da cu cekati Q2 da kupim novu kartu, nVidia mnogo kasni, ja bih rado sacekao, ali vise od 4 meseca da cekam neka hvala. Uzecu 5850 na kraju... Jes da je malo skuplja ali vredi svaki euro ako gledamo performanse.
da bude dzabe :) ? Mozda ce uticati na cenu 5870, ali 5850 ne verujem da ce mnogo pojeftiniti, vec je dovoljno jeftina za ono sto daje ako gledamo ostatak ponude... Prvo trebaju oni da rasprodaju 260, 275, i 285, a tek posle toga mozda ce biti nekog pojeftinjenja svih karata iz 5000 serije, a GT300 serija ima da bude skupa u to sam siguran.
Mislim da tabela oko izlaska karti nije bas tacna!
11.12.2009. 14:12
status: user broj poruka: 18472
Sto se tice GT300.. @Medo ja ne znam koji je tvoj trip.Ti se okreces kao suncokret.Ili jednom prelomi i kupi kartu i zavrsi vise sa tim..Prvo po meni,sam si rekao da si zadovoljan sa tom kojom imas i da ti za sad bolja i ne treba sto znaci da ti vreme i ne igra neku ulogu ako hoces da cekas..Ako neces uzmi ATI 5850 i vozi,dobra je karta,vredi te pare i cepaj.. Samo bice tu jedan problem.Za te pare ces posle moci da kupis NV koja ce da kida tu 5850,pazi sta sam ti rekao,do sad nikad nisam pogresio u proceni..Jedini problem kod nv je sto kasni,to se ni meni ne svidja ni najmanje a ne sumnjam da ce 5xxx da ostavi u zaborav sa performansama i kvalitetom (ipak je to Fermi) ,meni to za poredjenje i nije ali kako god.Ljudi se uvek drze ranga ,cena performanse pa im uopste ono drugo *sirok pojam* nije ni bitno nit znaju da postoji nesto iznad toga.. P.S.Strpljen,spasen-stara izreka pa ti sad vidi.. Svakako ja tebi zelim samo najbolje,to treba da imas na umu..Tvoje su pare.. Pozdrav.
Q2 je za slabije modele, tacnije GTS. Uvek prvo izlaze najjaci modeli, a oni su navodno najavljeni za Q1... __________________ Scourge of PCBerza
:: da cu cekati Q2 da kupim novu kartu, nVidia mnogo kasni, ja bih rado sacekao, ali vise od 4 meseca da cekam neka hvala. Uzecu 5850 na kraju... Jes da je malo skuplja ali vredi svaki euro ako gledamo performanse :: :: ::
zadovoljan sam sa ovom, al uvek moze bolje :). Mislim Q2 to je skoro polovina 2010, a tada bi izasao neki nVidia model koji bi bio 200 evra pretpostavljam, GTX360 i 380 ako izadju u januaru, februaru bice skupi, oni ne verujem da ce ulaziti u klasu 5850, tako da na njenu cenu nece mnogo uticati, tako nesto ja mislim, verovatno ce 5870 pojeftiniti, al to je ipak za 2 meseca... Ne zurim ja, al ocekivao sam sad u decembru da ce nVidia izbaciti nesto, a od toga nema nista izgleda...
Pazi ako ako bude to je stvarno daleko.Ispade da ce izaci GTX380/GTX360 nesto poput GTX280/GTX260 kad su se pojavili..Onda Medo mudro zbori.Ta cena nece biti 200 Eur ni kod slabije verzije GTX360 teorije nema..Bice minimum 300 Eur!GTS verzije su u tom cenovnom rangu a ako ce zaista izaci tek u Q2 onda nek se vise nose u tri lepe kad su ukenjali vise sa tim karticama i vremenom!Hebo ih i Fermi,ovo vise nije ni najmanje u redu!
Green Green Grass Of Home
:: Q2 je za slabije modele, tacnije GTS. Uvek prvo izlaze najjaci modeli, a oni su navodno najavljeni za Q1.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: da cu cekati Q2 da kupim novu kartu, nVidia mnogo kasni, ja bih rado sacekao, ali vise od 4 meseca da cekam neka hvala. Uzecu 5850 na kraju... Jes da je malo skuplja ali vredi svaki euro ako gledamo performanse :: :: :: :: :: ::
Ma ne znam ja, to su neke moje pretpostavke a osnovu ovoga sto se moze videti po netu, kao Q1 to je znaci januar, februar, mart. Tada izlaze valjda GTX360 i 380, 360 pretpostavljam da ce biti 300 ili malo vise evra, a GTX380 sigurno 400 ili 500 evra... Mislm da ce se napraviti neki odnos kao sto je bio izmedju GTX260 i 4870 i izmedju GTX280 i 4870X2 (bar ja tako mislim) znaci GTX360 i 5870 verovatno ce biti slicne performanse, a GTX380 ce biti mozda ~30% slabiji od 5970, odnosno kao GTX295 po performansama.
Ako pogledamo proslost, najverovatnije ce tako nesto biti...
A za ove slabije modele koji bi bili konkurencija 5850-ici, i koje bi ja imao para da kupim na primer, ko zna kad ce se pojaviti, tako da nemam pojma, mozda uzmem sad krajem meseca 5850, ili u januaru, a mozda i ne...
:: Pazi ako ako bude to je stvarno daleko.Ispade da ce izaci GTX380/GTX360 nesto poput GTX280/GTX260 kad su se pojavili..Onda Medo mudro zbori.Ta cena nece biti 200 Eur ni kod slabije verzije GTX360 teorije nema..Bice minimum 300 Eur!GTS verzije su u tom cenovnom rangu a ako ce zaista izaci tek u Q2 onda nek se vise nose u tri lepe kad su ukenjali vise sa tim karticama i vremenom!Hebo ih i Fermi,ovo vise nije ni najmanje u redu :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Q2 je za slabije modele, tacnije GTS. Uvek prvo izlaze najjaci modeli, a oni su navodno najavljeni za Q1.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: da cu cekati Q2 da kupim novu kartu, nVidia mnogo kasni, ja bih rado sacekao, ali vise od 4 meseca da cekam neka hvala. Uzecu 5850 na kraju... Jes da je malo skuplja ali vredi svaki euro ako gledamo performanse :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.