Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Slucajna greska ili pad kvaliteta!?
STRANA 1 OD 1
Viske Slucajna greska ili pad kvaliteta!? 09.12.2009. 09:52 T22654

status: user
broj poruka: 115
Helo, imam jedno pitanjce za sve koji su u zadnje vreme dosli u kontakt sa samsung tft monitorima. Zadnjih mesec dana ja i par drugara smo uzeli samsung monitore naravno razlicite modele ko je koji hteo i mogao da kupi... Na skoro svim osim na jednom primecene su razlicite fabricke greske koje su za ishod imale maltretiranje i na kraju vracanje monitora u servis, a svi novi! Kvarovi kori su se pojavili su sledeci: mrtvi pixeli, bele tinije po displeju, zatamljenje pojedinih delova panela, pucanje nosaca pri demontiranju postolja(iako je radjeno sve po uputstvu!)... Malo mnogo gresaka na malo monitora. Iskreno me interesuje jel nas to poterao maler ili samsung nije vise ono sto je bio.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Moj utisak je da... 09.12.2009. 10:05 #168013

broj poruka: 1590
Samsung nije ono sto je bio recimo 1996., kad sam kupio prvu kutijastu 17` (CRT). Kada smo uzeli 2001. Samsungov NF, bio je losiji od prvog 17GLi (jeste manja tacka, trt-mrt, ali slika kao slika na NFu - nije imala uniformni fokus, ... = pad kvaliteta. U firmi sam do skora radio na 1200NF koji je takvo sran*e da ja nemam reci, a placen je koliko i ostatak racunara kad je kupovan (2004.)

Globalizacija cini svoje. Mi smo zemlja 5. sveta i takva roba nam stize. Siguran sam da ono sto dodje ovde ni ne pokusavaju da proture svabama. Plus pogledaj opise nekih proizvoda na internetu, gde vidjas smo sajteve na ruskom / bugarskom / rumunskom, itd., skoro ni jedan na engleskom / nemackom - specijalno dizajnirano za nas.

Pozdrav.
Ishmerish Re: Slucajna greska ili pad kvaliteta!? 09.12.2009. 10:51 #168016

broj poruka: 7285
Ma sta kazes,nije vise istog kvaliteta

Zadnje sto je bilo legendarno od Samsunga, su bili 765MB i 957MB monitori.

Druze moj,jezik sam istrcao govoreci da se od Shitsunga bezi ko djavo od krsta,ali dzaba.

Platio si lekciju,sledeci put uzmi:Dell,Viewsonic,Hanns G,AOC,Asus....,ma bilo sta osim Samsunga i LG-ija.

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Helo, imam jedno pitanjce za sve koji su u zadnje vreme dosli u kontakt sa samsung tft monitorima. Zadnjih mesec dana ja i par drugara smo uzeli samsung monitore naravno razlicite modele ko je koji hteo i mogao da kupi... Na skoro svim osim na jednom primecene su razlicite fabricke greske koje su za ishod imale maltretiranje i na kraju vracanje monitora u servis, a svi novi! Kvarovi kori su se pojavili su sledeci: mrtvi pixeli, bele tinije po displeju, zatamljenje pojedinih delova panela, pucanje nosaca pri demontiranju postolja(iako je radjeno sve po uputstvu!)... Malo mnogo gresaka na malo monitora. Iskreno me interesuje jel nas to poterao maler ili samsung nije vise ono sto je bio
::
Kovle ... 09.12.2009. 11:02 #168019

broj poruka: 976
Neverujem da je bas toliko opao kvalitet nije to proview, mozda je jednostavno tako naislo ja imam SyncMaster 710N od 2004 i nista mu ne fali, evo sad ga koristim, tako da nije bas istina da je kvalitet opao

strela75 ... 09.12.2009. 11:14 #168021

@kovle

mi u firmi imamo 2 komada 710N kod sekretarica. Jedan je doduse na servisu ali je bio kod jedne sekretarice. 45 dana istice 25.12.2009., pa cekamo rezultat da vidimo hocemo li ubosti novi ili ce popraviti stari. Inace mu je crkla elektronika vezana za dugmice - sam radi auto-adjustment na svakih par sekundi (pri cemu one ne pipaju te dugmice uopste).

@Ishmerish
Posle spomenutog 17GLi i 757NF, kad sam video famoznu MagicBright seriju, samo sto nisam zakovrnuo. Od tada sam znao da CRT Samsung vise ne kupujem. E sad TFT, u firmi imamo 940N i 940B koji odlicno rade i odlicni su ovako, ali su 4:3, sto se izbacuje sa trzista.

Pozdrav.
WRC re 09.12.2009. 11:16 #168022

broj poruka: 181
Kao prvo kazi koji su modeli bili,posto se kod low segmenta moze desiti kao i kod ostalih firmi mrtav pixel.
Drugo,sto se tice postolja,to se lomi kad radis na silu,jos nisam nigde video da je neko polomio postolje,a pridrzavao se uputstva.
I trece samsung je lider u izradi lcd monitora,mnogo ljudi ih ima na forumu,samo modele poput t200,t220,2053 bw itd.
Ja imam ovaj poslednji 1.5g,bez i jednog mrtvog pixela.
Sad kad bi uzimao monitor,uzeo bi neki iz njihove led serije.

WRC strela75 09.12.2009. 11:26 #168025

broj poruka: 181
710 ti je jedna od prvi serija tft monitora na trzisu,treba da ih uporedis,sa ostalim te generacije.
Taj ako poredis sa nekim novim od bilo koje firme,naravo da ce imati losije karakteristike.
Taj tip industrije se razvija velikom brzinom,proguglaj malo.pa ces videti nove generacije plazmi,led tv,3d itd.

strela75 @WRC 09.12.2009. 11:34 #168027

ja kuci na stolu imam 15` Philips TFT iz 2001-2002., bez mrtvog piksela, sa odzivom 25ms, ali bez duhova u decijim igricama i filmovima/crtacima. Taj je stariji od 710N, ali Samsung ne moze da mu prismrdi.

Samsung jeste prvi po proizvodnji - po kolicini, ali ne vrhunskih proizvoda. To je prepusteno nekim drugim firmama. Oni su ok za masu. Drugi su za top kvalitet. E sad sto taj kvalitet treba da se plati, to je opet neki drugi padez.

Pozdrav.
Ishmerish Re: ... 09.12.2009. 11:44 #168029

broj poruka: 7285
Cekaj malo,ako sam dobro skontao ti hoces da kazes da MB serija nije medju najboljim(ako ne i najbolja)od CRT monitora?

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: @Ishmeris
:: Posle spomenutog 17GLi i 757NF, kad sam video famoznu MagicBright seriju, samo sto nisam zakovrnuo. Od tada sam znao da CRT Samsung vise ne kupujem. E sad TFT, u firmi imamo 940N i 940B koji odlicno rade i odlicni su ovako, ali su 4:3, sto se izbacuje sa trzista
::
:: Pozdrav.
stevan07 poznata 09.12.2009. 13:20 #168052

broj poruka: 185
stvar je da vecina tih monitora je sklapana u kini i da na njima mogu da napisu sta god vi hocete ......... dosta njih razlicitih modela pase deo na deo sto znaci da su svi podjednako isto djubre ......nije za dzabe monitor kostao 300 e a sada u nabavci kosta od 70 pa nadalje .........sto bi rekli nasi ljudi koliko para toliko i muzike....pozzz
Terminator

despot83 Ima jedaN MODEL 09.12.2009. 13:28 #168055

broj poruka: 711
Samsung 2250p Made in Hungary,tj assembled,ali je bolji nego ovo shto mi dobijamo. A ima ga po radnjama.

Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 ... 09.12.2009. 13:42 #168060

@Ishmerish

Posle gledanja u 17GLi i 757NF, gledanje u 765MB je razocaravajuce (makar par primeraka koje sam ja video). To je moj utisak (za 957MB ne znam). Ne znam po cemu si ti merio (da li broj kvarova ili nesto drugo), ali slika nije kao kod prethodno navedenih.

@stevan07

Bas tako. 17GLi je placen 1450DEM, 757NF oko 400-500 ( ne secam se), da bi posle toga cene nacisto pale (zajedno sa kvalitetom).

Pozdrav.
Viske Re 09.12.2009. 23:09 #168383

broj poruka: 115
Nisam bio dugo na mrezi pa evo da kazem na kojima su se desile greske bar kod nas T220-problem sa stabilnoscu i to opak slika ok, P2050 problem skoro sa svim od nosaca pa do panela. Mene je zadesio ovaj poslednji model i malo je reci da sam besan.

Pozdrav

irena007 ... 11.12.2009. 10:39 #168923

broj poruka: 329
Imam Samsung 730BF TFT vec 4 godine i radi besprekorno ` nema ni jedan mrtav pixel.
Skoro sam kupio Samsung XL2370 i monitor takodje radi besprekorno bez mrvih pixela tenutno.

Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs