Ok situacija je sledeca, pre par dana kupim Gigabajtovu karticu GT-P6000 dodam na comp, ubodem kablovsku i slika na monitoru pocne da se trese ko luda! Toliko trese da su me oci zabolele. Ukratko moja konfiguracija je CRT samsung+GA-M61PME-S2P+Sempron 140. Jedino sto sam primetio je da kada izvadim kabl od kablovske sve fercera savrseno?!
`O ovome je vec vise puta bilo reci i nema veze sa kvalitetom uzemljenja vec sa razlikom potencijala uzemljenja kucista i same kablovske, resenje je galvansko odvajanje antene pomocu dva kondenzatora od 470pF do 1nF koji se odvajaju i masa i srednji deo antene kao jeftinija varijanta (sasvim lepo obavlja posao) ili sa odvojnim VF trafoom koji je malo teze nabaviti i nema neke konkretne (vidljive) prednosti. Kod CRT monitora ova pojava nije izrazena zbog totalno razlicitog nacina rada.`
Probao sam ovu varijantu sa dva kndenzatore. Sve je radilo super dok jednog dana nisam vadio kucicste. Zaboravih da iskljucim antenski kabl, i dodje do prekida izmedju kondenzatora i srednejg dela antene. Posto je taj kabl prilicno dugacak. Odsecem jedno parece da mi se to ponovo zalemi. Kupim onaj musko zenski nastavak i spojim to parce kabla sa ostatkom kabla. Problem je sto slika i dalje treperi.
Da li je moguce da je problem ovaj nastavak zbog cega slika ne moze da bude kao pre?
:: :: Probao sam ovu varijantu sa dva kndenzatore. Sve je radilo super dok jednog dana nisam vadio kucicste. Zaboravih da iskljucim antenski kabl, i dodje do prekida izmedju kondenzatora i srednejg dela antene. Posto je taj kabl prilicno dugacak. Odsecem jedno parece da mi se to ponovo zalemi. Kupim onaj musko zenski nastavak i spojim to parce kabla sa ostatkom kabla. Problem je sto slika i dalje treperi :: :: Da li je moguce da je problem ovaj nastavak zbog cega slika ne moze da bude kao pre :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.