ova dava proizvoda i na koji nacim moze kroz bilo kakvu polemiku da se dodje do toga da je 295GTX bolji proizvod od 5970 u bilo kom pogledau, cak je i cena onakva kakva treba da bude u skladu sa preformansama ali samo ako gledamo 5970 u odnosu na 295GTX, inace u odnosu na ostale modele ne opravadano su skupe, obrazlozio sam u prvom postu.
TheBear Re: @skar 11.12.2009. 11:59 #168946

broj poruka: 6502
A jel istina nesto sam citao, da kao ta dva GPU-a kod 5970 rade kao PCIe 8x svaki, i onda se gubi na performansama na primer u odnosu na 5850 CF koji radi u na primer dva 16x slota ?

:: Ovde ali samo ovde na forumu sam moga da procitam toliku kolicinu naklapnja na temu - ATI 5970 vs Nvidia 295GTX i to od strana par ljudi, mnogo reci a na kraju nista ne kazu sem sto moze da se zakljuci da favorzuju 295GTX stavlajuci po strani sve mane koje taj proizvod ima (buka i visoke temprature) o performansam i da ne govorim koje itekako idu u prilog jos uvek rovitoj 5970 karti.
:: Nije mi jasno zasto su se vodile takve besmislene diskusije, samo se nadam da vise nece ili neka se vode ali evo sada makar imaji na osnovu cega, nadam se da mi se moze verovti da su rezultati koje sam dobi relevantni
:: Imam i Crysis rezove kao i rezove u mnogim drugim igram na test platform (ovo sam radio na svojoj masini za ovu priiku) i svi govore isto sto i rezultati u ove dve igre. Rezultati su svuda od +20 do +40% u korist 5970, mnogo cesce oko +35% i stvarno mi nije jasni oko cega bi vise trebalo da se plemise u poredjenju ova dava proizvoda i na koji nacim moze kroz bilo kakvu polemiku da se dodje do toga da je 295GTX bolji proizvod od 5970 u bilo kom pogledau, cak je i cena onakva kakva treba da bude u skladu sa preformansama ali samo ako gledamo 5970 u odnosu na 295GTX, inace u odnosu na ostale modele ne opravadano su skupe, obrazlozio sam u prvom postu.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zajebani76 @TheBear 11.12.2009. 12:34 #168949

Moguce je da skalira tako ali nema mnogo logike ako znamo a sve ide preko jednog x16 slota, svaki problem koji postoji a moze da se nazove tako zato sto realno nebi trebalo da CF 5850 daje bolje rezultate od 5970 koja je ustvari 2x5870 moze da se pripise ili drajverima ili jednostavno lose odradjenom poslu:(

Trebalo bi da jedna karat sa 2 gpu-a bolje skalira od 2 sa istim cipom u CF sto ovde nije slucaj, recimo SLI 260GTX gubi bitku na svim poljima od 295GTX:) i tu se jasno se vidi sta znaci dobro odradjen posao kada su performase u pitanju isto tako pad performasi pri AA je u mnogim igram daleko izrazeniji sa ATI kartama genralno gledano. Ovo kazem zato sto vecina igara koje vidjate po testovima nema taj problema ali zato ima dosta igara koje se ne testiraj, manje poznatih naslova, to nije problem kad je u pitanju kareta od 200e tadaje FPS savakako igriv u tim realno ne zahtevnim naslovima ali moze da bude problem sa slabijim modelim kod kojih se ti isti tako manifestuje, ali bukvalno sa svim ATI kartama.

Nvidia je uvek imala kompletniji prizvod, mozda ne brzi ali barem je tako kako jest i nema bojazni da nesto nece raditi onako kako je predvidjeno sto sa ATI karatama nije slucaj gledeano kroz drivere gde se svakom novo verzijom performanse poboljsavaju kao da to nije moglo odmah da se uradi pa preko sumnjivih performasi u pojedinim naslovima. Sa ATI karatama uvek treba biti na oprezu sto 5970 samo potvrdjuje. Nemoj neko ovo sto sam napisao da preuvelica, jest tako ali ipak nije tako veliki problem i sa ovom novo 5xxx serijom nije tako izrazen, moguce je i vise verovatno da je tako zato sto Nvidia ima svoje prste u mnogim razvojnim timovima koji prave igre.
skar Re: @skar 11.12.2009. 12:56 #168953

pravo zboris,jbg nekima je lakse metar dole neg cm u vugla...

:: Ovde ali samo ovde na forumu sam moga da procitam toliku kolicinu naklapnja na temu - ATI 5970 vs Nvidia 295GTX i to od strana par ljudi, mnogo reci a na kraju nista ne kazu sem sto moze da se zakljuci da favorzuju 295GTX stavlajuci po strani sve mane koje taj proizvod ima (buka i visoke temprature) o performansam i da ne govorim koje itekako idu u prilog jos uvek rovitoj 5970 karti.
:: Nije mi jasno zasto su se vodile takve besmislene diskusije, samo se nadam da vise nece ili neka se vode ali evo sada makar imaji na osnovu cega, nadam se da mi se moze verovti da su rezultati koje sam dobi relevantni
:: Imam i Crysis rezove kao i rezove u mnogim drugim igram na test platform (ovo sam radio na svojoj masini za ovu priiku) i svi govore isto sto i rezultati u ove dve igre. Rezultati su svuda od +20 do +40% u korist 5970, mnogo cesce oko +35% i stvarno mi nije jasni oko cega bi vise trebalo da se plemise u poredjenju ova dava proizvoda i na koji nacim moze kroz bilo kakvu polemiku da se dodje do toga da je 295GTX bolji proizvod od 5970 u bilo kom pogledau, cak je i cena onakva kakva treba da bude u skladu sa preformansama ali samo ako gledamo 5970 u odnosu na 295GTX, inace u odnosu na ostale modele ne opravadano su skupe, obrazlozio sam u prvom postu.
SuperMrki Cekamo... 11.12.2009. 13:34 #168959

broj poruka: 71
... sta ce Sky da kaze na ovo... :p

Svaka cast na odradjenom testu...
Realno i profesionalno...
SkyFire Nije lose.. 11.12.2009. 14:03 #168964

broj poruka: 18472
Po meni je razlika opet trebala da bude znatno veca a vi se zadovoljavate svi sa tih 30%-35% koliko vec.Ajde mozda treba tako da bude pa nek bude..Obzirom da je nova generacija karte 50% snage za te pare bi bilo posteno da bezi GTX295 bez obzira na cenu koju drzi GTX295,to izgleda nikako ne ulazi u glavu mnogima.Nek bude da ja ocekujem previse,nema veze..
Koja je to razlika na nivou buke???Na default se ni jedna ni druga karta ne cuju!
Molim te tvoj prag tolerancije mi je jako poznat tako da ti nisi po tom pitanju ni najmanje merodavan jer tebi urla i CM 1200 napajanje koje se uopste ne cuje..
GTX295 jeste bucniji ali je podnosljiv na odredjenom broju obrtaja.Ja tu kartu imam preko godina dana,tacnije sam uzeo kad se pojavila i o njoj ne postoji covek koji moze nesto da me uci a da ja to vec ne znam..Stoga niti je previse bucna niti se previse greje!Tanije to je od coveka do coveka i praga tolerancije i to se ne moze generalizovati!
Ako je na stock cooleru na Crysis bilo 76-77c pri setovanju na auto,tek u nekim momentima je isla na 83c..Koliko se greje GTX280?Sve sam nv karte ispratio,sve sam generacije imao.Ovo je normlana temperatura za tu kartu cak je i ispod posto je Dual verzija..Sa ovom se konstatacijom ne slazem..Ako se poredi sa ATI onda se mozda i malo vise greje,to u redu mada ne vidim svrhu u tome ako i jedna i druga rade stabilno na tim temperaturama.
Ajde izbaci i taj Crysis test,potrudi se malo opsirnije da uradis da ne budu samo dve -tri igre..Warhead takodje..
Sto se tice mene ja sam znao da je karta jaca samo me je interesovalo koliko i koliko je vredno u nju uloziti te pare..

Green Green Grass Of Home

Zajebani76 @SkyFire 11.12.2009. 14:38 #168977

5970 vs 295GTX sve sto je napisano manje vise se odnosi na ove dve karte sem kada sam naveo da generalno govorim u sirem kontekstu, znaci 5970 je brza, tisa, hladnija, od 295GTX, 5970 ima manji oc potencjal bez dizanja napona a 295GTX se previse greje dizanjm napona cak je i bez toga u nekim normalnim uslovi sobene temepreature 22c i zatvorenog kucista pretopala i prebacuje debele 90c pri cemu ventilator urla, tako da dizanjem napona nastaje pakao u kucistu. To da radi ok pri tim temperaturam ja nisam ni sporio samo sam naveo da se vise greje. Postavalja se pitanje kako ja sad ovo da docaram nekome kada ne mogu ovako putem foruma nivo buke i tempoeraturu da prikazem, naravnio nikako ostaje vam samo da uzmete u obzir ovo sto sam napisao, verujet ili ne verujete.

Ti imas 295GTX ali ja sam je sigurno duze od tebe i u realnijm uslovuma rada koristio sa stock kulerom, tvoja je sa vodenim hladjenjem ali ne od prvog dana tako da imas iskustvo sa njom i u varijanti vazdusnog hladjenja.

Crysis Warhead se baguje, mislm da sam to rekao, daje 0 min fps sto nije realno tako da su ti rezultati pod znakom pitanja, sve ostalo radi ok jer imam rezove od ranije sa 295GTX pa znam da je tako. Baguje se samo test u 1920x1200 DX10 enthusiast, inace u igri sve radi kako treba, zasto je tako ne znam.

SkyFire Re: @SkyFire 11.12.2009. 14:46 #168981

Nije bas da sam tako kratko koristio na vazduhu ali nema veze.Svakako sebe poznavajuci ja sa HW-om idem do kraja tako da mi sitnica nije mogla promaci u svom proucavanju..Ali ok..Ovo za poredjenje je u redu,shvatam sta si hteo da kazes..
E interesuje me ovaj deo oko Warheada zasto buguje test?Ja ne mogu isto da odradim pod DX10 a pogotovu kad ukljucim AA pocne da sece nesto i gubim FPS-e,nije realan score na kraju!Imas li ideju sta moze da bude?Iskljucio sam Aero u Win 7,update-ovao DX,cak sam probao sa najnovijom verzijom Win 7 update decembar pa sam menjao i testove,probao sa drugijm lekovima za igru isti simptomi..Jedino da je ovaj driver za Win 7 los.Ja nemam drugog nacina da objasnim ovaj fenomen!Na XP-u radi sve savrseno!

:: 5970 vs 295GTX sve sto je napisano manje vise se odnosi na ove dve karte sem kada sam naveo da generalno govorim u sirem kontekstu, znaci 5970 je brza, tisa, hladnija, od 295GTX, 5970 ima manji oc potencjal bez dizanja napona a 295GTX se previse greje dizanjm napona cak je i bez toga u nekim normalnim uslovi sobene temepreature 22c i zatvorenog kucista pretopala i prebacuje debele 90c pri cemu ventilator urla, tako da dizanjem napona nastaje pakao u kucistu. To da radi ok pri tim temperaturam ja nisam ni sporio samo sam naveo da se vise greje. Postavalja se pitanje kako ja sad ovo da docaram nekome kada ne mogu ovako putem foruma nivo buke i tempoeraturu da prikazem, naravnio nikako ostaje vam samo da uzmete u obzir ovo sto sam napisao, verujet ili ne verujete.
:: Ti imas 295GTX ali ja sam je sigurno duze od tebe i u realnijm uslovuma rada koristio sa stock kulerom, tvoja je sa vodenim hladjenjem ali ne od prvog dana tako da imas iskustvo sa njom i u varijanti vazdusnog hladjenja
:: Crysis Warhead se baguje, mislm da sam to rekao, daje 0 min fps sto nije realno tako da su ti rezultati pod znakom pitanja, sve ostalo radi ok jer imam rezove od ranije sa 295GTX pa znam da je tako. Baguje se samo test u 1920x1200 DX10 enthusiast, inace u igri sve radi kako treba, zasto je tako ne znam
Zajebani76 @SkyFire 11.12.2009. 14:53 #168983

Pa rekoh da ne znam, definitovnio je nesto na relaciji drajveri-opretvni sistem, tokom testa samo zastajkuje na 1-2 sec i tad belezi 0 fps sto dovodi do toga da na kraju bude ne realna rez, tako da sam to izostavio.
SkyFire Re: @SkyFire 11.12.2009. 14:58 #168985

Pa sta da radim sad???Treba da zavrsim test GTX295 vs ATI 5870,obecao sam ljudima!Sece mi i u Crysis/Warhead,Far Cry 2..Upravo tako kako si opisao..Far Cry 2 iole prolazi djene,djene ,ima neke trzavice,pa nek izgubi i 2-3 FPS-a sa tim mogu da se pomirim ali Crysis i Warhead su malo zeznuti..

:: Pa rekoh da ne znam, definitovnio je nesto na relaciji drajveri-opretvni sistem, tokom testa samo zastajkuje na 1-2 sec i tad belezi 0 fps sto dovodi do toga da na kraju bude ne realna rez, tako da sam to izostavio.
Ishmerish Re: Re: @SkyFire 11.12.2009. 15:44 #169008

broj poruka: 7285
Mozes tebra na xp-u,meni je sljakalo dobro sa 4870x2.

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Pa sta da radim sad???Treba da zavrsim test GTX295 vs ATI 5870,obecao sam ljudima!Sece mi i u Crysis/Warhead,Far Cry 2..Upravo tako kako si opisao..Far Cry 2 iole prolazi djene,djene ,ima neke trzavice,pa nek izgubi i 2-3 FPS-a sa tim mogu da se pomirim ali Crysis i Warhead su malo zeznuti.
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Pa rekoh da ne znam, definitovnio je nesto na relaciji drajveri-opretvni sistem, tokom testa samo zastajkuje na 1-2 sec i tad belezi 0 fps sto dovodi do toga da na kraju bude ne realna rez, tako da sam to izostavio.
SkyFire Re: Re: Re: @SkyFire 11.12.2009. 16:19 #169023

Ne shvatas problematiku..Bitan je DX10 !Na XP-u je sve ok.

:: Mozes tebra na xp-u,meni je sljakalo dobro sa 4870x2
:: http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Pa sta da radim sad???Treba da zavrsim test GTX295 vs ATI 5870,obecao sam ljudima!Sece mi i u Crysis/Warhead,Far Cry 2..Upravo tako kako si opisao..Far Cry 2 iole prolazi djene,djene ,ima neke trzavice,pa nek izgubi i 2-3 FPS-a sa tim mogu da se pomirim ali Crysis i Warhead su malo zeznuti.
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
:: ::
:: :: :: Pa rekoh da ne znam, definitovnio je nesto na relaciji drajveri-opretvni sistem, tokom testa samo zastajkuje na 1-2 sec i tad belezi 0 fps sto dovodi do toga da na kraju bude ne realna rez, tako da sam to izostavio.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs