Monitor Philips 230c 1 HSB/00, čemu služi HDMI i USB i testiranje na licu mesta
STRANA 1 OD 1
galenika
Monitor Philips 230c 1 HSB/00, čemu služi HDMI i USB i testiranje na licu mesta
09.12.2009. 01:45
T22650
status: user broj poruka: 68
>Dr< Gledam prošlu nedelju u Rodiću Philipsov monitor 230c 1HSB/00 na sniženju za 15399 dinara, pa mi se učini primamljivim. tamo nisu bili ljuazni a i ne znaju prodavci skoro ništa o monitorima a nemaju vremena da donesu kutiju da pogledam šta sve nudi taj monitor. Elem on je23 inča Full HD i na sebi ima VGA, DVI, HDMI, 2xUSB2.0, sjaji se i ako je crne boje. kao Kina ga sklapala a pravili Tajvanci.
Zanima me zašta mu služi taj HDMI i ta 2 USB-a, jesu li to ulazi i šta mogu da kačim na njega. Mogu li prikačiti hard disk sa filmovima i gledati. Malo mi to sve lako izgleda, gde je tu plejer, treba mi verovatno. Ili da mu tutnem fleš sa filmovima i li slikama i da gledam.Ako neko zna nek mi napiše zašta služe te konekcije. jož da pitam dali je on toliko dobar koliko ga hvale u toj radnji. I još ako neko zna da mi odgovori na pitanje:
Kako ja kad budem kupovao TFT monitor u radnji i upalim ga da vidim ima li mrtvih pixela, koja je procedura paljenja boja ili već čega da na licu mesta otkrijem ima li mrtvih pixela ili sub pixela. ako već ima nekih, koji su nejnepodnošljiviji za oči, mislim koje boje , da ih izbegavam, odmah odustanem od kupovine.
Dali će mi ove slike 4:3 formata biti izobličene na njemu jer ovo je monitor 16:9. Hvala vam za svaki dobronamerni komentar, unapred.
^za usb si vec dobio odgovor...^ za pixele...nema nikakva posebna procedura, upalis monitor, provrtis osnovne boje (plava, zuta, crvena, bela, crna, zelena i druge po izboru) i gledas dal neki pixel ne svetli ili svetli pogresno. postoje i neki programi da ti pomognu u tome, zaboravio sam samo kako se zovu, reci ce ti neko drugi. sto se podnosljivosti tice, imam mrtav pixel u gornjem desnom cosku monitora (samsung 223bw), takvog sam ga kupio i da budem iskren, zaboravio sam potpuno na njega. sad si me ti podsetio svojim pitanjem. tako da je to tvoj licni izbor dal mozes da zivis sa mrtvim pixelom na ekranu ili ne. pretpostavljam da tu ulogu igra i lokacija doticnog (da je u centru, bogme ga ni ja ne bih uzeo :D ) ako bilo koji pixel bilo kada sljasti, trazi da ti donesu drugi primerak. istu proceduru mozes da uradis i za mrtav pixel. srecno sa kupovinom.
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.