VOdi racuna o panelu,original samsung A panel za t220 ni nema kod nas!
10.12.2009. 05:26
status: user broj poruka: 1624
na sajtu https://www.itsvet.com i http://www.benchmark.rs/ imas detaljne testove monitora pa pogledaj i sam ovo sam ti ja izdvojio,nadam se da ce ti pomoci,i pazljivo pri odabiru monitora,culo vida je najbitnije,j$b$s novce.:-) 1.
meni su ovi bolji izbor od t220,upravo zbog rezolucije,ali i kvaliteta slike,e sad sto se tice odnosa stranica,ima i modela sa 16:10 odnosom koji su odlicni:
1.http://www.itsvet.com/proizvod/lg-w2252tq-pf/comp_comp_monitor/9/965 odlican lg monitor,koji je bolji izbor od t220,ali treba ga naci posto na ovom sajtu nema.
2.http://www.itsvet.com/proizvod/asus-ls221h/comp_comp_monitor/20/1188 ovaj monitor je bio izlozen u com trade-u,ima ga i dalje,kod vukovog spomenika iskreno meni se mnogo dopada iako asus proizvodi sve zivo,napravi i po neki dobar monitor.(mada i samsung proizvodi sve zivo pa evo dokle je dogurao)
Kao zakljucak imas mnogo modela u klasi cene koju ti mozes da platis,e sad ako je problem u parama,imas ove modele a i sam t220,pa ti pogledaj jos imas na itsvetu i testove,imas i na benchmarku ali mnogo bolje od svega su ti novi monitori sa osvezenjem slike na 120hz.To je nesto sto stvarno vredi kupiti,imas viewsonic vx2268wm imas i samsung 2233rz,samsung je skuplji,ali opet ti moj savet ide ka viewsonic-u,za sada cene su i dalje dosta vece od t220,s`tim sto je ovaj viewsonic nesto jeftiniji kosta 260 evra (http://www.itsvet.com/proizvod/viewsonic-vx2268wm/comp_comp_monitor/14/1752),ali mnogo mnogo je lepse gledati sliku na 120hz,glatkoca slike koju ti ova dvojica pruzaju je zavidna,i bice ti smesno kad sa njega predjes na standardne monitore sa 60,75hz.
oba monitora mogu se i koristiti za 3d igranje uz odgovarajucu nvidia kartu-9600gt+ i 3d naocare -150evra,to je bilo nakaceno u Gigatronu na gts250,2233rz,i naocare,ostatak sistema neznam,elem ja sam slucajno usao dok je trajala promocija i probao...A dali to radi?radi i te kako dobro,efekti,eksplozije,pokreti tela,sve je drugacije,naravno zavisi i od igre,ovde je bio nakacen crysis,i ono sto je meni bilo izuzetno,ako se udaljis od monitora,lik iz igrice kao da izlazi tj povlaci se u nazad,samo on sve ostalo stoji(izgleda neverovatno)isto je i kad se priblizavas,samo on ide ka napred,sve ostalo miruje :-) iako je za sad preskupo za srcpski dzep,jednog dana ce sigurno biti dostupno svima,do tad mozes uzivati u monitoru na 120hz za 260 evra,naravno ako si spreman da ustekas malo para i strpis se ako su finansije problem,ako ne uzimaj odma,jer nema nista bolje trenutno! + ako imas gforce kartu koja podrzava ovo,jedino sto ti jos treba su naocare,i onda je uzivanje zagarantovano!
Inace kolicina frejmova treba da ti bude 120,da bi po ukljucenom 3d-u imao oko 60,sto zahteva izuzetnu masinu,kada se ukljuci 3d,performanse dosta opadnu,stoga ako krene da sece malo(kao sto je bio slucaj u gigatronu) slika nece kociti,vec ce da skace,i imacete osecaj kao da ste u kutiji,izgleda totalno istripovano,tako da za ovo zadovoljstvo treba jaka grafika.
Ali da se vratim na temu,gore pomenuti monitori ce sasvim sigurno zadovoljiti tvoje potrebe,s`tim sto moja preporuka ide na ova 2 modela na 120hz,koji su mnogo dobri monitori,i s`toga imaju svoju cenu,ali opet ako oces da izdvojis ~do 200 evra za t220,ili slican,bolje skupi jos 60 i uzmi viewsonic vx2268wm,ako ne pazari vx2260wm,savrsen monitor od 21.5 inca i full hd rezolucijom,ali i 16:9 odnosom,pa ako zelis 16:10,razmisli o t220,gore pomenutim,a i ova 2 cuda na 120hz imaju 16:10.
obrati paznju na panel. Imas ovde nekoliko postova + mnogo drugih po netu, koji razotkrivaju vrste panela koje je Samsung ugradjivao u taj monitor. To ce ti biti presudno za dugorocno zadovoljstvo monitorom.
E, kad se naoruzas informacijama, onda u potragu za pravim panelom. Srecno.
Kako ne mozes nigde da ga nadjes?Pogledaj u W*nW*n-u,A-M*ze-u,At*m-u...
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: :: nigde ne mogu u gradu da nadjem t220 :: :: :: trazio sam u gigatronu da mi posalju postom ali ga ni oni nemaju vec duze vreme: :: :: : :: :: :: dajte recite koji samsung monitor da kupim do 200 e??neki novi model posto vidite i sami ovih starijih kao da i nema vise na trzistu? :: :: :: molim vas odgovorite mi sto pre....ostao sam bez monitora:(:(
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: nigde ne mogu u gradu da nadjem t220 :: :: :: trazio sam u gigatronu da mi posalju postom ali ga ni oni nemaju vec duze vreme: :: :: : :: :: :: dajte recite koji samsung monitor da kupim do 200 e??neki novi model posto vidite i sami ovih starijih kao da i nema vise na trzistu? :: :: :: molim vas odgovorite mi sto pre....ostao sam bez monitora:(:(
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.