Ovih dana treba da dobijem 5850 grafiku trenutno imam u jednom od racunara 250GTS e sad me interesuje da li postoji mogucnost da na plocu asus p5q-e pored 5850 stavim i gts250 kao akcelerator fizike u sistemu?
sa Nvidijom i Ati, nema shanse. A gde cesh da ih udenesh! Mozda moze i neki Phenom da izvuche snagu iz tih karti sa sve Intelom. Chieftec bi to podneo, nema sumnje. Shali se nskoric sa nama. :)
ovo sam procitao na jednom nasem sajtu gde su vrsili test 5850
Ako ste baš zaljubljenik u PhysX (neke igre zaista izgledaju lepše sa PhysX-om), slobodno zadržite jeftiniju GeForce karticu kao akcelerator fizike u sistemu – to nikako nije loša ideja. Međutim, kao primarni akcelerator, u ovom trenutku, i po ceni od 220 ili 320 evra, trenutno preporučujemo ATI-jeve Radeon HD5850 ili HD5870 kartice.
:: sa Nvidijom i Ati, nema shanse. A gde cesh da ih udenesh :: Mozda moze i neki Phenom da izvuche snagu iz tih karti sa sve Intelom. Chieftec bi to podneo, nema sumnje :: Shali se nskoric sa nama. : :: :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Davno smo pričali o tome ovde na berzi, isto link... Kartice se ne povezuju nego jedna radi grafiku a druga fiziku - pravi je problem kako se podnose drajveri ati-ja i nvidije jer je poznato iz iskustva da se kolju opasno... doduše, kad se MENJAJU kartice.... kad su obe na sistemu, možda nema konflikta u startu, mada ja mislim da su za potrebe tog testa sigurno modovali drajvere a možda i bios-e da bi to nekako radilo.
Probao sam sa 4890 i 8800GT. Navodno je moguce da radi samo sa nvidia 185 driverima, mada sam pokusao vec i nije bilo sanse da proradi... __________________ Scourge of PCBerza
u medjuvremenu sam promenio komponente i7 860 3.5ghz sapphire 5850 msi p55-gd65 i da se pohvalim ubacio sam i 250gts da odradi physx i radi bez problema ati sa drajverom 9.12 a nvidia sa 195.62 sve je proslo bez problema Batman AA, StarTalesBenchmark, DARK VOID, FluidMark itd...
Put lifeinyourPC
:: Probao sam sa 4890 i 8800GT. Navodno je moguce da radi samo sa nvidia 185 driverima, mada sam pokusao vec i nije bilo sanse da proradi.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.