Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Biostar ploča i Leadtek TV karta
STRANA 1 OD 1
Stasha Biostar ploča i Leadtek TV karta 04.12.2009. 09:14 T22501

status: user
broj poruka: 76

Imam problem s Biostar pločom (Biostar TA790GXBE AM2+) i TV karticom Leadtek Winfast TV2000Global. Naime od kada sam kupio ploču kad instaliram (reinstaliram) sistem (Win XP SP2), instaliram drajvere za TV kartu, instaliram softver za gledanje TV-a. Sve prođe ok, ali kad krene da skenira kanale, nakon 10-tak sekundi, sistem se zamrzne. Probao sam i PVR2 i Chris TV ( i još po nešto) , ali se uvek desi ista stvar.
Inače, od kad sam stavio ovu ploču bila je ćudljiva. Imao sam problem s Pioneer-ovim PATA optičkim uređajima. Isto tako OCZ memorija (DDR2 1066MHz) nije htela da radi, pa sam uzeo kingston...
Da li ja grešim negde ili je kriva ploča?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.12.2009. 10:04 #164701

broj poruka: 12057

Obzirom da je ta karta već vremešna, potraži nove drajvere za nju.

ftp://ftp.leadtek.com/tv_tuner/TV2000xp_Global/20081225/WinXP.zip

i novi PVR 2 usput:
ftp://ftp.leadtek.nl/mirror/tv_tuner/WinFastPVR2/Latest%20One%20PVR2/WinFastPVR2_setup_20328.zip

vuk125 Imao sam identican problem 04.12.2009. 10:06 #164702

broj poruka: 2929
Problem je u nekompatibilnosti tog chipseta 790GX sa tom karticom, jednostavno tu leka nekam nista ne mozes da uradis sem da zamenis karticu. Ja sam DFI 790GX i tu karticu nisam nikako mogao da resim taj problem pa sam kupio drugu TV karticu i naravno sve je radilo OK.
Nemoj da gubis vreme nista neces moci da uradis, Najbezbolnije ti je da kupis drugu TV karticu ali ne Leadtek. Compro recimo mnogo su kvalitetne i nisu mnogo skupe, ja imam njihov TV tuner i prezadovoljan sam.

peconi nema problema pusti te price 11.02.2010. 23:54 #188406

broj poruka: 50
Ma samo nabavi nove drajvere i pusti te price.Imam identicnu plocu BIOSTAR TA790GXBE TV kartu leadtek expert sve radi fenomenalno!!!! Imao sam malo zezanja u pocetku oko drajvera malo mi slika kocila alli to sam resio sa drajverima. Instalirao Widows 7 sve radi fenomenalno.Ranije sam imao problem sa w7 jer nisu postojali adekvatni drajveri . Sve radi daljinac, snimanje,skeniranje, teletekst prebacio sam brdo vhs kaseta do sad. Samo reci hvale.
Umalo da zaboravim ako i daje imas plavi ekran, restart ... cisto sumljam da je ram memorija u pitanju . Imao sam IDENTICAN problem sa TA790GXB , namenjao se ram memorija ocz,kngston,geil kingmax sve na 1066 i stalno se restartovao i izbacivao plavi ekran. Sve sam zivo pokusao testirao ram,menjao hardove, kupio ocz 500w napajanje misleci da je ono. To sve slusajuci servisere da je ploca 99% ispravna, da bi na kraju ispalo da je ona bila problem. Dobio BIOSTAR TA790GXBE jedina razlika je ova podrzava cpu do 125w a ona do 140w .

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647282.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs